Nume: Petit Corona
Marca: Rafael Gonzalez
Tara de origine: Cuba
Vitola: Mareva
Mod de fabricare: manual
Pret de achizitie: 14 lei
Apreciere globala:
- (4,1)
Asa cum sugereaza majoritatea siturilor de specialitate, sunt de acord ca acest trabuc trebuie pastrat in humidor cel putin un an pana la 4 pentru a atinge nivelul maxim de savoare, la fel ca si celelalte marimi produse de acest brand.
Prima impresie:
![]()
Invelisul este bine intins, maro, mat cu nervuri subtiri. Trabucul are o aroma de cacao-florala (miere). Eticheta este banala. In sectiune apare usor presat cu o forma usor asimetrica. Trabucul pare bine indesat.
Constructie:
![]()
Dupa taiere, la care n-am reusit sa-i indepartez decat o mica parte a capatului, lama alunecand inspre exterior, toastarea si aprinderea decurg bine. Indesarea umpluturii si apoi forma presata se regasesc in tirajul destul de ingreunat. Probabil ca majoritatea celor care sunt obisnuiti cu trabucuri dominicane sau de alte natii sau cu trabucurile cubaneze de noua generatie si nu au avut ocazia in urma cu mult timp sa incerce trabucurile cubaneze adevarate, vor inclina sa creada ca trabucul are o constructie care lasa de dorit. Mie-mi plac tocmai aceste trabucuri bine indesate, care-mi amintesc de prima havana, pe care am incercat-o la liceu. Arderea este perfecta, lungimea scrumului - gri deschis, ajungand pana la 2 cm.
Aroma:
![]()
Trabucul are o aroma tare de cedru, cafea cu nuante florale. Pe alocuri devine usor amarui la gust. Catre final capata o aroma de cocos si un usor gust de nuca.
Valoare:
![]()
Sunt convins ca vor fi multi care nu vor aprecia acest trabuc. Mie-mi place sa-l admir in timp ce arde si sa savurez aroma lasata de fum in incapere. Imi place sa nu fortez tirajul, fumul este destul de consistent si aroma destul de bogata chiar si intr-o portie mai mica. Trabucul imi aminteste de vechile havane si tinut 4 ani in humidor poate capata arome fine de miere, vanilie sau cafea iar la pretul de 14 lei, merita investitia.
Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!
Adaugă un comentariu
| < Anterior | Următor > |
|---|