Apreciere globala:
![]()
(5)
De anul trecut, pe rafturile magazinelor JPB poate fi observata o gama, destul de variata pentru Romania, de tutunuri pentru pipa ale producatorului Robert McConnell. Intre acestea si Scottish Flake. Acesta vine ambalat in cutie dreptunghiulara, foarte practica pentru cei care-si cara tutunul in buzunar.
In cutie sunt asezate, inghesuit si bine presate intre ele, lamele de flake, virginie dulce, curata, cu o delicioasa aroma de fursecuri. Aroma se pare ca vine, conform sitului producatorului, de la rom. Lamelele sunt lipite intre ele, fiind aproape imposibila desprinderea uneia fara a se afana sau dezlana. Odata cules un astfel de snop de tutun faramitat, acesta are deja o consistenta afanata, usor de pliat in doua si umplut pipa. Minunatia ar fi realizata pe baza unui amestec de Dark Virginia, Kentucky si Perique.
Aprinderea se face din doua-trei incercari intretinandu-se apoi destul de usor pana la capat. Aroma este blanda, dulce, cu o subtila nuanta de patiserie, balsamic, fara intepaturi. Gustul este aproape constant pe intreaga fumata. Fumul este rece si aproape uscat, asta depinzand si de cat a fost aerisit inainte de aprindere. Nu incinge pipa. Am remarcat ca si uscat, dupa cateva saptamani de la deschiderea cutiei, tutunul ramane pufos si elastic.
Prefer sa fumez acest tutun dintr-o pipa din spuma, in calabash atingand nivelul maxim de rafinament. Anumiti pipari l-au clasificat undeva intre mediu si tare. Mie mi se pare mai degraba mediu, taria venind doar din durata mare a fumatei, care poate ajunge la 1-2 ore in functie de marimea pipei. Poate fi fumat si cu intreruperi: se aprinde se fumeaza 5-10 minute, se taseaza scrumul si se lasa odihnit. Peste cateva ore (se poate lasa se de seara pana a doua zi de dimineata) se reaprinde. Ce aroma!
Un tutun excelent! Primeste maximul de puncte din partea mea.
Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!
Adaugă un comentariu
| < Anterior | Următor > |
|---|