Nume: Churchills
Marca: Punch
Tara de origine: Cuba
Vitola: Julieta No. 2
Mod de fabricare: manual
Pret de achizitie: 57 lei
Apreciere globala:
- (4)
.
Prima impresie:
![]()
Invelis rustic cu nervuri subtiri usor incretite. Culoarea maro roscat m-a facut sa ma gandesc la un cal roib, doar nu degeaba caii campioni cu aceasta culoare poarta numele de Cigar :) iar Punch Churchills este un campion, cel putin din punct de vedere al parfumului. Aroma inainte de aprindere este dulceaga, cu parfum floral si un iz de tutun fermentat. Elastic la atingere, cu o umplutura normala, anticipand un tiraj normal. Nervurile intariturii ies in relief prin invelis in zone unde culoarea devine maro inchis si suprafata lucios-uleioasa.
Constructie:
![]()
Taierea si aprinderea au decurs fara probleme. Am folosit un cutter cu doua lame curbate si o bricheta cu un jet. Ca o paranteza, de cate ori folosesc bricheta in loc de chibrit, imi iau suturi de la impatimitii chibritului, metoda traditionala si de preferat pentru un ritual clasic care incepe cu incalzirea de-a lungul trabucului. Chibritul folosit la aprinderea trabucului este asemenea lumanarilor la o intalnire romantica, iar aroma cedrului ars, aduce o nota de aroma placuta in plus. Orice alta estenta de lemn nu este recomandata, cel putin pentru trabucurile cubaneze. De obicei magazinele ofera chibrituri fabricate din lemn de fag sau stejar. Acestea nu influenteaza foarte mult aroma. Se recomanda totusi a nu se folosi chibritul clasic din lemn de rasinoase, care influenteaza primele fumuri intr-un mod nu tocmai placut. In cazul in care nu dispuneti de chibrituri din lemn de cedru, puteti folosi pentru aprindere foitele de cedru din tuburi.
Dupa aprindere am avut un tiraj bun pe tot parcursul si o ardere buna doar in prima parte, devenind inegala in partea a doua si a treia. Scrumul atinge 2-3cm fiind faramicios.
Aroma:
Trabucul ofera nuante bogate de lemn, cacao si pamant reavan, intr-o combinatie catifelata si cu o tarie medie. Din a doua treime pana catre final devine usor piperat, dar foarte putin, intr-un mod placut. Merge la fix cu un rom vechi! Postgustul este excelent iar aroma lastata in camera este imbatatoare.
Valoare:
![]()
Punch Churchills este un trabuc pretentios, care daca ofera si o ardere buna, devine exceptional. Putin diferit ca aroma fata de celelalte trabucuri din aceeasi marca. Este posibil ca in buchetul de frunze din compozitie sa intre si sortimente care au o combustie mult mai lenta decat celelalte. Daca aceste frunze sunt plasate lateral, atunci cand se face manunchiul, vom avea o ardere inegala. Depinde de priceperea torcedorului. Totusi, daca nu vi se pare importanta arderea si faptul ca trabucul o ia razna la un moment dat, si-l fumati doar pentru a savura o aroma inegalabila, pe care numai trabucurile cubaneze o pot oferi, merita sa aveti cateva exemplare in humidor... si un rom bun la... congelator ;).
Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!
| < Anterior | Următor > |
|---|

Sunt un incepator in acesta arta si imi plac review-urile caci in sfarsit am gasit un site unde cineva are acelasi gusturii ca ale mele:D.....chiar vroiam sa imi iau un punch si nu stiam exact ce.....totusi imi plac mai mult partagas-urile caci sunt mai tari.....As avea si eu o intrebare, exista vreun trabuc care sa se apropie cat de cat la gust cu tigarile de foi gen Blackstone( stiu ca sunt doua chestii diferite dar imi doresc sa aibe gustul acela de fructe pronuntat ).......si care a fost dupa tine cel mai tare trabuc fumat.Imi pare bine ca v-am gasit.
Este una dintre marcile (alaturi de Vegas Robaina si Unicos) care au inca acea mineralitate clasica cubaneza, de pamant rosu cu iz tropical.