Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

El Unico - AFI Palace Cotroceni

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 5
Cel mai slabCel mai bun 

El Unico AFI Palace Cotroceni

Adresa: AFI Palace Cotroceni - situat la intersectia dintre Str. General Vasile Milea si Bd. Timisoara, la parter, inspre intrarea din Vasile Milea. Magazinul se intinde pe o suprafata de 40 metri patrati.

„Noul magazin El Unico, pe care l-am deschis într-unul dintre cele mai mari centre comerciale din România, se încadrează în acelaşi concept definit de lux şi eleganţă. Pentru deschiderea acestuia a fost necesară o investitie de 60.000 de euro”, a declarat pentru capital.ro Bogdan Ciocârlan, Manager El Unico.

Am vizitat magazinul saptamana trecuta si astazi. Daca saptamana trecuta cutiile de trabucuri erau inca pe jos, nefiind inca aranjate si magazinului ii lipsea firma, astazi cutiile erau puse pe rafturi si la intrare, deasupra usii era plasata si sigla.

Trabucurile nu au inca preturile afisate, dar sunt aceleasi ca la Baneasa... si Timisoara. La prima vizita am achizitionat doua Ramon Allones Specially Selected, pentru a le compara cu cele pe care le aveam deja de la celalalt magazin. Astazi am vrut sa cumpar si altceva dar ghinion - nu a functionat POS-ul.

Vanzatoarea este foarte amabila. Humidorul de tip walk-in humidor, este prevazut cu usi cu geam, culisante parca. In interior se observa o instalatie de aer conditionat pe tavan si un agregat pentru umidificare pe podea. Rafturile pe care sunt aranjate cutiile cu trabucuri sunt din PAL melaminat (banuiesc) - sincer eu as fi captusit peretii cu lemn de cedru spaniol iar rafturile le-as fi facut din lemn de stejar furniruite cu cedru spaniol. Dar merge si asa, este chiar elegant, alaturandu-se astfel celoarlalte 3 magazine (Baneasa, Hilton si Timisoara) care pastreaza trabucurile in conditii optime.

Preturile la trabucuri sunt acceptabile, chiar mai mici decat in Europa - cu exceptia Elvetiei dar la care dupa cum stiti se platesc taxe vamale si TVA, pretul ajungand astfel sa depaseasca preturile din UE.

Alaturi de trabucuri mai sunt puse la vanzare accesorii, bauturi fine, tutun de pipa (in special din gama Peterson), pipe si accesorii pentru fumatrii de pipa. Magazinul include si o zona pentru savurarea trabucurilor.

Reteaua El Unico intentioneaza sa deschida un nou magazin in Cluj in aproximativ 6 luni.

LE: Am mai facut o tura spre seara si de data asta a functionat si POS-ul, alegandu-ma cu un Trinidad Robusto Extra si bonus un chibrit pentru trabucuri.

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la Newsletter

Comentarii (13)
1Joi, 31 Decembrie 2009 09:57
Problema pe care am intalnit-o cand am fost aici (si dat fiind faptul ca eu lucrez in APACA merg destul de des) este ca nu am vazut un higrometru, iar domnisoara mi-a la intrebarea cum sunt tinute trabucurile mi-a dat un raspuns parca dintr-un manual "conditii optime de temperatura si umiditate, 20 grade celsius si umiditatea intre 60 si 80. Oricum un magazin mult mai bun decat multe altele precum tobacco shop din auchan, dar care parca nu isi justifica preturile decat prin chiria mare pe care probabil ca o au.

Dintre toate magazinele de tabac din Bucuresti cele mai bune mi se par Lizar din punct de vedere al tutunului de rulat si al accesoriilor, acesta fiind cam cel mai bine aprovizionat, Nic Classic din punct de vedere al bauturilor fine si World of Cigars de pe Calea Victoriei, care este clar cel mai bine aprovizionat din punct de vedere al trabucurilor, preturile fiind acceptabile, iar conditiile de pastrare fiind intr-adevar optime.
2Joi, 31 Decembrie 2009 11:13
Agregatul care se vede jos este un umidificator electronic care are incorporat si un higrometru pe butonul de reglaj. Din cate stiu eu JPB (World of Cigars) avea preturi mai mari la trabucurile cubaneze dar nu am mai verificat de mult. Ca varietate intradevar JPB sta mult mai bine, avand la vanzare si alte natii precum dominicane, honduriene dar si tutun de pipa, pipe, accesorii, bauturi etc.
3Sâmbătă, 02 Ianuarie 2010 10:48
Hmmm... multumesc de informatie, data viitoare o sa ma uit la umidificatorul acela sa vad daca intr-adevar sunt stocate cum trebuie.

