Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

White Pipe

Email Imprimare

White Pipe

In urma cu cateva saptamani, mi-am luat inima-n dinti si am comandat o pipa din meerschaum de la nenea Ahmet, White Pipes. Zic ca mi-am luat inima-n dinti deoarece impresia generala a piparilor in legatura cu acest producator nu este tocmai una buna. In urma cu vreo doi ani s-a dat o comanda colectiva, pipele sosite nefiind la nivelul asteptarilor. Principalele necazuri ar fi fost ca materialul folosit este de o calitate inferioara, avand o greutate mai mare decat meerschaumul de calitate si o compozitie neuniforma, plina de zone cu densitate mai mica.

Dupa ce am transmis cerere mea producatorului, constand intr-o pipa de dimentiune mare, neteda – fara model, cu dispozitiv pentru filtru de 9mm (da exista si pipe meerschaum cu filtru!) si inel de argint, am aflat ca neteda la Ahmet nu inseamna neaparat neteda, adica, din cate am inteles, e la noroc, lui iesindu-i din 5 pipe executate, doar 3 netede, celelalte avand puncte cu defecte, asa ca maestrul le aplica niste scobituri artistice ca sa para ca le-a facut intentionat. Ca sa nu ma pomenesc cu vreo pipa plina de scobituri pe suprafata, i-am spus ca nu sunt de acord decat sa-mi faca o pipa 100% smooth, la care maestrul a sarit ca ars cu tot felul de explicatii, cum ca o pipa gravata se raceste mai repede si ca de fapt pipa va fuma excelent. Pana la urma mi-a ridicat pretul cu vreo 7 euro ca sa-mi livreze o pipa asa cum vreau eu.

I-am platit prin PayPal (drept pentru care mi-a mai cerut 3 euro in plus) si am asteptat 8 zile  – termenul dat de el pentru executarea pipei. Dupa 9 zile, aflu dintr-un email ca pipa e gata si ca este la mesterul care-i executa etuiul. Bucuros nevoie mare, ii cer sa-mi transmita o poza ca s-o admir pana vine pipa. Pauza doua zile dupa care aflu dintr-un alt email ca mi-a pus pipa la posta si ca-si cere scuze dar: inelul de argint nu a reusit sa-l monteze din cauza ca shankul a iesit mai gros decat mustiucul si ca mi-a trimis in scrisoare 10 euro inapoi. Ce era sa fac, i-am dat rapid un email in care mi-am exprimat nemultumirile, ca daca stiam ca nu are inel de argint nu o mai comandam si ca daca stiam ca shankul iese mai gros decat mustiucul iar nu o mai comandam, la care carcalacul (ca maestru nu-l mai pot numi deja) si-a cerut scuze si mi-a spus ca daca nu-mi place pipa sa i-o transmit inapoi si-mi restituie banii sau ca daca o pastrez, am reducere 10% la urmatoarea comanda, ca sa-l iert.

Nu i-am mai raspuns si am asteptat sa vina pipa, care a sosit astazi. Primul gand pe care l-am avut a fost sa verific cat de grea este pipa. Ei bine, nu este deloc grea si pentru ca am in dotare si o pipa de o dimensiune comparabila, facuta la Ermec Pipo, pot sa spun ca este dintr-un material chiar mai usor. Intradevar, in anumite zone pe suprafata se vad niste pete usor marmorate unde densitatea difera, dar acelasi lucru l-am vazut si la o pipa executata de Besim Aktas si chiar mi-a placut cum arata. Ramane sa vad cum se vor colora aceste zone. Singurul lucru care nu-mi prea place este diferenta de diametru intre shank si mustiuc.

Pipa fumeaza excelent si in ciuda dimensiunilor, este destul de usoara si comod de tinut intre dinti.

White Pipe

White Pipe

White Pipe

White Pipe

White Pipe

White Pipe

White Pipe

White Pipe

White Pipe

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la Newsletter

Comentarii (8)
1Luni, 01 Martie 2010 11:10
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Foarte frumoasa pipa... sa o stapanesti sanatos!
Ma bate si pe mine gandul sa incep sa-mi fac pipe si ma gandeam sa incep cu una din cob (sorry dar nu stiu cum sa-i zic in romana).

