Nume: Perfecto
Marca: La Rica
Producator: Horizon Cigars
Vitolla: Figurado
Tara de origine: Nicaragua
Mod de fabricare: Manual

Trabucul de o culoare maro inchis - maduro are un aspect perfect, ingrijit rulat, bine realizat. Culoarea este inchisa avand o aroma imbietoare inainte de aprindere cu nuante de piele, salin, miere si un usor iz de fermentat care aduce a parmezan.
Taiere se face cu un cutter tip ghilotina.

Aprinderea se face uniform. Am folosit o bricheta cu o singura flacara potrivita pentru capatul ingust.

Trabucul este unul slab spre mediu ca tarie, avand un titaj bun cu o umplere moderata. Aroma dupa aprindere este specifica trabucurilor dominicane cu un gust amarui de migdale, nuci si cafea.
Arderea a decurs perfect pe tot parcursul fumatei lasand un scrum deschis si de o lungime decenta, ducandu-ma cu gandul la o umplutura din frunze intregi.
La final, aroma lasata in camera este una decenta, placuta.
In ansamblu este un trabuc bun, decent, care merita incercat si care se lasa fumat pana dincolo de eticheta.

| < Anterior | Următor > |
|---|

La noi le aduce cineva?
La Rica se aduc si la noi, dar nu am vazut marimea asta fiind nou aparuta.
Aduce putin a toscano.
Preferatele mele sunt Toscano Originale, am mai incercat si Toscano Antica Riserva si Extravecchio dar Originale sunt preferatele mele. Marea problema cu Toscanele e ca nu le aduce nimeni, si domnul din Galati (Dorino de la David Dee) nu le vinde inca online.
De aici si rugamintea de a-mi spune de unde pot face rost si eu de trabucul din review. Daca nu este secret.
http://www.cigar-connoisseur.co.uk/acatalog/La_Rica_nicaraguan_cigars.html
Dar nu le au la vanzare... Sunt inscris la "Cigars of the Month", abonament lunar si primesc 4-6 trabucuri selectionate de ei/luna. In februarie am primit si un La rica Perfecto.
Banuiesc ca si cele Robusto maduro au acelasi continut si cred ca se gasesc si pe la noi prin magazine la tuburi.
Periodic au promotii daca le urmaresti. Eu am cumparat o cutie intreaga de 25 bucati anul trecut.
Elvetia nefiind membra UE se plateste vama si TVA adica pretul de pe site il inmultesti cu 1,26 si rezultatul il mai inmultesti inca o data cu 1,19. Fara promotie iese cam la acelasi preti ca pe alte situri din UE dar daca prinzi o reducere de 30% e alta socoteala.
Elvetienii sunt baieti de treaba, nu baga factura in pachet, adica pe pachet scrie Gentleman gift si la vama te intreaba cat ai dat pe pachet. Ramane la latitudinea ta sa declari ca este cadou sau cat ai dat pe pachet.
Eu din principiu sunt corect si am platit vama, dar multi procedeaza altfel.
:)
Eu caut si inca nu am reusit sa gasesc Magic Mountain de Maria Mancini, mor de curiozitate :)