Nume: Presidentes
Marca: Partagas
Tara de origine: Cuba
Vitola: Taco
Mod de fabricare: manual
Apreciere globala:
- (4,6)
Presidentes este unul dintre cele mai putin cunoscute trabucuri figurado pur sange din Havana si asta deoarece este greu sa pui hamul pe el. Se pare ca trabucul este pur si simplu naravas, nestiind la ce sa te astepti, uneori este tare, alteori rafinat.
Prima impresie:
![]()
Placut ochiului la prima vedere, cu suprafata fina de o culoare pur cuaneza - deoarece cafeniul havanelor nu poate fi confundat. Forma aminteste de vremurile trecute atunci cand figurados erau emblema Havanei. Aroma de ciocolata ar putea insela in privinta tariei acestui trabuc dar avand in vedere ca este un Partagas te face sa te gandesti la ceva tare.
Constructie:
![]()
Toate caracteristicile sunt excelente, aprindere, ardere, tiraj. Chiar daca arderea decurge uneori asimetric, este totusi un trabuc cubanez... Nu am inteles de ce americanii dau o importanta atat de marea arderii, probabil in lipsa de altceva mai bun. Scrumul este gri deschis si cu o lungime care atinge 2-3cm.
Aroma:
![]()
Inca de la inceput trebuie sa spun ca trabucul este tare si acesta tarie nu va scadea prea mult odata cu invechirea in humidor. Totusi, aromele blande de cacao si atenuarea gustului piperat se vor produce dupa cativa ani buni de maturare. Aroma acestui trabuc va fi intotdeuna o surpriza. In cazul de fata, predominante au fost nuantele piperate, de cafea si ciocolata incepand cu partea a doua, in timp ce in prima parte suprematia au detinut-o lemnul de cedru si cafeaua proaspat prajita.
Valoare:
![]()
Nu mai retin cat am platit pe aceste trabucuri, in orice caz am ramas cu ideea ca am facut o achizitie buna.
Ti-a placut aceasta recenzie? Aboneaza-te la Newsletter!
| < Anterior | Următor > |
|---|

Am gasit trabucul acesta pe un magazin online romanesc si chiar pare o investitie ok.
Aveti aici link-ul:
http://www.dordefin.ro/Partagas_Presidentes_cutie_25_Trabucuri_5000823.htm
Si l-ai tinut in humidor 6 ani? Wow!