Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Montecristo Edmundo

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Nume: Edmundo
Marca: Montecristo
Tara de origine: Cuba
Vitola: Edmundo

Montecristo Edmundo

Numele trabucului este luat dupa eroul din Contele de Montecristo, Edmundo Dante.
Trabucul este facut manual, cu o umplutura de frunze din Vuelta Abajo, conferindu-i acestuia o aroma medie spre tare.
Culoarea este maro, suprafata lucioasa si o umplere peste medie. Aroma inainte de aprindere este puternica, avand nuante de miere si flori.

Pentru taiere am folosit un cutter cu doua lame.

Montecristo Edmundo

Montecristo Edmundo

Pentru aprindere am folosit o bricheta cu doua jeturi.
Montecristo Edmundo

La inceput, datorita umplerii, tirajul se face mai greu, fumul avand o tarie spre medie cu nuante catifelate de lemn. Catre mijloc, aroma devine mai dura, picanta.
Arderea este constanta pe tot parcursul cu usoare abateri care se corecteaza de la sine. Catre final trabucul capata nunate tari, puternic aromate, lasandu-se savurat pana dincolo de eticheta.
Calitatea umpluturii se regaseste in lungimea scrumului, pe care l-am rupt la jumatate mai mult de teama sa nu cada constatand totusi ca opune o rezistenta destul de mare. A doua jumatate a scrumului nu s-a mai lasat rupta, astfel incat, la final am avut un trabuc fumat cu scrum care nu avea loc sa se odihneasca in scrumiera.
Durata fumatei este de 45 de minute si datorita tariei dupa prima treime, nu se recomanda a fi fumat de catre incepatori.
In ansamblu este un trabuc excelent care se cere savurat alaturi de un coniac bun.

Montecristo Edmundo

Montecristo Edmundo

Montecristo Edmundo

Montecristo Edmundo

Montecristo Edmundo

Montecristo Edmundo

Comentarii (8)
1Marţi, 07 Aprilie 2009 00:48
Cu mici exceptii privind aroma,sunt perfect deacord cu tine,aici este vorba si de fiecare persoana cum percepe o aniumita paleta de arome.Nu vreau sa fiu pripit,dar cred ca v-a deveni trabucul luni Aprilie.Singurul de care m-a astept ca te-ar pune pe ganduri in alegere a-r fi Macanudo.
2Marţi, 07 Aprilie 2009 16:35
DA, cu adevarat un trabuc foarte bun, am avut ocazia sa il fumez si pot sa spun ca este un trabuc super OK. Din cate vad eu din pozele atasate, parerea mea este ca trabucul a fost putin cam prea umed ( de unde apare si asa zisul " varf de creion " in general asta se intampla cu trabucurile care au fost supuse unui procent de umiditate mai crescut. De ce spun aceste chestii, de cand am inceput sa fumez trabucuri, Edmindo a fost trabucul pe care l-am pufait cel mai usor dintre toate.
Recomand sa incerci si Montecristo No.2, cel mai bun torpedo facut vreodata de catre cubanezi. Pe turnanta este urmat de Partagas No. 2 ( tot torpedo ).
Poate faci rost si de un Ramon Allones Specially Selected ( Robusto ).

Cu stima, Goran
3Marţi, 07 Aprilie 2009 16:38
PS. cand simti ca trabucul este supus unui regim de umezeala prea mare, scoate-l din humidor cu vreo 1-2 ore inainte de fumat, sa vezi ce efect va avea !!!!!
4Marţi, 07 Aprilie 2009 17:23
OK, multumesc pentru sfaturi, era la 70%, il am de un an in humidor. Am avut o cutie de 3 trabucuri, primul l-am fumat acum un an, al doi-lea peste cateva luni si ultimul acum. La toate am avut aceeasi problema. In humidor mai am si alte trabucuri la care nu am avut probleme cu tirajul. Cu o zi inainte sa-l fumez fumasem un Robaina Famosos si nu a avut probleme cu umiditatea.

De altfel, se simtea la degete ca este bine indesat.
Din cate am observat, cele care se gasesc la magazin acum au o culoare mai spre maduro, al meu a fost mai deschis.
5Marţi, 07 Aprilie 2009 19:14
Atunci cauzele sunt altele.
Am observat si eu acest lucru, in speta la Montecristo, unele sunt mai spre maduro, altele spre claro.
Nu stiu de ce se intampla acest lucru, dar pentru Montecristo este de neinteles.
6Luni, 13 Aprilie 2009 15:42
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Problemele semnalate de voi in cazul brand-ului Montecristo se datoreaza in primul rand succesului pe care acest brand il are pe piata(este totusi cel mai vandut brand din familia cubaneza). Ce se intampla de fapt? In functie de evolutia vanzarilor, Habanos creste productia pe anumite produse, torcedorii fiind obligati sa ruleze mai multe havane decat in mod normal....si de aceea mai apar si probleme de fabricatie.
Va propun sa incercati H Upmann no 2 si faceti o comparatie cu Montecristo no 2.
7Miercuri, 27 Mai 2009 21:22
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Numele trabucului vine intr-adevar de la eroul lui Dumas, Edmond Dantes(Edmundo spaniolizat).La sfarsitul secolului trecut, in dorinta de culturalizare a muncitorilor care lucrau la fabricarea trabucurilo,r s-a hotarat ca acestia sa asculte, in timp ce rasucesc trabucuri, citirea unor nuvele/ romane.Numai ca acestia nu erau deloc interesati de aceste lecturi(de parca ar fi singurii),sens in care cineva din conducerea fabricii a avut ideea de a le povesti de Montana du Christo=Muntele lui Christos.(La Canonazo, locul unde se fabrica aceste trabucuri,exista o colina pe care localnicii o numesc Montana du Christo),legand poveste cu citirea romanului lui Dumas, singurul acceptat de muncitori.Eroul romanului a fost adoptat imediat de localnici(Edmundo) fapt care a dus la aparitia celui mai vandut trabuc din lume.
8Miercuri, 27 Mai 2009 22:01
Multumec pentru precizari Madalin. Foarte utile precizarile tale.

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Comentarii Facebook ()

Forum Pipa Club Bucureşti 
Pipa Club Romania
Pipa Club Constanta
CERCUL FUMĂTORILOR DE PIPĂ & TRABUC - SIBIU
Maduro Cigar Club Arad
El Unico
Cristian Boerean on Food & Wine
Atelier Rolando Negoita
Gabos pipes
Marian Neagu Pipes
Magazin online de ceaiuri chinezesti de calitate.

HUMIDOR.RO