Producatorul foloseste pentru aceasta mixtura trei tutunuri, cultivate pe trei continente, toate fiind burley, brun inchis din Kentucky, light Burley din Brazilia si white Burley din Malawi - Africa de sud-est. Tutunul a venit impachetat intr-o cutie metalica patrata. Aceste cutii nu se inchid la fel de bine precum cele rotunde dar se pare ca Solani nu pune mare pret pe acest aspect, poate doar pentru mixturle aromate. Pe de alta parte, cutiile patrate sunt mai usor de transportat, incap mai bine in borseta si se potrivesc mai bine tutunului flake.
La deschiderea, ne intampina o aroma de ciocolata neagra. In compozitie nu intra nici un fel de toping, aroma fiind naturala, obtinuta prin invechire. Tutunul este taiat cu precizie in bucati de forma lamelor de guma de mestecat, lipite una de alta, fara urme de faramitare. Pentru o pipa mica, se poate folosi o singura lamela de flake. Eu prefer sa folosesc o pipa cu bol mare si sa impaturesc flakeul in 4 rotindu-l usor intre degete pentru a se desprinde, fara a-l faramita. La introducerea in bol ma straduiesc sa-l intepenesc in partea de sus a bolului, avand grija sa nu fie totusi prea strans, ingreunand arderea dar nici prea lejer indesat ca sa nu se duca spre fundul bolului la tasarea cu futacul. Pentru un bol mare folosesc o lamela si jumatate.
Mixtura vine tocmai buna de fumat, nefiind necesara aerisirea. Dupa aprindere, tutunul arde bine, incet si rece. Condensul este aproape inexistent, fumat dintr-o pipa din meerschaum si nu deranjeaza fumat dintr-o pipa din briar cu filtru. Aroma este placuta, pe langa mirosul de tutun de calitate, mai sunt nuante de ciocolata neagra si gust de... biscuiti (sau biscuiti cu ciocolata). Fumul este catifelat, fara piscaturi si fara vre-un postgust neplacut. Aroma lasta in camera este placuta.
Desi am citit alte pareri, ca ar avea un continut ridicat de nicotina, nu am perceput acest lucru. Tutunul de tip burley este unul cu un continut mai ridicat de nicotina dar aceasta se reduce odata cu invechirea si teoretic avem de-a face cu un o tarie medie dar mai sunt si alte variabile in ecuatie.
Una peste alta, primeste nota maxima si intra in topul preferintelor mele.
Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!
Adaugă un comentariu
| < Anterior | Următor > |
|---|