Un singur lucru ma impiedica, si anume cum fac mustiucul, dar pana la urma ma lamuresc si cu asta.

Cand o sa fie gata o sa-ti trimit o poza sa-ti dai cu parerea, daca vrei bineinteles.
2Luni, 01 Martie 2010 11:34
Multumesc,

Cob in romana este cocean... Numai ca americanii folosesc niste coceni mai deosebiti care au diametru mai mare si miezul la fel. Toata filozofia consta in lacul special ultrasecret pe care-l folosesc la exterior, dar merge si fara, se arde mai repede (pipa) caci trebuie sa stii ca o pipa din cocean se consuma prin arderea peretilor. Mustiucul il poti executa pentru inceput din lemn, iei o crenguta dreapta de lemn cu miez la interior pe care il gauresti cu o sarma. La exterior il mesteresti sa arate ca un mustiuc.
Succes!
3Luni, 01 Martie 2010 11:39
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Ma gandeam la exterior sa folosesc un lac normal, simplu, de la un magazin de specialitate, iar pentru bol sa folosesc lut ceramic ca sa nu-mi ia foc vatra, ca sincer nu stiu cat de buni sunt cocenii de fumat...

Cat despre mustiuc, multumesc pentru idee... sincer chiar nu ma gandisem la asta :)
4Luni, 01 Martie 2010 12:25

Cocenii sunt foarte buni pentru fumat. Este adevarat, pipa se consuma dar ii da fumatei un gust dulce. Este pipa traditionala americana. Se mai numeste si Meerschaum Corn Cob. Se gasesc si la noi la JPB Calea Victoriei 222, acum 2 ani costau in jur de 10 lei bucata. Daca o faci din lut, aceste pipe se fac cu tot cu mustiuc (tot din lut), numai ca trebuie emailat la partea care se tine intre dinti, nu de alta dar daca o fumezi intens, risti sa ti se polizeze dintii:  Pipele din lut se numesc Clay pipe.

5Luni, 01 Martie 2010 12:48
Multumesc mult pentru informatii!!!

Sa vedem ce o iesi intr-un final cand m-oi apuca de ea :)...
Sunt inca novice in fumatul de pipa, dar ma fascineaza foarte mult!
6Luni, 01 Martie 2010 13:00
Cu placere!
7Vineri, 18 Iunie 2010 10:34
Si totusi...un pret se poate si site-ul de unde l-ati comandat sau cum se poate proceda si pt cei mai neinitiati ca mine!? (:
Multumesc.
8Vineri, 18 Iunie 2010 11:59
Nu e chiar asa de complicat, am mentionat firma White Pipes. La un search pe Google dai de http://www.whitepipe.com/ de unde poti sa ceri preturile la zi. Eu am platit 78 EURO, incluzand taxa PayPal si trebuia sa mi-o livreze cu inel de argint ceea ce nu a facut, deci pipa mea valoreaza 68 euro (10 euro mi i-a dat inapoi intr-o scrisoare).

Ca idee, o pipa smooth cu bol de dimensiune medie (40-45mm inaltime) costa 28 EURO, o pipa smooth extra large (ianltime bol 55-60mm) costa 49 euro.
O pipa smooth poate sa nu fie.... smooth adica poate avea niste gaurele facute intentionat de mester pentru a astupa defectele de material.
Daca vrei 100% smooth si sa nu ai surpriza sa-ti dea o pipa cu gaurele, mai pui 7 euro. Daca vrei inel de argint, mai pui 10 euro. Daca vrei mustiuc special din acrilic din italia mai pui 5 euro. Daca vrei sistem cu filtru de 9 mm, mai adaugi dar nu mai stiu cat. La toate astea mai pui 5 euro transport din Turcia in Romania.

Astea ar fi preturile pentru cluburi (daca se comanda mai multe pipe). Daca se comanda doar una, costa mai mult dar nu mai stiu cat.

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Comentarii Facebook ()

Forum Pipa Club Bucureşti 
Pipa Club Romania
Pipa Club Constanta
CERCUL FUMĂTORILOR DE PIPĂ & TRABUC - SIBIU
El Unico
Cristian Boerean on Food & Wine
Atelier Rolando Negoita
Gabos pipes
Magazin online de ceaiuri chinezesti de calitate.

HUMIDOR.RO