Nume: Romeo Y Julieta - Short Churchills
Marca: Romeo Y Julieta
Tara de origine: Cuba
Vitola: Short Churchills
Apreciere globala: 4 din 5 puncte
"Short Churchills" au fost introduse pe piata in anul 2006, fiind ambalate la cutie de 25 de bucati sau la tub in pachet de cate trei.
Constructia trabucului este buna, eleganta, cu suprafata catifelata, fina la atingere cu o frumoasa culoare maro. Umplutura acestuia este medie oferind un tiraj bun pe tot parcursul fumatei.
Taierea decurge fara dificultati. In acest scop am folosit un cutter cu doua lame, cu toate ca initial, am optat pentru perforare. Pentru aprindere am folosit de o bricheta cu doua jeturi. Inca din faza de toastare, trabucul degaja o placuta aroma de cedru.
Arderea este buna, pe alocuri cu tendinte de a ramane in urma, nefiind necesara interventia pentru corectii.
Pe durata fumatei de aproximativ o ora jumatate, trabucul ofera o bogata paleta de arome, prima parte fiind dominata de usoare arome vegetale urmate de cerdu urmate de lemn si piele in cea de-a doua parte.Taria este slaba la inceput cu trecerea spre medie in a doua jumatate.
Nu recomand acest trabuc incepatorilor datorita faptului ca o forjare ne adecvata poate duce la starea de greata si rau. Este un trabuc pretentios, care cere indemanare si rabdare, o forjare prea mare incinge trabucul si deterioreaza aroma. Recomand invechirea lui de cel putin un an pentru o mai buna punere in valoare a paletelor aromatice pe care le ofera.
Este un trabuc ideal dupa masa de seara, acompaniat de un cognac.
Adaugă un comentariu
| < Anterior | Următor > |
|---|