Nume: Romeo No 2
Marca: Romeo Y Julieta
Tara de origine: Cuba
Vitola: Petit Corona
Mod de fabricare: manual
Pret de achizitie: 20 Lei
Apreciere globala:
- (3,25)
Un review al acestui trabuc a facut si Gabriel dar la o editie ceva mai veche cu acelasi design al tubului dar cu o etichea diferita: la trabucul lui Gabriel scrie Habana iar la al meu scrie Habana Cuba, pe eticheta mea, central scrie Desde 1875 pe cand la pe cea a lui Gabriel scrie Rodriguez Arguelles y Cia. Mai am un trabuc din 2008 cu eticheta identica cu cea a lui Gabriel dar pe care mi l-a adus cineva din Cuba.
Prima impresie:
![]()
Trabucul are o culoare maro natural, usor inchisa, cu nervuri subtiri si suprafata cu o tenta rustica, putin rugoasa si lucioasa pe alocuri. Suprafata este elasica iar umplerea este inegala. Se observa chiar si fara a fi pipait ca numite zone au o umplere inegala. Aroma predominanta este de cedru.
Constructie:
![]()
La taiere, toastare si aprindere nu am avut probleme. Tirajul a fost bun in primele doua parti. In ultima parte datorita umplerii inconsistente, trabucul a avut si o ardere inegala, necesitand un mic ajutor pentru a corecta situatia. Scrumul este gri deschis cu pete inchise pe alocuri, destul de lung - 2-3cm.
Aroma:
![]()
Desi nu are un buchet foarte complex, principala calitate este fumul cremos si destul de tare. Majoritatea apreciaza acest trabuc ca avand o tarie medie, mie mi s-a parut a fi medie la inceput, ajungand sa fie destul de tare catre final. Nuantele predominante sunt cele de cedru, cacao - ciocolata, usor iute la inceput si iute de-a binela un ultima parte. As spune ca trabucul este excelent cu conditia sa nu fie fumat pana la capat... destul de greu de punctat undeva la 4,5 puncte la inceput si 1,5 puncte un ultima parte asa ca i-am pus 3 puncte.
Valoare:
![]()
Majoritatea trabucurilor Romeo No 2 fumate au avut probleme de constructie si probleme cu aroma catre final. Sunt trabucuri mai ieftine dar, parca un JLP Cremas isi face mai bine datoria pana la capat si este mult mai ieftin dar mai putin "cremos". Daca nu-l fumati pana la capat este un trabuc excelent iar iuteala se mai pierde printr-o invechire de 2-3 ani.
Cititi si reviewul lui Gabriel aici.
Ti-a placut aceast review? Aboneaza-te la Newsletter!
| < Anterior | Următor > |
|---|

Multumesc.