Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Toscano - Classico

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 6
Cel mai slabCel mai bun 

Trebuie sa marturisesc ca acest trabuc a fost tinut de Dorino mult timp la humidor si inca o luna de mine. Invechirea aduce o imbunatatire semnificativa.
Din cate am auzit, toscanele nematurate sunt destul de tari si cu o aroma robusta. In timp se pare ca-si mai pierd din robustete, capatand nuante mai catifelate precum acest trabuc.

Toscano classico

Suprafata trabucului este de culoare brun inchis, tare la atingere cu nervuri vizibile. Forma si umplerea sunt neregulate.
Aprinderea se face fara dificultati, nu sunt probleme de ardere pe toata durata fumatei, si nici probleme de tiraj.

toscano classico
toscano classico
toscano classico
toscano classico

In prima treime, aroma este blanda cu nuante de migdale. Nu inteapa deloc la limba si gustul lasat este unul fin.
Incepand cu partea de mijloc, aroma se schimba treptat, fumul devenind mai gros. Aroma lasata in camera poate fi comparata cu mirosul de carbuni lasat de locomotivele cu aburi vechi sau cu aroma care se lasa in serile de iarna peste un sat in care locuitorii se incalzesc la sobe cu carbuni. Nimic neplacut. Gustul devine mai consistent.
In ultima treime, trabucul incepe sa arda cu inflorirea si ruperea suprafetei, fumul tinde sa capete o usoara nuanta de transpiratie de cal, animalica, sau poate spre par ars.

Una peste alta, este o experienta placuta, care dureaza 1,5 ore.
La final, nu raman arome neplacute in camera, nici imediat nici mai tarziu.

toscano classico
toscano classico
toscano classico
toscano classico
toscano classico
toscano classico
toscano classico
toscano classico
toscano classico
toscano classico
Comentarii (11)
1Miercuri, 26 Noiembrie 2008 22:09
intentionez sa spun ca sunt perfect de acord, mai bine de atat nu se putea un review.. din putzina mea experientza in ale trebucurilor Toscano clasicco e preferatul meu... am mai fumat si (davidoff , cohiba, romeo & julieta si altele ce se gasesc prin tabacherii ...banalitatzi) ... Multumesc ..fiindca datorita tie am descoperit noua mea dragoste (toscano) si nu in ultimul rand tzin sa-i multumesc lui Dorino .. omul care a avut si are o mare implicare in tot ceea ce poate insemna placere (in ale fumatului) pt mine..
2Joi, 27 Noiembrie 2008 10:41
Eu cred ca este invers, daca nu erai tu sa-mi dai cele doua trabucuri nu aveam cum sa fac cunostinta cu ele asa ca eu trebuie sa-ti multumesc.
3Marţi, 30 Decembrie 2008 10:36
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Preferatul meu printre toscane este Toscano Antico. Imi place foarte mult ca le poti fuma taiate pe jumatate. Sunt la fel de bune si ocupa un timp rezonabil.
4Marţi, 30 Decembrie 2008 17:28
Claudiu, poate ne spui si de unde le achizitionezi, este interesant de stiut.
5Sâmbătă, 09 Mai 2009 20:17
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Draga aadinann sunt perfect de acord cu tine in privinta trabucurilor Toscano si ma bucur ca ai reusit sa-ti gasesti o placere fumand trabucuri...Am un singur comentariu de facut si sper sa fie inteles exact asa cum il fac!!Nu vreau sa fiu moralist dar un site(excelent realizat,foarte eficient pentru toate categoriile de fumatori aflati in diferite stadii de... maturare) specializat in trabucuri ,tigari de foi,tutun de pipa trebuie sa promoveze bunul gust,sa deschida debuantilor placerea de a fuma un trabuc in egala masura cu aceea a "profesionistilor"(nu ma regasesc in nici o categorie) de a descoperi arome noi.Ca sa intru in subiect: nu poti sa numesti un trabuc Cohiba o "banalitate".Te rog sa-mi dai voie sa extind aprecierea mea si asupra trabucurilor Romeo yJulieta(asta este denumirea corecta a marcii!!).Aceste "banalitazi" nu le gasesti "prin abacherii"ci numai in locuri...cu umiditate relativa de 65%.Aadinann te rog sa ma intelegi:vorbim de cel mai bun trabuc din lume!!!!
In speranta ca remarca mea nu a fost deplasata si a fost perceputa ca venind din partea unui tata care-si apara copilul,te rog sa-mi dai voie sa te invit la o conciliere(in cazul in care ne-am retras ambasadele) la care am sa-ti ofer un trabuc Cohiba Siglo IV care si acum citez din memorie "nu trebuie sa lipseasca din nici un humidor".
6Luni, 11 Mai 2009 10:24
Draga Madalin, multumesc pentru comentariu. Nu poti sa treci baba strada daca nu vrea iar gusturile sunt subiective.
Te astept cu un review la concurs.
7Marţi, 02 Iunie 2009 19:27
scuze in 1 rand pt lipsa mea indelungata dintre voi, se pare ca nu am fost inteles in ceea ce am scris mai sus ref la (davidoff , cohiba, romeo & julieta si altele ce se gasesc prin tabacherii ...banalitatzi) ......hai sa ne intelegem ...cand am spus banalitati dupa cum se vede si in text , este vb de alte trabucuri .... ce se gasesc prin tabacherii ...banalitatzi gen VASCO DA GAMA. .. DON DIEGO ETC..... sper sa nu fi deranjeat cu aceasta remarca .. Va salut cu respect
8Luni, 23 Noiembrie 2009 10:58
Ce de Toscane fumam noi la Galati! Citind comentariile de pe aici realizez inca o data cat de norocosi suntem sa-l avem pe Dorino aici! Review-ul este perfect valabil. Cu privire la ce e scris mai sus e frumos din partea ta sa denumesti marcile alea banalitati. Nu's cum sa spun, si femeia de serviciu de la bloc e femeie dar eu, unul, pentru nimic in lume nu ma culc cu ea!
9Sâmbătă, 05 Februarie 2011 19:30
Un nou magazin profil tabac sa deschis in zona Agentia de Voiaj CFR ...(20 metri mai la vale) .. trabucuri , tutun pipa , pipe .... toate la pret de producator ...
Diferente foarte mari de preturi fata de tabacul italianului ...
Cu respect ... asta e economia de piata ...
10Miercuri, 07 Decembrie 2011 16:56
salutare un coleg care poate lasa un idd sa mai schimbam pareri pe mess..ms anticipat
11Miercuri, 07 Decembrie 2011 17:42
Sandule, lasa tu idul si te contacteaza cine vrea. E mai simplu asa, nu?

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Comentarii Facebook ()

Forum Pipa Club Bucureşti 
Pipa Club Romania
Pipa Club Constanta
CERCUL FUMĂTORILOR DE PIPĂ & TRABUC - SIBIU
El Unico
Cristian Boerean on Food & Wine
Atelier Rolando Negoita
Gabos pipes
Magazin online de ceaiuri chinezesti de calitate.

HUMIDOR.RO