Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Partagas Culebras

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Partagas Culebras

PartagasNume: Culebras
Marca: Partagas
Tara de origine: Cuba
Vitola: Culebras
Mod de fabricare: manual
Pret de achizitie: 90 Lei

Apreciere globala: - (4,6)
Culebras in spaniola inseamna serpi. Trabucurile produse in aceasta forma sunt de obicei impletite, cand mai sunt destul de umede pentru a se putea efectua acest lucru, in manunchiuri cuprinzand de la 3 bucati in sus. Numai torcedori specializati le pot realiza si sunt doar cateva companii care le mai produc.

Istoria culebras incepe undeva in anii 1800, existand mai multe versiuni. O varianta spune ca torcedorii, care aveau voie sa ia acasa o ratie de trei trabucuri pe zi, impleteau trei trabucuri intr-unul singur, ajungand astfel la o ratie de 9 trabucuri pe zi. Chiar daca erau prinsi, trabucurile erau atat de indoite incat nu mai puteau fi vandute, si astfel ii lasau sa plece cu ele acasa...

Partagas intrerupsese producerea acestui sortiment dar a fost reintrodus de curand, special pentru francizele internationale La Casa del Habano.

Prima impresie:
Trabucul arata spectaculos, trei panetela impletite si legate la capete cu doua panglici din matase. Peste manunchi este aplicata o banda mai mare decat la celelalte trabucuri Partagas. Este apoi ambalat intr-o cutie din cedru spaniol cu capac culisant. Trei cutii de acest fel sunt ambalate intr-o cutie mai mare. Trabucurile sunt destul de contorsionate fiind aplatizate in punctele de contact si avand suprafata "sifonata". Se observa o umplere mai lejera, lucru normal tinand cont ca daca ar fi fost mai bine umplute, nu ar fi putut fi indoite fara sa se rupa.

Cele din imagine au o culoare maro spre maduro dar culoarea difera de la o cutie la alta. Cand le-am cumparat, am deschis mai multe cutii, deoarece in primele doua aveau suprafata crapata sau patata si astfel am observat diferenta de culoare. Aroma imbatatoare este specifica marcii Partagas, de havana cu nuante de lemn de cedru si meire, foarte tare. Suprafata este mata, cu nervuri subtiri, sub invelis observandu-se nervurile mai groase ale intariturii, care in anumite locuri perforeaza suprafata.

Cele doua panglici nu sunt inodate, doar rasucite la capete, capete fiind bagate apoi intre trabuc si banda. Pentru desfacere se trage usor de capat. Banda trebuie dezlipita si scoasa. Trabucurile trebuiesc desprinse cu grija. Se fumeaza indoite (nu incercati sa le indreptati), in compania a doi prieteni, alaturi de un bandy vechi, aromat, incalzit in palma... sau cum altfel va place :)

Constructie:
Taierea am facut-o prin perforare. La toastare si aprindere am folosit o bricheta cu un singur jet. Umplerea este destul de lejera, tirajul fiind foare bun. Din cauza umplerii, trabucul arde pe alocuri inegal si necesita, pentru a-l tine aprins, mai multe pufuri decat la un trabuc cu umplere normala. Totusi, acest aspect nu se observa, avand in vedere forma deja ciudata a trabucului. Problema este ca trabucurile Partagas sunt destul de tari, iar un pufait sustinut ii poate pacali pe cei mai putin experimentati. In ciuda umplerii lejere, trabucul arde totusi neasteptat de bine. Scrumul are o culoare gri cu pete mai inchise, ajungand pana la 1,5-2cm.

Aroma:
Gustul si aroma sunt puternice, de lemn de cedru si pamant reavan, uneori usor picant. Catre final aroma capata note de piele si ciocolata. Taria este intre mediu si tare iar un pufait intr-un ritm alert se simte chiar si pentru cei mai experimentati. Trabucul trebuie savurat neaparat cu stomacul plin, altfel e posibil sa aveti surprize atunci cand va veti ridica de pe fotoliu.

Valoare:
O investitie buna dar recomand sa nu le savurati in primul an. Asezati-le in humidor si desfaceti panglica dupa 1-3 ani. Atunci taria va fi fost imblanzita iar aromele tari se vor fi transformat intr-unele mai cremoase.

Partagas Culebras

Partagas Culebras

Partagas Culebras

Partagas Culebras

Partagas Culebras

Partagas Culebras

Partagas Culebras

Partagas Culebras

Partagas Culebras

Citeste mai multe despre Partagas in Branduri celebre

Citeste mai multe despre fabrica Partagas in "Pe urmele fabricilor de havane"

Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!

Comentarii (3)
1Marţi, 23 Noiembrie 2010 15:20
Humidor, este prima oara cand vad asa ceva. Daca as fi vazut un asemenea buchet in mod intaplator undeva as fi crezut ca este o gluma sau o forma de prezentare mai aparte.
In alta ordine de idei, as vrea sa imi cumpar un cutter, dar nu stiu ce model/marca sa aleg. Poate ma ajuti tu, eu ma gandeam la unul cu doua lame, cu design traditional. Ceva sugestii ...?
2Marţi, 23 Noiembrie 2010 15:51
Lascaris, ti-am dat un raspuns prin email.
3Marţi, 21 Decembrie 2010 07:42
Love the look of these cigars but I find them too awkward to actually smoke!

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Comentarii Facebook ()

Forum Pipa Club Bucureşti 
Pipa Club Romania
Pipa Club Constanta
CERCUL FUMĂTORILOR DE PIPĂ & TRABUC - SIBIU
Maduro Cigar Club Arad
El Unico
Cristian Boerean on Food & Wine
Atelier Rolando Negoita
Gabos pipes
Marian Neagu Pipes
Magazin online de ceaiuri chinezesti de calitate.

HUMIDOR.RO