Nume: Regalos LE 2007
Marca: Hoyo de Monterrey
Tara de origine: Cuba
Vitola: Britanicas
Aspect exterior: Culoare maro inchis spre maduro, suprafata fina cu aspect uleios, constructie buna. Umplerea este ceva mai mare decat media. La capatul trabucului se observa ca umplutura contine frunze fine probabil din varful plantei, anticipandu-se astfel o tarie mai mare a trabucului. Aroma inainte de aprindere este de cedru cu nuane de miere.
Taierea cu un cutter cu 2 lame a produs o suprafata perfecta. De obicei problemele apa atunci cand tutunul contine nervuri, producandu-se astfel rupturi.
Aprinderea decurge ceva mai greu, conform asteptarilor, datorita tirajului ingreunat de densitatea umpluturii.

Dupa aprindere, trabucul are o ardere buna. In prima parte aroma predominanta este de cedru, fara alte nuante, usor sec cu o tarie medie spre tare. Scrumul este gri deschis, frumos si de o lungime catre 2 cm inainte de scuturare. Spre mijloc apar note vegetale iar spre final devine usor picant.
Am citit mai multe review-uri la acest trabuc, parerile fiind impartite. Dupa opinia mea, punctul slab este nepotrivirea intre nuantele seci si taria acestui trabuc. Multi s-au grabit sa aprecieze ca eticheta de LE nu s-ar potrivi. Inclin sa cred ca trabucul are resurse pentru a fi invechit cativa ani cu rezultate bune. Trabucul este unul de colectie si, probabil, va fi foarte apreciat peste cativa ani, atunci cand nu se va mai gasi decat in putine humidoruri. Deja aprecierile s-au schimbat fata de cele de acum 2 ani de la aparitie.
Se potriveste cu un lichior de cafea, contrabalansand astfel gustul sec, tare, picant...
Pe o scara de la 1 la 5, acest exemplar primeste nota 4,5.
Adaugă un comentariu
| < Anterior | Următor > |
|---|