Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Partagas Presidentes

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Partagas Presidentes

PartagasNume: Presidentes
Marca: Partagas
Tara de origine: Cuba
Vitola: Taco
Mod de fabricare: manual
Apreciere globala: - (4,6)
Presidentes este unul dintre cele mai putin cunoscute trabucuri figurado pur sange din Havana si asta deoarece este greu sa pui hamul pe el.  Se pare ca trabucul este pur si simplu naravas, nestiind la ce sa te astepti, uneori este tare, alteori rafinat.  

Prima impresie:
Placut ochiului la prima vedere, cu suprafata fina de o culoare pur cuaneza - deoarece cafeniul havanelor nu poate fi confundat. Forma aminteste de vremurile trecute atunci cand figurados erau emblema Havanei. Aroma de ciocolata ar putea insela in privinta tariei acestui trabuc dar avand in vedere ca este un Partagas te face sa te gandesti la ceva tare.

Constructie:   
Toate caracteristicile sunt excelente, aprindere, ardere, tiraj. Chiar daca arderea decurge uneori asimetric, este totusi un trabuc cubanez... Nu am inteles de ce americanii dau o importanta atat de marea arderii, probabil in lipsa de altceva mai bun. Scrumul este gri deschis si cu o lungime care atinge 2-3cm.

Aroma:
Inca de la inceput trebuie sa spun ca trabucul este tare si acesta tarie nu va scadea prea mult odata cu invechirea in humidor. Totusi, aromele blande de cacao si atenuarea gustului piperat se vor produce dupa cativa ani buni de maturare. Aroma acestui trabuc va fi intotdeuna o surpriza. In cazul de fata, predominante au fost nuantele piperate, de cafea si ciocolata incepand cu partea a doua, in timp ce in prima parte suprematia au detinut-o lemnul de cedru si cafeaua proaspat prajita.

Valoare:  
Nu mai retin cat am platit pe aceste trabucuri, in orice caz am ramas cu ideea ca am facut o achizitie buna.

Partagas Presidentes
Partagas Presidentes
Partagas Presidentes

Ti-a placut aceasta recenzie? Aboneaza-te la Newsletter!

Comentarii (6)
1 Miercuri, 06 Ianuarie 2010 18:34
Salut,

Am gasit trabucul acesta pe un magazin online romanesc si chiar pare o investitie ok.
Aveti aici link-ul:
http://www.dordefin.ro/Partagas_Presidentes_cutie_25_Trabucuri_5000823.htm
2 Miercuri, 06 Ianuarie 2010 18:48
Cred ca eu am platit in jur de 20 lei/bucata. Intradevar, sunt trabucuri ieftine care se preteaza la o maturare de cativa ani. O investitie buna!
3 Marţi, 23 Februarie 2010 16:05
Tocmai am terminat de savurat un Presidentes de la Partagas din Jun 04. EXCELENT. Nuante de lemn, piele, cacao si expreso totul acompaniat de un usor piper alb insa foarte sublim care a fost f f placut pe intreaga fumata. Adevarul ca maii era o aroma care mi-a fost imposibil de identificat... Este recomandata invechirea lui peste 5 ani. Al meu avea aproape 6. O sa iau acum 1 de la El unico ca sa-l compar cu acesta. Sunt curios cat de mult conteaza invechirea lui.
4 Marţi, 23 Februarie 2010 21:47
In afara de invechire conteaza si lotul in care a fost fabricat dar si modul in care l-ai pastrat. Interesant ar fi sa compari trabucul pe care l-ai cumparat acum 6 ani cu cel de acum :) dar din aceeasi cutie- daca-ti mai aduci aminte... si ai fumat si atunci din acelasi lot. Altfel, comparatia cu unul cumparat acum, nu are mare relevanta.
Si l-ai tinut in humidor 6 ani? Wow!
5 Miercuri, 24 Februarie 2010 11:14
Hehehe.... Nu l-am tinut eu 6 ani in humidor. Dealtfel nu fumez trabuc decat de 1 an. L-am primit de la un prieten din Spania. Deci a fost singular. Trabucul pe care l-am luat acuma o sa-l las in Humidor vre-o 10 zile sa se relaxeze si o sa-l incerc....
6 Miercuri, 24 Februarie 2010 11:21
Am inteles, oricum dupa 6 ani, are alta valoare, mult mai bun, cu arome mai rafinate.

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Cine este online

None