Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

El Unico - Baneasa Shopping City

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 6
Cel mai slabCel mai bun 

Adresa: In incinta Baneasa Shopping City, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Nr.42D, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013696

Magazinul apartine distribuitorului unic in Romania de trabucuri cubaneze, Top Brands Distribution, acesta comercializand trabucuri autorizate de catre Habanos.
Poate si din acest motiv, trabucurile sunt mai ieftine fiind vandute la prima mana.
Magazinul este dotat cu un humidor tip camera cu geamuri pe toate partile, avand temperatura si umiditatea controlata.
In interiorul magazinului exista doua fotolii din piele unde cumparatorul poate testa trabucurile care pot fi achizitionate si la bucata.
Pe langa aspectul extravagant, am ramas impresionat de faptul ca vanzatoarea a facut un curs de specialitate in domeniu, fiind pregatita sa ofere raspunsuri in domeniu cumparatorului. De fapt este singurul magazin la care am intalnit un vanzator care sa fi facut cursuri in domeniu.
Pot fi achizitionate pe langa gama variata de trabucuri si accesorii specifice, scrumiere sau humidoruri de firma, editii limitate de trabucuri, precum si pipe (care au un pret relativ mare).
Am cumparat de 3 ori de la acest magazin, trabucurile fiind in stare buna, la parametri normali.

Recomand acest magazin pentru calitatea serviciilor oferite.

Comentarii (15)
1Marţi, 17 Martie 2009 16:19
Si eu am cumparat o singura data din acest magazin. Din pacate, acel Hoyo De Monterrey Churchill nu s-a ridicat la nivelul asteparilor mele. Mai mult decat atat nu am putut fuma acel trabuc-el fiind umidicat prea mult.
Ghinionul meu a facut ca acea domnisoara de care vorbesti in articol sa nu fie prezenta, colega ei nestiind ce ar trebui sa faca in cazul in care un client NEMULTUMIT aduce trabucul inapoi dupa 10 minute.
Cu siguranta ca nu voi cumpara havane din acel magazin sau din alt magazin din Romania.

Ms,
2Marţi, 17 Martie 2009 16:50
Nu te contrazic, tot ce pot sa-ti spun este ca eu nu le-am fumat la fata locului, le-am luat acasa si dupa o saptamana de acomodare in humidorul meu am trecut la savurare.

Am totusi prieteni carora le mai ofer cate un trabuc din humidor, le fumam impreuna si care se plang ca nu ard bine, ba se sting, ba o iau razna intr-o parte. Din cate ai observat la review-urile mele, chiar si trabucurile bundle ard bine. Poate din cauza asta nu m-am plans, iar trabucurile uscate, pe de o parte ard mai rapid cu un fum mai iute si mai putin aromat destul de neplacut din punctul meu de vedere.

Oricum ai facut bine ca ai scris aici, scopul principal ar "review-urilor" de magazine fiind ca ceilalti vizitatori sa-si formeze o parere despre magazinele din Romania pe de o parte iar pe de alta parte sa mai citeasca si vanzatorii ca sa vada plangerile clientilor.

Deci o bila neagra din partea ta.
3Joi, 19 Martie 2009 01:36
Salut ... foarte util aceste vorbe descriptive postate aici de voi. Sincer incepusem sa imi fac o parere buna de acest loc. Chiar caut un loc unde as putea primii informatii legate despre trabucuri si altele. Nu sunt profesionist in asa ceva nici incepator nu as putea spune. Momentan fumez MonteCristo Mini Cigars si MonteCristo Club. Astept un raspuns. Multumesc anticipat.
4Joi, 19 Martie 2009 09:17
Salut Florine... sa inteleg ca locul despre care vorbesti este magazinul. Dupa cum povesteam, este singurul loc in care am gasit un dosar in care sunt descrise amanuntit aspecte legate de trabucuri si savurarea acestora, incepand de la istorie pana la modul de servire. Eu am incercat sa-l obtin ca sa-i fac o copie dar nu am reusit. Este posibil ca intre timp sa fi fost retras de pe masuta dintre cele doua fotolii.
Cel mai bine, daca ajungi acolo povesteste-ne impresiile tale.
Eu imi mentin parerea ca este un magazin bun (la nivel de Romania- ca despre asta discutam, nu putem compara, deocamdata, magazinele din tara cu cele de afara)

Un alt magazin in care sunt mentinute standardele de pastrare este JPB Calea Victoriei nr.222. Mai sunt pastrate bine si la Metro Baneasa - exista o mini crama cu aer conditionat in care exista si un humidor alaturi de vinuri.

