Nume: Rothschild
Marca: Don Tomas
Tara de origine: Honduras
Vitola: Magicos (115x20)
Invelis: Indonezia, Mexic
Intaritura: Columbia
Umplutura: Columbia, Rep. Dominicana, Mexico
Mod de fabricare: manual
Apreciere globala: 3,5 din 5 puncte
Trabucul are invelisul dintr-o frunza maro spre claro, cu nervuri fine, mata, pe alocuri cu pilozitati. Sub invelis se poate observa intaritura inchisa la culoare. In sectiune se pot observa stranse la un loc, frunze din sortimente diferite, cu culori de la maro deschis pana la maro inchis. Invelisul prezinta un defect la capat, materializat intr-o crapatura destul de mare, sub care se poate pipai, o nervura groasa din frunza invelisului.
Taierea a fost putin asimetrica datorita unei nervuri din invelis, curbara peste capat, care duce inevitabil la patinarea lamei inspre exterior, sau in in alte cazuri, la fisurarea invelisului.
Trabucul are inainte de aprindere nuante vegetale si aromel de miere florale. Dupa aprindere, aromele predominante sunt de cafea, migdale si condimente, cu o tarie slaba spre mediu. Catre final, trabucul se umfla adancindu-se crapatura. Avand un singur exemplar, nu pot sa-mi dau seama daca toate sunt realizate la aceeasi calitate. In general, trabucurile cu arome dominicane de migdale, imi place sa le savurez la o cafea. Alaturarea gustului amar cu whisky, mi se pare nerecomandata, merge totusi alaturi de un lichior.
Adaugă un comentariu
| < Anterior | Următor > |
|---|