Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Gawith Hoggarth & Co. - Broken Scotch Cake

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Gawith Hoggarth & Co. - Broken Scotch Cake

Manat mai mult de curiozitate si cu o mare doza de neincredere, avad in vedere review-ul la celalalt tutun Bob's Chocolate Flake semnat Augustinus, am cumparat totusi o cutie.
Cutia am deschis-o in parcare, inainte sa ma intoc acasa. Tutunul are in compozitie falke din virginia, taiat in panglici mai groase de 2-3mm in doua nuante, galben-pai si pe alocuri maro-prtocaliu. Flakeul este foarte bine desfacut, observandu-se doar cateva bucati nedeslipite. Desi bine indesat in cutie, dupa rasfirare, compozitia este usor umeda elastica si pufoasa. Mixtura are o aroma de tutun pur, asemanatoare cu mirosul dintr-o tutungerie de acum 25 de ani.
Astazi am incercat un al doilea bol, dupa ce pe primul l-am abandonat datorita unei umpleri prea indesate si tutunului destul de umed, care au dus la o ardere cu probleme si multe reaprinderi. In fine, tutunul trebuie uscat putin si impachetat mai lejer in bol, ceea ce duce la o ardere constanta.
Dupa aprindere se constata o aroma care nu are legatura cu ce scrie pe cutie, de virginie de calitate, usor dulceaga, lejera, cu ceva nuante de toast, fara a pisca la limba, desi are o usoara nuanta piperata, provenita probabil dintr-un ingredient sintetic. Arderea decurge rece, fara probleme de condens, oricat as fi forjat pipa. Desi nu are gust de scotch, merge alaturi de un pahar de whisky dar si alaturi de o cafea lunga sau de un ceai.

Aroma lasata in camera nu deranjeaza fiind chiar placuta.

In ansamblu, este un tutun care nu impresioneaza neaparat, poate doar prin acea nuanta de tutun pur de calitate. Taria slaba spre moderat, aroma decenta si arderea buna il fac ideal pentru incepatori dar si pentru ceai care prefera un tutun mai lejer de vara, astfel incat i-am acordat 3 din 5 puncte.

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Comentarii Facebook ()

Forum Pipa Club Bucureşti 
Pipa Club Romania
Pipa Club Constanta
CERCUL FUMĂTORILOR DE PIPĂ & TRABUC - SIBIU
El Unico
Cristian Boerean on Food & Wine
Atelier Rolando Negoita
Gabos pipes
Magazin online de ceaiuri chinezesti de calitate.

HUMIDOR.RO