Nume: Edmundo
Marca: Montecristo
Tara de origine: Cuba
Vitola: Edmundo
Numele trabucului este luat dupa eroul din Contele de Montecristo, Edmundo Dante.
Trabucul este facut manual, cu o umplutura de frunze din Vuelta Abajo, conferindu-i acestuia o aroma medie spre tare.
Culoarea este maro, suprafata lucioasa si o umplere peste medie. Aroma inainte de aprindere este puternica, avand nuante de miere si flori.
Pentru taiere am folosit un cutter cu doua lame.

Pentru aprindere am folosit o bricheta cu doua jeturi.

La inceput, datorita umplerii, tirajul se face mai greu, fumul avand o tarie spre medie cu nuante catifelate de lemn. Catre mijloc, aroma devine mai dura, picanta.
Arderea este constanta pe tot parcursul cu usoare abateri care se corecteaza de la sine. Catre final trabucul capata nunate tari, puternic aromate, lasandu-se savurat pana dincolo de eticheta.
Calitatea umpluturii se regaseste in lungimea scrumului, pe care l-am rupt la jumatate mai mult de teama sa nu cada constatand totusi ca opune o rezistenta destul de mare. A doua jumatate a scrumului nu s-a mai lasat rupta, astfel incat, la final am avut un trabuc fumat cu scrum care nu avea loc sa se odihneasca in scrumiera.
Durata fumatei este de 45 de minute si datorita tariei dupa prima treime, nu se recomanda a fi fumat de catre incepatori.
In ansamblu este un trabuc excelent care se cere savurat alaturi de un coniac bun.

| < Anterior | Următor > |
|---|

Recomand sa incerci si Montecristo No.2, cel mai bun torpedo facut vreodata de catre cubanezi. Pe turnanta este urmat de Partagas No. 2 ( tot torpedo ).
Poate faci rost si de un Ramon Allones Specially Selected ( Robusto ).
Cu stima, Goran
De altfel, se simtea la degete ca este bine indesat.
Din cate am observat, cele care se gasesc la magazin acum au o culoare mai spre maduro, al meu a fost mai deschis.
Am observat si eu acest lucru, in speta la Montecristo, unele sunt mai spre maduro, altele spre claro.
Nu stiu de ce se intampla acest lucru, dar pentru Montecristo este de neinteles.
Va propun sa incercati H Upmann no 2 si faceti o comparatie cu Montecristo no 2.