Nume: Diademas
Marca: Cuaba
Tara de origine: Cuba
Vitola: Diademas
Mod de fabricare: manual
Apreciere globala:
(4,1)
Probabil ca stiti istoria acestei marici, introdusa prima oara pe piata in 1996. Sunt unul dintre fanii Cuaba, ma rog, nu-mi plac chiar toate marimile produse dar in mare, imi place aroma blanda a acestor trabucuri.
Prima impresie:
![]()
Diademas vin ambalate fiecare in parte in cutii din lemn cu capac glisant. Trabucul este invelit in folie de hartie cu staniol, sigilata cu inelul marcii lipit deasupra. Dupa desigilare iese la iveala un figurado imens, de forma unei torpile, colorat maro cu pete, suprafata alternand intre mat si lucios-uleios. Nervurile sunt usor incretite, mai deschise la culoare. In doua zone suprafata este usor fisurata/rupta. Trabucul este inchis la ambele capete, la cel care se aprinde partial, ramanand un diametru de aproximativ 4mm deschis. Umplerea este peste medie, usor indesat. Aroma inainte de aprindere este de... hartie, fara alte note interesante.
Constructie:
![]()
Am facut taierea doar la un capat folosind un cutter cu doua lame curbate. Prefer sa toastez trabucurile inchise la ambele capete, fara a taia capatul care se aprinde, chiar daca tirajul este la inceput la unele trabucuri aproape imposibil, nefiind cazul acestuia. Avand in vedere ca la acest tip de inchidere nu prea ai ce sa toastezi, am aprins direct fololsind un chibrit. Tirajul a fost bun. Arderea la fel de buna cu exceptia partii a III-a de unde a inceput sa fie inegala.
Aroma:
In prima parte am avut parte de o combinatie de arome foarte placuta, de lemn, cafea, note de piele tabacita, cacao si caramel cu intensitate medie. In partea a II-a se pastreaza notele de lemn si cafea, seci si fara vreo urma de iuteala. Catre final, dupa aproximativ doua ore, lemnul vine in prim plan, cu note taninate iar fumul incepe sa fie iute, intepand la limba. M-am oprit fara a-l termina din cauza ca la un moment dat mi s-a facut gura punga si doua ore mi s-au parut de ajuns.
Valoare:
![]()
Nu-mi mai aduc aminte cat a costat, in orice caz in jur de 70-90 lei bucata. Este un trabuc bine prezentat si poate fi un cadou frumos. Mi s-a parut exceptional in primele doua treimi dar catre final, gustul sec de lemn, sau poate papilele gustative au luat-o razna dupa atata timp, m-au facut sa ma opresc. Banuiesc ca aroma din ultima parte se mai imbunatateste prin invechire.
Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!
Adaugă un comentariu
| < Anterior | Următor > |
|---|