Cat despre pret intr-adevar JPB-ul e ceva mai scump (Cohiba Siglo IV - 80lei la JPB, 65lei parca la AFI). Dar la JPB e cam singurul loc unde poti gasi accesorii de tipul higrometre si umidificatoare pentru umidor. e absolut singurul loc, fiindca eu am stat si am cautat si la Lizar si la NIC si la AFI si nu aveau de nici un fel.

La multi ani si un an nou foarte savuros!!!
4Sâmbătă, 02 Ianuarie 2010 18:33
Sunt stocate cum trebuie... i-am pandit si eu....cu toate ca daca eram in locul lor faceam rafturile din cedru spaniol sau macar din stejar natur furniruit cu cedru spaniol.
Accesorii gasesti si in alte parti, de exemplu la Tobacco Shop Auchan Titan. Nu sunt intotdeauna expuse, dar daca ii spui vanzatoarei, aceasta va vorbi cu patronul si iti aduce de la depozit. Problema este ca sunt chinezarii si la JPB si la alte magazine, pe care nu le prea poti regla. Un Adorini nu am vazut la nici un magazin.
5Miercuri, 06 Ianuarie 2010 08:27
In Auchan am ramas frapat cand am vazut modul in care sunt stocate trabucurile si anume la umiditate 40%...

La Lizar accesoriile sunt mai ieftine desi sunt chinezarii.

Oricum la El Unico din AFI pandesc un trabuc H. Upmann Magnum pe care as vrea sa mi-l iau, iar daca zici ca sunt stocate cum trebuie, atunci mi-l voi lua probabil la salariu.

Mi-am mai luat de la JPB si un Montecristo Open Master si as vrea sa-i facsi un review in momentul in care ma decid sa-l aprind. Daca se poate te rog sa-mi spui si mie cum.
6Miercuri, 06 Ianuarie 2010 09:20
Iti dai seama ca nu pot sa stau tot timpul la AFI sa vad daca le stocheaza cum trebuie dar am cumparat de cateva ori si nu am avut probleme.

Review-ul mi-l poti transmite pe postmaster@humidor.ro
7Joi, 07 Ianuarie 2010 08:13
Will do... oricum ca fapt divers eu sunt doar un mic afficionado... am fumat 3 trabucuri all my life, de abia recent m-am hotarat sa imi urmez aceast hobby...
8Miercuri, 13 Ianuarie 2010 02:01
Am si eu o intrebare: ce trabuc mi-ai recomanda? asa de inceput.
Pana acum am fumat un Partagas Tubos(da nu mai stiu exact de care), Cohiba siglo 2, siglo 4 si Upmann Magnum 46, care sa fiu sincer nu prea mi-a placut... probabil fiindca l-am fumat cu whisky single malt si parca ar fi mers mai bine cu un coniac macar VSOP.
Cohiva siglo 4 mi-a placut f mult.
Ce mi-ai putea recomanda?
9Miercuri, 13 Ianuarie 2010 11:09
Alegerea trabucului o faci singur sau daca il primesti cadou, se presupune ca cel care ti-l cumpara iti cunoaste preferintele. O recomandare ai putea sa primesti de exemplu la un restaurant, dar asta legat de ce anume consumi acolo, adica la soiul de vin cutare se potriveste trabucul cutare.

Altfel, te poti orienta dupa cum apreciaza altii trabucurile, de exemplu te poti uita la review-uri sa vezi ce-mi place mie, dar nu e musai sa-ti placa si tie.
O alta sursa este: http://www.cigars-review.org/topcigars.htm
10Joi, 14 Ianuarie 2010 08:17
Din cate am vazut pe cigar-review, la top majoritatea sunt LE. Se gasesc si la noi?
11Duminică, 14 Martie 2010 18:30
GXG prietene apucate serios de fumat, degeaba intrebi pe unul si pe altul care este cel mai bun trabuc. trebuie sa incerci tu si sa vezi ce se potriveste pentru tine.
12Duminică, 04 Iulie 2010 17:23
Am indentificat un nou magazin de profil care s-a deschis pe Calea Victoriei la nr 122 se numeste THE ROOM, si am ramas placut impresionat . Un magazin inradevar dedicat pasionatilor de trabucuri, aici poti gasi trabucuri si cubaneze si din nicaragua si honduras si dominicane . Dar au si o gama variata de bauturi pe care le poti acompania cu un trabuc de calitate . Am vazut ca au si pipe si tutun pentru pipa o gama destul de variata . Magazinul are si o zona in care poti sta si degusta trabucuri , foarte discret .
13Duminică, 11 Iulie 2010 15:34
Am dat astazi o tura pe la magazin. Cu toate ca programul afisat pentru duminica este 12-19, am gasit magazinul inchis. Poate altadata. Sunt curios in legatura cu gama de trabucuri non-cubaneze. Ganduri care-mi vin: Flor de Selva, Maria Mancini, Carlos Torano, Playboy, Villiger 1888.... Aveti si importuri proprii?

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Cine este online

None