Nume: São Felippe
Marca: Regalia fina
Tara de origine: Brazilia
Vitola: robusto (121x20)
Mod de fabricare: manual
Pret de achizitie: 5,1 €
Apreciere globala:
- (3,5)
Regalia Fina sunt produse de August Schuster dupa o reteta braziliana de la inceputul secolului 20. Umplutura este un amestec de tutun cubanez si brazilian, intaritura este Indonesian Java iar invelisul Mata Fina Brazil.
Prima impresie:
![]()
Trabucul este impresionant, suprafata arata bine - maduro cu o tenta de rustic, aspra si cu nervuri fine. Eticheta imprumuta culorile drapelului brazilian, verde albastru galben si alb fiind realizata destul de bine. Sub invelis se simt nerburile mai groase din intaritura. Suprafata este elastica trabucul fiind destul de bine umplut. Inainte de aprindere trabucul are o aroma grea, dulceaga florala si tutun fermentat.
Constructie:
![]()
Taierea am facut-o cu un cutter clasic cu doua lame curbate - fara probleme. Toastarea si aprinderea, realizate cu o bricheta cu un singur jet, au purces ceva mai greu, probabil datorita frunzelor groase din compozitia trabucului. Odata aprins, arderea a fost buna pe tor parcursul. Scrumul a fost gri deschis cu nuante mai inchise pe alocuri. Dupa 2cm am incercat sa-l rup ocazie cu care am constatat rezistenta acetuia, lasandu-l pana la urma la 3cm pana sa ma decid sa-l abandonez in scrumiera. Tirajul este bun - am constatat pe parcurs ca prima impresie a indesarii a umpluturii este de fapt datorata duritatii frunzelor.
Aroma:
![]()
Trabucul are o aroma deosebita, atipica, cu un fum bogat, destul de greu de identificat, in ansamblu cu nuante dulcegi - condimentate. Prima parte m-a dus cu gandul la caise, dafin si cafea neagra. In a doua parte si-a facut prezenta si o nuanta de migdale. In ultima parte fumul devine foarte concentrat cu o aroma de zahar foarte ars (nu caramel), usor intepator si parca o nota de martipan, ceva foarte interesant. Am fumat trabucul fara a-l acompania de o bautura, nu cred ca se potriveste cu o bautura tare, poate cel mai bine se potriveste cu o cafea clasica.
Valoare:
![]()
Acest trabuc merge din cand in cand, daca vreti sa incercati si altceva, nu l-as fuma in fiecare zi si nici nu as cumpara o cutie intreaga.
Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!
Adaugă un comentariu
| < Anterior | Următor > |
|---|