Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Ramon Allones Specially Selected

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Trabuc Ramon Allones Specially Selected

Ramon AllonesNume: Specially Selected
Marca: Ramon Allones
Tara de origine: Cuba
Vitola: Robusto
Mod de fabricare: manual
Pret de achizitie: 30 LEI
Apreciere globala: - (4)

Am cumparat acest trabuc din doua locatii din Bucuresti, din magazine apartinand aceleiati firme si totusi la o diferenta mare de calitate. In timp ce prima achizitie a fost dintr-un magazin unde trabucurile sunt stocate in humidorul magazinului de mult timp, in cel de-al doilea abia sosisera. Diferenta este semnificativa din toate puncrele de vedere, aspect, aroma si gust. In timp ce trabucurile invechite au un aspect mai patat, usor lucios si o aroma de tutun fermentat, cele noi au suprafata mata si aroma mult mai slaba. Recenzia de fata se refera la trabucul bun, din primul magazin, celelalte urmand sa stea la humidor cateva luni bune pentru a atinge un nivel acceptabil pentru a fi fumate.

Prima impresie:
Suprafata maro-maduro, usor uleioasa cu nervuri fine - usor incretite, elastica. Trabucul este usor presat lateral. Aroma inainte de aprindere este de tutun fermentat, miere. Umplerea este undeva intre medie spre bune umplut.

Constructie:
Taierea si aprinderea  - fara probleme. Trabucul are un tiraj bun. Arderea este usor inegala lasand un scrum lung - 4-5cm, de culoare gri deschis cu pete mai inchise pe alocuri.

Aroma:
Aroma este putin atipica trabucurilor cubaneze cu nuante de cacao, pamant ranced, fumul fiind matasos pe tot parcursul fara tendinta de a pisca. Aduce putin cu Magic Mountain de la Maria Mancini neavand totusi acea nuanta picanta.

Valoare:
Ramon Allones Specially Selected este un trabuc cu un mare potential de invechire, adevarata valoare fiind atinsa dupa cel putin 3 ani. Daca pretul de achizitie este de 30 de lei, probabil ca dupa 3 ani de invechire trabucul valoareaza cel putin dublu.

Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!

Ramon Allones Specially Selected
Comentarii (9)
1Miercuri, 02 Decembrie 2009 19:39
Am fumat acest acest trabuc in urma cu vreo 2 luni. L-am achizitionat din "primul magazin" (banuiesc ca reclama este interzisa) si l-am insotit cu Jack (S.B.). Combinatia a fost destul de reusita, avand in vedere, mai ales, calitatea premium a trabucului. Duminica am mai achizionat 2 bucati (din "al doilea magazin") pe care am de gand sa le "odihnesc" macar 6 luni.
2Miercuri, 02 Decembrie 2009 20:21
Radu, reclama este interzisa celor care scriu numai cu scopul de a face reclama ceea ce nu este cazul tau. Poti sa dai orice nume fara probleme. Este chiar util pentru ceilalti vizitatori sa afle de unde ai cumparat si cat de multumit/nemultumit ai fost de serviciile lor si calitatea trabucului.
3Miercuri, 02 Decembrie 2009 21:56
OK. "Primul magazin" - El Unico, Baneasa; "al doilea" - El Unico, Afi Cotroceni. Sunt multumit de oferta, de servicii si, mai ales, de personalul instruit, amabil si... feminin. Preturile mi se par OK.
Mai cumpar de la Nic (Piata Cotroceni) - humidorul se prezinta in parametrii, vanzatoarele habar n-am care e diferenta intre o havana si un King Edward's, oferta e limitata (ceva Cohiba, Montecristo, R y J, Davidoff si... cam atat), dar e la 3 minute de serviciu si... merge. Din alte locuri (din Romania) nu am cumparat. (p.s.: ma ocup de spalatorii auto... :))
4Miercuri, 02 Decembrie 2009 22:06
Mi-am dat seama de la domeniul din care vine emailul tau: mafra :)
5Miercuri, 02 Decembrie 2009 22:09
Pe 18 decembrie este intalnirea PCB la care particip. Nu ar strica sa facem gasca comuna si sa ne intalnim si cei care fumeaza trabucuri ca sa ne cunoastem mai bine.

http://forum.pipabucuresti.ro/viewforum.php?f=26
6Joi, 03 Decembrie 2009 11:28
Intrebare: doar fumatorii de trabuc?
7Joi, 03 Decembrie 2009 16:12
Nu, impreuna, adica sa vina si fumatori de trabucuri la intalnirea Pipa Club Bucuresi.
Ideea este, nu neaparat sa fumam trabucuri ci sa ne cunoastem.
8Joi, 03 Decembrie 2009 17:53
Am inteles. Ideea mi se pare buna. Din pacate, de data asta, nu pot veni (e ziua sotiei). Poate data viitoare, daca voi fii invitat :).
9Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010 15:35
Un trabuc impunator la prima vedere, invelisul usor uleios, cu ceva vene, si un miros puternic inainte de aprindere, mie cel putin mi-a lasat o usoara impresie de menta inainte de aprindere.

Aprinderea si taierea se face bine, mie mi-a fost un pic mai greu fiindca l-am taiat cu un cutter de la o cafenea care nu parea prea ascutit.

Aroma de la inceput e revigoranta cu un iz de pamant dupa o ploaie de vara. In a doua treime isi arata coltii, devine putin spicy, dar mie mi s-a parat ca a pastrat o oarecare aroma revigoranta. Per ansamblu o achizitie excelenta.

Eu personal l-am luat din AFI. In momentul in care l-am achizitionat nu avea acel iz de menta... dupa vr-o 2 saptamani de tinut in umidor izul devea din ce in ce mai puternic. L-as mai fi tinut o luna sau doua... Dar mirosea atat de bine incat nu m-am mai putut abtine. Dar mai mult ca sigur imi voi mai lua unul sa-l pun la pastrat vr-un an.. poate doi.

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Cine este online

None