Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Trinidad Robusto Extra

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Trinidad Robusto Extra

TrinidadNume: Robusto Extra
Marca: Trinidad
Tara de origine: Cuba
Vitola: Dobles
Mod de fabricare: manual
Pret achizitie: 90 lei
Apreciere globala: - (4)

De mult doream sa scriu o recenzie la acet trabuc. Din pacate am facut o mare greseala neavand rabdare sa-l tin cel putin o saptamana in humidor dupa ce l-am achizitionat. In cele mai multe cazuri, umiditatea din humidorul de la magazin nu corespunde cu cea din humidorul de acasa. Dupa o stocare in humidorul de acasa, trabucul ajunge sa capate umiditatea acestuia. O stocare pe o perioada mai scurta de timp duce la o umiditate neuniforma in structura trabucului. Partea care este asezata pe lemn evolueaza diferit de cea care este expusa la aer. De aici pot sa apara probleme la ardere, suprafata lipita de lemn avand o combustie diferita de cealalta parte a trabucului. Alte probleme sunt: daca in humidorul de la magazin umiditatea a fost mai mare, si trabucul se va deshidrata in humidorul de acasa, acest lucru se va produce de la exterior catre interior aparand astfel efectul de varf de creion la ardere (trabucul arde mai bine la exterior decat la interior; invers, daca umiditatea de la magazin este mai mica decat cea de acasa, trabucul se va umezi mai intai la exterior producandu-se astfel, la ardere, efectul de tunel (trabucul arde mai bine in interiordecat la exterior).

Daca achizitionati un trabuc de la un magazin cu humidor, cel mai bine este fie sa-l savurati imediat (considerand ca magazinul l-a stocat in conditii optime) sau sa-l pastrati cel putin o saptamana in humidor, avand grija sa-l intorceti de cateva ori.

Prima impresie:
Robusto Extra este realizat in stilul caracteristic Trinidad, cu coada de purcelus, culoare maro, suprafata mata, bine intinsa, nervuri subtiri - usor incretite. Suprafata este elastica, trabucul avand o aroma florala, miere si lemn de cedru. Este bine indesat, anticipand astfel un tiraj greu -specific trabucurilor din scoala veche

Constructie:  
La taiere trebuie putin mai multa forta, avand in vedere cantitatea de frunze indesate in umplutura. Toastarea ia un timp mai mare decat la alte trabucuri - am folosit o bricheta cu un singur jet desi este de preferat una cu 2-3 flacari. Aprinderea am facut-o cu o bricheta obisnuita fara jet, cu flacara mare. Tirajul este destul de greu dar nu neplacut avand in vedree consistenta fumului. Trabucul a ars neuniform pe tot parcursul necesitand cateva corectii. Scrumul a avut o culoare gri inchis - ceea ce denota o combustie incompleta. Lungimea scrumului - 2-3cm.

Aroma:
Cedru, cafea, piele si o nuanta intre piper si vanilie. In ultima vreme am auzit zvonuri ca s-ar importa tutun din alte tari pentru realizarea trabucurilor cubaneze... adevarat sau nu, in mod sigur acest trabuc are o aroma putin diferita de cea la care ma asteptam si de care imi aduc aminte de la alte exemplare fumate in trecut. Diferita dar nu neaparat intr-un mod neplacut, totusi lipseste acea aroma de cacao pe care o stiam.

Valoare:  
La pretul destul de ridicat, este destul de greu sa te hotarasti la magazin daca sa-l cumperi sau nu. In orice caz, acesta este un trabuc pentru ocazii speciale, pentru sarbatori, pentru o dupaamiaza de weekend etc. si te astepti sa arda bine, indiferent de conditiile de stocare... Daca mai are si tutun de alte natii... parca nu-ti mai vine sa-l cumperi. I-am acordat totusi 3 puncte datorita experientelor din trecut la care, daca scriam o recenzie ar fi avut o nota mai mare.

Trinidad Robusto Extra
Trinidad Robusto Extra
Trinidad Robusto Extra
Trinidad Robusto Extra
Trinidad Robusto Extra

Ti-a placut aceasta recenzie? Aboneaza-te la Newsletter!

Comentarii (1)
1Luni, 23 Noiembrie 2009 10:47
Iata cum ai raspuns din nou gandurilor mele. Am stat de cateva ori la indoiala daca sa cumpar un Trinidad sau nu, dat fiind pretul ridicat pe care-l amintesti si tu. Cat de important este un review (mai ales in Romania - asta e!)! Deocamdata spun pas si-mi canalizez energiile financiare catre altceva.

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Comentarii Facebook ()

Forum Pipa Club Bucureşti 
Pipa Club Romania
Pipa Club Constanta
CERCUL FUMĂTORILOR DE PIPĂ & TRABUC - SIBIU
El Unico
Cristian Boerean on Food & Wine
Atelier Rolando Negoita
Gabos pipes
Magazin online de ceaiuri chinezesti de calitate.

HUMIDOR.RO