Bafta
5Joi, 19 Martie 2009 13:24
Salut... am citit nemultumirile despre acest magazin ( EL UNICO ) si va pot informa ca si an occident sunt magazine care nu au conditi optime sa anmagazineze si sa ofere spre vanzare trabucuri ,eu stau an Valencia si pot sa va zic ca si aici sunt destul de putine magazine ce ofera conditi optime ,toate magazinele ce vand produse din tutun se ocupa special doar cu vanzarea de produse din tutun si accesorile acestora ,singura diferenta este ca sunt restaurante care dupa servirea unei cine poti cere un trabuc ( detin humidoare si sunt tinute an stare foarte buna) binentales platesti trabucul dar poti sa consumi unul tinut poate si un an (daca esti de al casei ca sa spun asa ) cu bautura din partea casei
ei ( spanioli ) le cumpara an general de la magazin si le tin an humidoarele propri anainte de a le savura probabil sunt patiti si ei ca si domnul de mai sus ,eu unul nu am vazut sa se consume la fata locului ,de si respectivele magazine au conditi de consum la fata locului
6Joi, 19 Martie 2009 16:05
Mda, stii cum este la moluri, de obicei sunt cafenele, restaurante etc. care nu au trabucuri la vanzare asa ca multi dau o fuga la magazinul de trabucuri, isi cumpara un trabuc si dupa aia il consuma la restaurant, bar sau cafenea... Daca mai este si o cafenea in aer liber gen starbucks care nu te lasa sa fumezi decat afara si este racoare si aerul umed, imi inchipui ca nici trabucul nu se simte prea bine.
Banuiesc ca asa s-a intamplat din moment ce s-a intors dupa 10 minute cu el inapoi sau poate o fi fost chiar mai umed decat trebuia, dar mie nu mi s-a intamplat.
7Sâmbătă, 21 Martie 2009 16:20
Ma numar printre cei care au fost placut surprinsi de calitatea serviciilor din magazinul El Unico - din cate stiu, singurul magazin al numitului importator.
Si eu am doua bile albe: competenta vanzatoarei verificata involuntar in mai multe randuri(nu stiu daca am nimerit aceeasi fata sau nu, cert este ca de fiecare data informatiile si recomandarile s-au dovedit adevarate si documentate). A doua este vitrina humidor in care functioneaza non-stop un umidificator electric profesional.
Am totusi o intrebare: Top Brands/El Unico este importator unic Habanos? Pentru ca si despre JPB se spune (nu mai stiu unde am citit) acelasi lucru! Diferenta de pret intre ele este totusi vizibila (aprox. 2~4 RON mai mic decat JPB in functie de sortiment, cel putin ce mi-a sarit mie in ochi).
In alta ordine de idei, sunt de acord cu Humidor, in ce priveste pastrarea trabucurilor timp de una-doua saptamani inainte de a le aprinde (chiar daca tentatia e mare).
Eu am facut acest test cu un pachet de LaPiedra, un low-end in familia trabucurilor. Am aprins primul imediat ce am ajuns acasa si nu s-a putut fuma. Insa dupa aprox. 6 saptamani gustul s-a inmuiat si au devenit chiar placute (totusi, comparativ cu preferatele mele, RyJ si Partagas, diferenta ramane ca intre Snagov si Kent)
8Sâmbătă, 21 Martie 2009 20:20
Din cate stiu eu Top Brands este unicul importator, ceilalti sunt distribuitori. Dar poate s-au mai schimbat intre timp, de fapt nimeni nu opreste pe nimeni sa cumpere din Europa de la un alt dealer pana la urma. De fapt, la Top Barands reprezinta ALLANCO HOLDING S.A. o companie din Elvetia care distribuie Habanos in Romania.

