Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Mac Baren - Burley London Blend

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 5
Cel mai slabCel mai bun 

Mac Baren - Burley London Blend

Conform descrierii producatorului, acest tutun ar avea urmatoarele caracteristici: strenght - 3, aromatic flavour - 2, sweet flavour - 1, room note - 2, aromatic aroma - 1, sweet aroma - 1

Eu am primit pentru testare de la Zudo cantitatea pentru un bol mare de pipa. La deschiderea cutiei, atat cat am avut timp s-o adulmec la ultima intalnire PCB am depistat o aroma de chec cu cacao si nuci, miros caracteristic tutunului burley indelung fermentat.  Taietura este broken flake dar incomplet desprins. In compozitie ar intra tutun burley si putina virgina pentru a da o usoara nota dulceaga. Amestecul este bine invechit in butoaie din lemn.

Umplerea si aprinderea au fost bune. Tutunul se elastic oferind o umplere usoara. Nu a necesitat reaprinderi decat daca am lasat pipa sa se odihneasca mai mult timp. Gustul si aroma fumatei sunt caracteristice acestui tip de tutun, acel miros al tigaretelor fara filtru din tutun burley (as spune Bucegi), plus o aroma de ciocolata amaruie. Probabil ca multi se asteapta, atunci cand citesc descrierea aromei de ciocolata, la ciocolata cu lapte - nici vorba, aici este vorba de aroma ciocolatei amarui, de cacao amara fara aroma si gustul dulce ale laptelui si totusi un gust amarui rafinat. In partea a doua a bolului am avut impresia ca percep si acea aroma de nuci usor rancezite.

Taria o apreciez undeva la mediu spre slab desi producatorul o declara medie.

Pe parcursul fumatei nu am intampinat probleme de condens in mustiuc sau piscaturi la limba. N-am inteles la ce se refera subtitlul "London Blend".

Pentru amatorii de burley este o alegere buna dar nu va asteptati la gustul dulce al virginiei. Din partea mea primeste 4 din 5 puncte.

Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!

Comentarii (2)
1Miercuri, 17 Noiembrie 2010 23:44
Dupa o lunga perioada revin in mediul virtual, ma bucur sa va regasesc.
2Joi, 18 Noiembrie 2010 12:22
Bine ai revenit! Am citit saptamana trecuta poezia ;)

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Comentarii Facebook ()

Forum Pipa Club Bucureşti 
Pipa Club Romania
Pipa Club Constanta
CERCUL FUMĂTORILOR DE PIPĂ & TRABUC - SIBIU
Maduro Cigar Club Arad
El Unico
Cristian Boerean on Food & Wine
Atelier Rolando Negoita
Gabos pipes
Marian Neagu Pipes
Magazin online de ceaiuri chinezesti de calitate.

HUMIDOR.RO