Nume: 1888 Short Robusto
Marca: Villiger
Tara de origine: Rep. Dominicana
Vitola: Short Robusto
Mod de fabricare: manual
Apreciere globala:
- (3,75)
Villiger 1888 Short Robusto este noul trabuc disponibil pe piata romaneasca. Spre deosebire de celelalte trabucuri Villiger, facute la masina, seria 1888 sunt facute manual in Republica Dominicana, din frunze de cea mai buna calitate. 1888 Short Robusto este varianta scurta a trabucului Villiger 1888 Robusto al carui review il puteti citi aici.
Prima impresie:
![]()
Tubul bine realizat aminteste de tuburile folosite la trabucurile Cohiba. Ca si in cazul Villiger 1888 Robusto, trabucul este bine realizat, cu invelisul maro catre maduro, usor lucios si cu nervuri drepte usor reliefate. Aroma predominanta este de cedru-florala
Constructie:
![]()
Umplerea este uniforma, daca se poate vorbi despre acest aspect la un trabuc scurt. Taierea am facut-o cu un cutter ghilotina, fara probleme de rupere a invelisului. La aprindere am preferat o bricheta cu doua jeturi pentru toastare si un bat de chibrit pentru aprinderea finala. Trabucul arde perfect, tirajul este bun, arderea fara devieri, producandu-se un scrum de pana la 2cm
Aroma:
![]()
Desi dominicanele nu erau pana anul trecut pe lista mea de preferinte, gama Villiger 1888 mi-a placut inca de la inceput. Se vede ca producatorul a investit mult in selectionarea tutunului pentru a obtine o aroma placuta, cu un buchet complex in care am remarcat nuante vegetale de frunze zdorbite si lemn de cedru. Gustul este usor amarui, migdalat.
Valoare:
![]()
Trabucul are un pret destul de mare pe piata romaneasca, nu mai retin exact pretul dar undeva in jur de 28 lei. Totusi, trabucurile seria 1888 mi se par mai rafinate decat Flor de Selva sau Maria Mancini, care au, ce-i drept, preturi ceva mai mici. Acest trabuc ar putea fi asociat la fel de bine cu un coniac, whisky, un vin alb sec sau o cafea espresso.
Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!
Adaugă un comentariu
| < Anterior | Următor > |
|---|