Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Rocky Patel Java Latte Toro

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 5
Cel mai slabCel mai bun 

Review de: Adrian

Nume: Drew Estate - Rocky Patel Java Latte - Toro
Marca: Rocky Patel
Tara de origine: Honduras
Vitola: Toro
Mod de fabricare: manual
Pret de achizitie: 6$

Apreciere globala: (4,875)
Citisem mai demult pe un blog ca cele mai "ciocolatii" trabucuri sunt cele produse de Rocky Patel. Am cauta pe google si am gasit ca cele mai aromate trabucurii (nu ma refer la arome de intensitatea Blackstone-urilor ci la o aroma subtila de ciocolata sau cafea) ar fi Isla de Sol si Rocky Patel. Din gama Rocky Patel toata lumea mi-a recomandat Rocky Patel Java Latte Toro ca fiind cel mai bun exemplu.

Dl. Rakesh "Rocky" Patel, de origine indian, si-a inceput cariera ca avocat, reprezentand in instanta mari actori ca Arnold Schwarzenengger si Gene Hackman. Petrecandu-si timpul cu acestia, a luat contact cu trabucurile fapt ce a dus la interesul sau pentru aceasta industrie. Mai tarziu si-a petrecut cinci ani in Honduras iar mai tarziu a introdus blend-ul Indian Tabak, in 1990.

In 2002 compania si-a schimbat numele din Indian Tabak in Rocky Patel Premium Cigars. In 2003, odata cu introducerea pe piata a marcilor Vintage 1990 si Vintage 1992, acestea ce au fost cotate 92 respectiv 90 de Cigar Afficionado, castigand premiul "Best of The Best" pentru seria Vintage. Din 2008 compania are vanzari de peste 25 milioane de dolari anual, trabucul Rocky Patel Decade fiind cotat cu 95 de puncte de Cigar Aficionado.

Prima impresie:
Cand am ridicat capacul humidorului in camera s-a imprastiat un miros greu de ciocolata. Chiar si cand doar atingi trabucul mirosul de ciocolata ramane impregnat pe degete. Nu mai spun ca am un RyJ Milleu Fleur si  o Cohiba Behike care acum miros a ciocolata. Trabucul are o culoare cafenie foarte frumoasa si o forma patratoasa, fara nervuri vizibile, destul de lucios si elastic. M-a frapat faptul ca nu e vizibila spirala pe care o formeaza foaia care inveleste trabucul. Gustul trabucului neaprins este de ciocolata alba..

Constructie:
Taierea a fost fara vreo problema pentru prima oara (in sfarsit am reusit). Aprinderea am facut-o cu chibrituri. Arderea a decurs fara incidente, fara a necesita corectii. Scrumul a ajuns pana la 1-2 cm iar cand a trebuia scrumat se crapa un pic, anuntandu-ma ca trebuie inlaturat. Tirajul a fost cel mai bun intalnit de mine pana acum.

Aroma:
Primele 3 fumurii au avut un gust intens de ciocolata dupa care a aparut gustul de cedru, dominand toata fumata.
In prima treime, odata cu gustul de cedru, isi mai fac simtita prezenta nuante de ciocolata alba si ciocolata neagra, de la jumatate gustul de cedru dominand, in continuare schimbandu-se totusi paleta de arome secundare cu o aroma de ciocolata amaruie, care este completata la final si cu o aroma de paine prajita. Oricum gustul dominand a fost cel de cedru, poate datorita faptului ca l-am fumat intr-un parc..

Valoare:
Este exact trabucul la care ma gandesc cand vine vorba de aroma de ciocolata. Va recomand tuturor sa incercati unul deoarece nu stiti ce pierdeti.

Review de: Adrian

Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!

Comentarii (5)
1Miercuri, 07 Septembrie 2011 22:09
Nu stiu daca pozele sau placerea cu care l-ai descris mi-a facut o pofta nebuna de un astfel de trabuc insa ceva e clar: cu toate ca nu sunt fan ciocolata as vrea sa incerc 1-2 exemplare. Ai idee pe unde se gasesc in Romania?
2Joi, 08 Septembrie 2011 09:05
In Romania nu il gasesti,ci doar in USA pe http://www.cigarplace.biz iar daca vrei sa iti comanzi 2 exemplare o sa te coste vreo 7 usd transportul(cea mai ieftina cale/se calc in functie de cantitate) si iti ajunge in 2 saptamanii dar are un minihumidor in packet care le tine oarecum umidificate pe parcusul drumului dar trebuie sa le mai tii cel putin o saptamana in humidorul tau ca sa poti sa te bucuri de ele,oricum am comandat de vreo 3 ori cu acesta metoda de transport si nu le-am primit niciodata uscate iar celelalte cai de transport pleaca de la 30 usd si ajung in cam 7 zile depinde de vama poate sa fie si mai devreme dar si mai tarziu.Cred ca ti-am dat mai multe informatii decat ai cerut dar am zis ca poate te ajuta.
3Joi, 08 Septembrie 2011 16:36
Mersi mult de tot. Uite cum facem: cand iti mai iei tie, daca iti mai iei, pune-ma si pe mine cu 5 bucati si impartim transportul. Eu sunt din Bucuresti si ma gasesti la adresa de mail din profil. Nu ma grabesc sa le degust, dar mi-ar placea candva...so...oricand iti mai iei tu.
4Miercuri, 09 Noiembrie 2011 17:46
Buna ziua,

Ma numesc Alian si sunt din Cuba, acum locuiesc in Ro si sunt torcedor (fac trabucuri). As dori sa stiu daca este cineva care importa frunze de tutun sau cineva care vinde aici in Romania.Va multumesc frumos si astept raspuns.
Saludos!!
5Luni, 26 Decembrie 2011 02:11
Sunt destui oameni ce cultiva tutun la noi in tara, majoritatea il exporta. Aceste plantatii se gasesc predominant in zona judetului Vaslui si pe langa Mures din cate imi aduc aminte. Ce trabucuri ai facut, pentru ce brand? Salutari

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Comentarii Facebook ()

Forum Pipa Club Bucureşti 
Pipa Club Romania
Pipa Club Constanta
CERCUL FUMĂTORILOR DE PIPĂ & TRABUC - SIBIU
Maduro Cigar Club Arad
El Unico
Cristian Boerean on Food & Wine
Atelier Rolando Negoita
Gabos pipes
Marian Neagu Pipes
Magazin online de ceaiuri chinezesti de calitate.

HUMIDOR.RO