Pentru mai multe informatii: http://www.habanos.com/distributors.aspx?rid=2
9Duminică, 22 Martie 2009 16:28
Precizare: nu este singurul lor magazin, cel de la Hilton este tot al lor si in curand se va deschide un magazin in Timisoara
10Vineri, 08 Mai 2009 14:44
referitor la comentariile anterioare: daca trabucurile nu sunt tinute in conditii optime inca de la inceput, isi pierd calitatile si poti sa l pastrezi in umidorul personal mult si bine el nu isi poate redobandii calitatile initiale...nu asta e solutia. daca nu este pastrat corespunzator si se usuca sau se umezeste prea mult nu il mai poti repara!
adevarata placere este sa desfaci pentru prima data o cutie cu trabucuri cubaneze, sa le simti aroma..si sa l fumezi.NU exista asa ceva...sa l tii in umidorul personal sa si revina!!
este adevarat ca exista o situatie in care nu este recomandat sa fumezi imediat trabucul cumparat si anume atunci cand il cumperi imediat ce a fost rulat de torcedor, atunci trebuie sa l lasi sa "se aseze"
daca domnul care a cumparat trabucul nu a putut sa l fumeze ptr ca a fost prea umidificat, magazinul a gresit si nu el ptr ca nu a asteptat
trabucurile umede nu ard bine.se sting des si nu poti sa tragi din ele.
11Duminică, 23 August 2009 19:51
Unicul importator si distribuitor in Romania al produselor Habanos este Brands International nu Top Brands Distribution. Ce-i drept cele doua companii fac parte din acelasi grup ca si Allanco Holding! Din cate stiu eu exista 3 astfel de magazine in Bucuresti si unul in Timisoara, iar cel de la Hilton e La Casa del Habano! Eu unul sunt multumit de calitatea lor, mai ales ca am vazut ca sunt respectate conditiile de pastrare recomandate de producator (65%-68% umiditate si 19-20 grade Celsius). Cat despre JPB...este unul din clientii Brands International...nici gand sa fie el importator!
12Duminică, 23 August 2009 22:04
Da, ma rog, nu stiu care pe cine detine... confuzia vine din presa, de exemplu la deschiderea magazinul El unico in Timisoara se spune ca "El Unico este parte a Grupului Top Brands, alături de Top Brands Distribution"... cert este ca oferta habanos vine prin Brands International, nu am stat sa studiez prea mult... Daca mergi pe situl Top Brands Distribution si afli de acolo numarul de telefon de contact si suni, vei afala de la ei ca sunt unici importatori... probalil ca au acelasi sediu si raspunde aceeasi secretara... nu stiu ce sa spun, oricum daca tot aia sunt actionarii... Daca te interesezi la El unico vei afla ca ei sunt unicii importatori, dar... ca s-au divizat in doua firme (legat de habanos)... unii vand trabucuri, altii cigarillos... pana la urma.... cred ca Allanco Holding importa trabucurile, deoarece pe situl oficial habanos scrie ca ei sunt unicii distribuitori Habanos in Romania. Cui le dau dupa aia la vanzare... cine mai poate sti. Doar e la moda in Romania sa ai mai multe firme si sa bagi cheltuierlile, cand pe una, cand pe alata dupa cum pica mai bine la bilantul contabil. Interesnat este totusi ca e destul de greu sa afli "drumul trabucurilor" din Cuba in Romania :)
13Marţi, 25 August 2009 12:12
Din cate stiu eu, El Unico apartine Brands International, nu Top Brands Distribution. Sunt niste lucruri total diferite.
14Marţi, 25 August 2009 13:37
Multumesc pentru precizari, Otiliza si Andrei... practic, nu prea are importanta, oricum au cam aceeasi asctionari.
15Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009 21:25
Ca sa fie toate lucrurile clare, conform sitului oficial al El Unico:

"El Unico este parte a Grupului Top Brands, alături de Top Brands Distribution, distribuitor al produselor Philip Morris România şi Kraft Foods România, Brands International, distribuitor al celebrelor branduri Nespresso, Dupont şi Habanos, şi Tabacos Cubanos, care deţine franciza La Casa del Habano."

De aici deduc ca El Unico si celelalte firme fac toate parte din grupul TOP Brands. Tobacos Cubanos, si ea membra a Grulului Top Brands, detine franciza "La Casa del Habano" - magazinul de la Hilton Athenee Palace.

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Cine este online

None