Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

5 Vegas Classic - Churchill

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

5 Vegas Classic Churchill

Nume: 5 Vegas Classic
Marca: 5 Vegas
Tara de origine: Nicaragua, Rep Dominicana
Vitola: Churchill
Mod de fabricare: manual
Apreciere globala: (3,25)

Anul trecut am primit 3 trabucui marca 5 Vegas: Classic, Serie „A” si Gold”, toate marimea churchill. Fiind marimi mari si nehotarandu-ma cand sa lenevesc cate doua ore pentru fiecare, le-am tot invartit in humidor, limitandu-ma la mirositul, pipaitul si admiratul lor.
Varinta Classic se produce in mai multe forme, Churchill, Corona, Double Corona, Fifty Five, Panatela, Robusto si Torpedo.

Prima impresie:
Trabucul are un invelus din tutun de Sumatra, mat, rugos, asemanator hartiei de maculatura, cu nervuri nu chiar subtiri. Intaritura este din tutun dominican iar umplutura din cel nicaraguan. Pe langa aroma de tutun fermentat (acea nota subtila de merde de cheval in combinatie cu branza fina frantuzeasca, sau cum va place sa-l descrieti), am mai perceput si un ciudat miros de carton ud sau ceva care seamana cu cafeaua din naut de pe vremea impuscatului. Altii il descriu ca fiind de stejar si cafea sau pamant si cafea. Trabucul este destul de bine realizat, fara defecte vizibile.
Nu sunt un fan al acestei marimi.

Constructie:
Am facut taierea cu cutter cu doua lame curbate. La aprindere am folosit doua bete de chibrit, unul pentru toastare si celalalt pentru aprinderea propriu zisa. Alegerea nu a fost una prea fericita, avand in vedere ca aroma predominanta este cea de lemn, fumul rezultat din arderea chibritului, accentuand aceasta aroma. Tirajul este normal, bun. Ardere – "laser", cum obisnuieste sa spuna un prieten depre trabucurile americane, 3-4 cm de scrum gri deschis.

Aroma:
Primele fumuri sunt foarte interesante, avand un gust piperat - amarui si o aroma de lemn de stejar. Pacat ca aceasta senzatie dispare imediat, restul fumatei predominand acea aroma de stejar cu bataie spre cartonul ud  - cafea naut. Gustul devine destul de amar determinandu-ma sa-l las sa-si dea duhul dupa primele doua treimi. Trabucul produce o cantitate enorma de fum. Aroma lasata in camera, dupa un timp, nu este chiar placuta.

Valoare:
As cumpara mai degraba un format mai mic, poate torpedo sau robusto. La aceste marimi nu ai timp sa te plictisesti si ca gustul amar sa intre in prim plan. Mai cred ca la acest gust se potriveste o bautura dulce, fie ea chiar si o cafea lunga cu ceva mai mult zahar. Si presupun ca este mai indicat sa fie fumat in aer liber.

Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Comentarii Facebook ()

Forum Pipa Club Bucureşti 
Pipa Club Romania
Pipa Club Constanta
CERCUL FUMĂTORILOR DE PIPĂ & TRABUC - SIBIU
El Unico
Cristian Boerean on Food & Wine
Atelier Rolando Negoita
Gabos pipes
Magazin online de ceaiuri chinezesti de calitate.

HUMIDOR.RO