Nume: Wide Churchills
Marca: Romeo Y Julieta
Tara de origine: Cuba
Vitola: Wide Churchills
Mod de fabricare: manual
Pret de achizitie: 33,3 Lei
Apreciere globala:
- (3,75)
Wide Churchills este o vitola noua, lansata in aceasta vara de Habanos, de cateva saptamani fiind disponibila in magazinele din Romania. Am tot amanat sa fac un review la acest trabuc din motive mai mult sau mai putin obiective. In primul rand, as fi preferat ca trabucul sa fie putin mai invechit, cel putin un an tinut la humidor. In al doilea rand, cred ca este un trabuc care trebuie savurat in momente mai varatice, deoarece in ciuda dimensiunilor relativ mari, are o tarie slaba spre medie, mai potrivita dupa parerea mea cu caldura verii, undeva in aer liber, la o terasa.
Am citit pe alte situri nedumerirea unora in legatura cu denumirea si anume, de ce nu le-au numit Wide Robusto... de ce oare?
Daca Schort Churchills pare potrivit pentru cafeaua de dimineata sau la un coniac dupa masa de seara, Churchills pentru o masa de pranz de duminica - atunci cand aveti suficient timp la dispozitie, Wide Churchills s-ar potrivi in vacanta dupa masa servita la o terasa alaturi de un coniac, un porto sau un espresso.
Prima impresie:
![]()
Trabucul arata foarte bine, fara imperfectiuni vizibile. Invelisul are o culoare brun roscata, uniforma, mata, usor rugoasa, din frunza subtire cu nervuri drepte si fine. Umplutura este indesata bine, aromele predominante fiind de miere si vanilie.
Constructie:
![]()
Taierea am facut-o cu un cutter cu doua lame dar la urmatorul o sa incerc sa folosesc un perforator. La aprindere am folosit o bricheta cu trei jeturi. Tirajul este usor fortat datorita consistentei umpluturii. Inca de la inceput arderea a fost neuniforma necesitand pe parcurs doua corectari. Scrumul gri inchis cu pete catre negru a ajuns pana la 3-4 centimetri, fiind destul de tare. Catre final arderea s-a corecat de la sine.
Aroma:
![]()
Cremos-migdalat predominant fiind lemnul si cu usoare note de vanilie-piperat. Buchetul de arome este destul de plat, fara mari surprize. Fiind un Romeo y Julieta, ma steptam la o aroma mai echilbrata, florala. Lemnul si gustul amarui de migdala domina fiind destul de stridente.
Valoare:
![]()
Pretul este relativ mic, aroma destul de cruda dar evolutia in timp a acestor trabucuri ma astept sa o schimbe in cremos-floral si sa dispara nuanta amaruie de migdala, migrand catre caramel sau cacao. Trabucul trebuie ajutat de o bautura aromata, altfel, gustul este destul de plat, fara mari surprize, pe alocuri strident.
Citeste mai multe despre Romeo Y Julieta in Branduri celebre
Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!
Adaugă un comentariu
| < Anterior | Următor > |
|---|