The Room este un magazin nou deschis pe Calea Victoriei nr 122 de firma nou infiintata Gent's Tobacco. Patronii acestui magazin au deja experienta in domeniu, prin activitatea de distributie, experienta care se doreste a fi completata in continuare prin deschiderea catorva magazine proprii in tara si, pe viitor, prin importuri proprii de trabucuri, pipe si tutun de pipe. Magazinul comercializeaza in principal trabucuri si accesoriile aferente, bauturi fine, tutun de pipa, pipe si accesorii. Pe viitor se intentioneaza amenajarea unei crame la subsolul magazinului de unde vor putea fi cumparate vinuri de calitate. La etaj este amenajat un lounge unde pot fi degustate trabucuri.
Ce mi s-a parut interesant la acest concept de magazin este aducerea la raft a unei game diversificate de trabucuri, ceea ce la alte magazine nu se practica, in principiu din motive de concurenta. De exemplu, nu veti gasi la JPB produse importate de Docnet, nu am vazut inca la nici un magazin trabucuri Laura Chavin, El Unico vinde doar trabucuri cubaneze si in general, magazinele din domeniu isi promoveaza in special produsele proprii. Din acest punct de vedere, The Room vrea sa faca un pas inainte, iesind din tipicul monopolurilor deja instaurate in acest domeniu.
Eu am vizitat magazinul fiind interesat in special de trabucuri si accesorii, pipe, tutun de pipa si accesoriile aferente. Din acest punct de vedere, magazinul devine interesant deoarece era frustrant sa fii nevoit sa dai fuga la JPB pentru un Flor de Selva si daca vrei si un Maria Mancini sa bati drumul pana la Tobacco Shop. In humidorul de tip walk-in veti gasi expuse trabucuri cubaneze, dominicane si honduriene, in principal, tot ce veti gasi la JPB, Tobacco Shop, Laura Chavin sau El Unico iar pe viitor si importuri proprii.
La capitolul ce nu mi-a placut mie, as mentiona lipsa unui sistem de evacuare a fumului in lounge (exista totusi sistemul de aer conditionat, care filtreaza) si lipsa cu desavarsire a cedrului spaniol din humidorul walk-in, care ar fi putut fi folosit macar la realizarea rafturilor sau macar mobilierul sa fi fost furniruit cu cedru spaniol. Nu mi se pare o investitie foarte mare dar care conteaza foarte mult in procesul de pastrare al trabucurilor deoarece cedrul spaniol are proprietatea de a absorbi excesul de umezeala si de al restitui atunci cand umiditatea scade in aer, la aceasta adaugandu-se si proprietatea de a alunga insectele dar si aroma care influenteaza in mod placut trabucurile. Este adevarat, cedrul spaniol este aproape imposibil de gasit la noi.
Preturile sunt putin peste cele ale magazinelor afiliate importatorilor directi dar pe viitor, se presupune ca prin importurile proprii, lucrurile se vor remedia din acest punct de vedere.
Una peste alta, este un magazin-concept nou care merita vizitat.
Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la Newsletter
Adaugă un comentariu
| Următor > |
|---|