Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Rocky Patel Vintage 1990 Churchill

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Nume: Rocky Patel Vintage 1990 Churchill
Marca: Rocky Patel
Tara de origine: Nicaragua, Honduras, Rep Dominicana
Vitola: Churchill
Mod de fabricare: manual
Apreciere globala:  (3,5)

Trabucul l-am primit cadou si, conform celor citite pe alte situri din SUA, ma asteptam la ceva de exceptie, avand in vedere review-urile cu punctaje de peste 4 puncte (din maxim 5) date de americani. Producatorii afirma ca aceste trabucuri contin o umplutura formata din frunze din Rep. Dominicana si Nicaragua, maturate 7 ani. Intaritura este din  tutun nicaraguan. Invelistul este din tutun hondurian din anii 90, adica ar avea acum vreo 22 de ani!?
In aceeasi compozitie, trabucul este produs in 9 marimi: Petite Corona, Robusto, Toro, Torpedo, Six by Sixty, Perfecto, Tubo si Junior. Eu am avut norocul unui churchill, cu dimensiunile 175x19, adica un ring de 48, desi fiind presat trabucul este mai zvelt, masurand 17mm latime si 19 pe diagonala, mai apropiat de marimea Dalia ca si gabarit.

Prima impresie:
Trabucul este box pressed, avand doua benzi taiate si lipite destul de neglijent (ma intreb de ce au mai investit in imagine daca executia lasa de dorit). Aroma este interesanta, de tutun bine prelucrat. Invelisul are o frumoasa culoare maduro cu vinisoare fine, califelat, lucios, uleios.

Constructie:
Taierea am facut-o cu un cutter cu doua lame curbate cu mici probleme din cauza cotoarelor din intaritura. Aprinderea, cu batrana bricheta cu un jet.
Tirajul a fost bun, arderea fara probleme, cel putin in primele doua treimi, deoarece in ultima parte, atunci cand l-am si abandonat in scrumiera, incepuse sa o ia razna, nemaicontand deoarece eram deja plictisit de el. Scrumul, faramicios, gri-patat, ajunge totusi pana la 2-3cm.

Aroma:
Un trabuc mai „parfumat”, cu nuante de cafea si de tutun de... tigarete. Senzatia la primele pufuri a fost ca as fuma tigarete. Are si o usoara nuanta de ceva cubanez, o aroma de pamant reavan si lemn dar si de cafea arsa. In ceea ce priveste nucile despre care pomeneste producatorul, eu nu le-am descoperit. Interesant este totusi ca aroma lasata in incapere este de trabuc autentic... cubanez.
Acest trabuc are ceva oriental in el. Banuiesc ca Rocky, creatorul acestui brand, indian la origine, fiind obisnuit cu mancarurile mai condimentate, a facut aceste trabucuri pentru a se potrivi dupa o masa indiana cu bucate picante, incheiata cu papilele gustative amortite, astfel incat iti trebuie ceva tare, pentru a le trezi la simtire. Desi producatorul il descrie ca fiind, slab catre mediu, cu o aroma balansata, mie mi s-a parut destul de condimentat si amar.

Valoare:
M-as prezenta cu un trabuc de genul asta la o petrecere la care s-ar servi preparate indiene. Cum n-am avut ocazia, si nici nu cred ca voi avea in viitorul apropiat, nu prea merita investitia, poate doar asa, ca bifa in carnetel. Altfel, probabil ca acest trabuc, asociat cum se cuvine, devine o alegere interesanta, si nu ma indoiesc ca sunt multi care-l apreciaza.

Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Comentarii Facebook ()

Forum Pipa Club Bucureşti 
Pipa Club Romania
Pipa Club Constanta
CERCUL FUMĂTORILOR DE PIPĂ & TRABUC - SIBIU
Maduro Cigar Club Arad
El Unico
Cristian Boerean on Food & Wine
Atelier Rolando Negoita
Gabos pipes
Marian Neagu Pipes
Magazin online de ceaiuri chinezesti de calitate.

HUMIDOR.RO