Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Flor de Selva El Galan

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Flor de Selva El Galan

Flor de SelvaNume: El Galan
Marca: Flor de Selva
Tara de origine: Honduras
Vitola: figurado (diametru 10,6mmx19,45mm, L 17,07mm)
Mod de fabricare: manual
Pret de achizitie: 25 Lei
Apreciere globala:   - (4,1)

El Galan este un "gras" elegant, bine realizat, fiind produs intr-un numar mic de exemplare. Partea buna este ca se gaseste si pe piata romaneasca la un pret acceptabil (la Metropolitan in Franta se vinde cu 12 euro)

Prima impresie:
Bine rulat, invelis foarte fin, maro deschis, nervuri fine. Sub invelis se simt nervurile mai groase ale intariturii. In sectiune umplutura are o nuanta mai inchisa. Inainte de aprindere trabucul are o aroma de tutun fermentat cu note florale. La prima vedere umplutura pare bine indesata, anticipand un tiraj mai greu.

Constructie:
Acest trabuc are capison lipit la ambele capete si la cel inchis si la cel deschis ceea ce m-a pus in dificultate, daca sa-l tai la ambele capete. In cele din urma, am taiat doar capatul complet inchis, urmarind sa obtin o deschidere egala. Aprinderea am facut-o cu chibritul, egal, fara probleme. Am ramas surprins de tirajul bun, in ciuda umplerii indesate de care pomeneam. Arderea este perfecta cu un scrum de ~ 2cm dur, gri deschis.

Aroma:  
Producatorul il descrie ca fiind un trabuc cu aroma fina. Mie mi s-a parut a fi mai degraba o aroma bogata, cu note florale, de cedru, usor piperat si care lasa un gust amarui. Faptul ca la capatul deschis este folosit adeziv, face ca aroma sa fie mai grea la inceput, usor neplacuta. Din motive pe care nu vreau sa le pomenesc aici, l-am savurat alaturi de un ceai verde cu lapte. Maya Selva il recomanda alaturi de o cafea light sau alaturi de un fruit brandy, carevasazica ar merge si cu o palinca. Un prieten mi-a spus ca se potriveste foarte bine cu un Cinzano Frizzante Rose.

Valoare:  
El Galan este o investitie buna, un trabuc elegant si destul de ieftin la noi, fata de calitatile de care da dovada, atat din punct de vedere constructiv cat si al aromei.
Flor de Selva El Galan
Flor de Selva El Galan

Ti-a placut aceast review? Aboneaza-te la Newsletter!

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Cine este online