Nume: Cristales
Marca: Guantanamera
Tara de origine: Cuba
Vitola: Cristales
Aceste trabucuri sunt cele mai ieftine produse in Cuba, vandute sub brandul Habanos. Trabucurile sunt facute mecanizat.
Aspectul exterior nu este unul tocmai placut. Frunzele nu au o nuanta constanta, semanand cu trabucurile declasate. Culoare trece de la galben pai la maduro, iar suprafata nu este neteda, semanand cu o hartie mototolita.
Umplerea este lejera, similar cu cea de la o tigareta, constand in tocatura de frunze. Trabucul vine gata taiat, fiind ambalat in tuburi din plastic transparent pentru a-si pastra umezeala. La noi pot fi gasite in tutungerii, si de obicei nu sunt pastrate in humidoruri.
Eu le-am primit de la Alguhan, fiind aduse de un unchi al acestuia in urma unei excursii in Cuba.
Aroma inainte de aprindere are nuante caracteristice de tutun fermentat. Aprinderea decurge fara probleme, arderea ste constanta pe tot parcursul fumatei. Datorita umplerii lejere cu frunze maruntite, titajul este bun oferind un fum mai putin concentrat si un scrum faramicios cu o lungime mica. Singurul aspect pozitiv la acet trabuc este aroma, desi slaba, de tutun cubanez, care denota totusi o maturare neterminata. Este posibil ca in timp, pastrate cativa ani la humidor sa-si imbunatateasca aromele.
Pe o scara de la 1 la 5, acest trabuc primeste 2 puncte.
| < Anterior | Următor > |
|---|

Trabucul avea si un defect, mai precis era fisurat pe undeva pe la jumatate, ardere inegala, fum inecacios...De la mine pe o scara de la 1 la 5 acesta primeste 1.
Probabil ca daca nimeream unul proaspat povestea era alta.
Daca ai cumparat Cristales, tubul este destul de etans si nu se usuca cu una cu doua... Principala problema nu ar fi forma de prezentare, ci faptul ca tutunul nu este destul invechit ceea ce-i confera o mare doza de nicotina, semanand la gust cu tigaretele.
aaa si da usoara aroma de tutun cubanez.
Avand in vedere ca costa cam 8 lei bucata este cel mai bun pseudo-trabuc care sa aiba un pic de aroma cubaneza la banii astia. Punct.
Cand nu ai bani de un Montecristo sau de ceva similar, un Guantanamera este cea mai buna solutie la indemana.
Mie personal imi place. Iar pretul este imbatabil.
Este 100 de clase peste toate restul care le gasesti la capitolul tigari de foi, bineinteles in afara de cubanezele scumpe.