Trebuie sa marturisesc ca acest trabuc a fost tinut de Dorino mult timp la humidor si inca o luna de mine. Invechirea aduce o imbunatatire semnificativa.
Din cate am auzit, toscanele nematurate sunt destul de tari si cu o aroma robusta. In timp se pare ca-si mai pierd din robustete, capatand nuante mai catifelate precum acest trabuc.
Suprafata trabucului este de culoare brun inchis, tare la atingere cu nervuri vizibile. Forma si umplerea sunt neregulate.
Aprinderea se face fara dificultati, nu sunt probleme de ardere pe toata durata fumatei, si nici probleme de tiraj.
In prima treime, aroma este blanda cu nuante de migdale. Nu inteapa deloc la limba si gustul lasat este unul fin.
Incepand cu partea de mijloc, aroma se schimba treptat, fumul devenind mai gros. Aroma lasata in camera poate fi comparata cu mirosul de carbuni lasat de locomotivele cu aburi vechi sau cu aroma care se lasa in serile de iarna peste un sat in care locuitorii se incalzesc la sobe cu carbuni. Nimic neplacut. Gustul devine mai consistent.
In ultima treime, trabucul incepe sa arda cu inflorirea si ruperea suprafetei, fumul tinde sa capete o usoara nuanta de transpiratie de cal, animalica, sau poate spre par ars.
Una peste alta, este o experienta placuta, care dureaza 1,5 ore.
La final, nu raman arome neplacute in camera, nici imediat nici mai tarziu.
| < Anterior | Următor > |
|---|

In speranta ca remarca mea nu a fost deplasata si a fost perceputa ca venind din partea unui tata care-si apara copilul,te rog sa-mi dai voie sa te invit la o conciliere(in cazul in care ne-am retras ambasadele) la care am sa-ti ofer un trabuc Cohiba Siglo IV care si acum citez din memorie "nu trebuie sa lipseasca din nici un humidor".
Te astept cu un review la concurs.
Diferente foarte mari de preturi fata de tabacul italianului ...
Cu respect ... asta e economia de piata ...