Nume: Noellas
Marca: H. Upmann
Tara de origine: Cuba
Vitola: Cosacos
Mod de fabricare: manual
Pret de achizitie: 31,5 lei
Apreciere globala:
- (4,5)
Aceste trabucuri au mai fost produse in aceeasi prezentare pana in anii 80. Dupa cum ne anunta Habanos, prin noua serie limitata la numai 5000 de borcane, isi doreste recrearea acelui trabuc produs pana acum 30 de ani. Ca vor fi reusit sau nu, numai cei mai batrani mai pot aprecia. Un lucru este cert, inainte de anii 80 trabucurile cubaneze erau produse cu invelis corojo care a fost inlocuit ulterior cu un hibrid. Acest invelis le conferea havanelor o nota distincta, inconfundabila, acel gust usor picant, despre care imi mai aduc vag aminte si care se pare ca se regaseste intr-o anumita masura in noua serie.
Nu pot sa nu remarc ca pana la aceasta ora nu am gasit inca nici un review despre acest trabuc. In Elvetia, desi probabil ca au fost aprovizionate, nu au fost inca scoase la vanzare.
Prima impresie:
![]()
Lasand la o parte ambalajul frumos realizat, captusit cu lemn de cedru si curelusa din piele, care ar urca nota la maxim, eu avand doar un trabuc si ignorand borcanul de colectie, trabucul s-a prezientat bine, frumos realizat, cu un invelis claro cu nervuri fine, elastic la apasare, avand o umplere normala. Aroma inainte de aprindere este florala, cu iz de miere.
Constructie:
![]()
Pentru taiere si aprindere am folosit un cutter cu doua lame si o bricheta cu un jet. Trabucul se toasteaza si se aprinde destul de rapid. Tirajul a fost normal, arderea fara cusur iar scrumul a ajuns la 2-3 cm.
Aroma:
Aici vine partea interesanta, si ma refer la acel gust spicy pe care-l aveau trabucurile dinainte de anii 90.
Aroma predominanta este cea vegetala, condimentata cu un mic iz de piele si usor piperata la gust. Nota condimentata, destul de echilibrata si deloc stridenta, are parca o atingere care aduce a oregano. Gustul piperat se simte mai ales daca trabucul este insotit de un whiskey si banuiesc ca alaturi de o cafea ar iesi in evidenta mai bine aroma de piele. Taria este undeva intre slab si mediu. Asta se petrece in prima parte. In a doua parte taria creste usor in intensitate, fiind totusi diminuata de aroma vegetala racoroasa. Catre final isi face aparitia si un gust de bob de cafea, taria crescand putin peste medie.
Valoare:
![]()
H. Upmann Noellas ar trebui sa aiba o umiditate buna inainte de a-l savura. Gustul placut - picant, ar putea sa devina iute in cazul in care trabucurile sunt uscate. O buna invechire ar eroda nota piperata dar tocmai aceasta ii da personalitate trabucului. Nu-mi dau seama cum ar putea evolua in timp. Cel putin la acest prim exemplar, nu m-am putut abtine sa-l fumez pana la ultimul centrimetru.
Avand in vedere seria limitata, noua aparitie nu ar trebui sa-i lipseasca niciunui colectionar.
Nu pot sa inchei acest review fara sa-i multumesc lui Victor care mi-a cadorisit scrumiera din imagine.
Citeste mai multe despre H. Upmann Noellas in Branduri celebre
Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!
Adaugă un comentariu
| < Anterior | Următor > |
|---|