Nume: Romeo No 2
Marca: Romeo Y Julieta
Tara de origine: Cuba
Vitola: Petit Corona
Apreciere globala: 3,1 din 5 puncte
Culoarea trabucului este bruna cu pete negre pe alocuri, cu o constructie buna. Pe alocuri sunt vizibile neregularitati de fabricatie dar care nu pun in dificultate fumata. Taria trabucului la atingere este medie, cu o elasticitate buna a frunzelor, nervurile ies in relief in anumite parti simtindu-se la o palpare usoara.
Taierea a fost efectuata fara dificultati, la fel si aprinderea pe care am realizat-o cu ajutorul unei brichete cu un singur jet, trabucul aprinzandu-se repede fara a fi necesara o toastare de lunga durata.
Dupa aprindere aroma de cedru este prima care iese in evidenta dar se pierde destul de repede, gustul de pamant fiind cel care domina fumata cu usoare arome ierbale. In a doua jumatate gustul de pamant se intensifica, alaturi de cel de lemn, gustul devenind un pic amar pana la final. Taria trabucului este medie la inceput, in a doua jumatate devenind un pic mai tare si intepator daca se da fumul pe nas.
Scrumul are o lungime acceptabila. Arderea este buna pe tot parcursul fara probleme.
Acest trabuc necesita o invechire destul de mare, de peste un an, putandu-se pune astfel mai bine in valoare aromele ierbale, altfel mai greu de perceput. Trabucul testat a stat in humidor 2 luni insuficient ca sa se ridice la o apreciere prea buna din partea mea.
Fumata a durat o ora fiind acompaniata de un cognac Hennessy, pe parcurs mi-am dat seama ca alegerea nu a fost potrivia datorita gustului amar, mai recomandata fiind o bautura dulce. Trabucul lasa in urma sa un fum greu, neplacut.
Cititi un alt review la acest trabuc aici.
Adaugă un comentariu
| < Anterior | Următor > |
|---|