Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Cohiba Siglo IV

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 4
Cel mai slabCel mai bun 

Nume: Siglo IV
Marca: Cohiba
Tara de origine: Cuba
Vitola: Corona Gorda

Constructia trabucului este superba, nervuri fine, suprafata neteda, umplerea perfecta.
Aprinderea se face fara probleme si trabucul arde constant.
Acesta este un trabuc fin, cu arome subtile, predominant pamant, pipele, lemn si putin piperat.
Am cumparat acest trabuc de la Wine & Company Carrefour Feeria. Am ramas surprins de calitatea trabucurilor, humidorul are umiditatea la 70% si trabucurile au inceput sa formeze acel praf alb specific maturarii. Sunt si trabucuri stricate acolo dar recomand magazinul.

Acest trabuc nu trebuie sa lipseasca din nici un humidor, fie ca sunteti incepator sau afficionado.

Comentarii (3)
1Sâmbătă, 01 Noiembrie 2008 15:56
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Care este "granita" intre praful alb specific maturarii si mucegai?
2Sâmbătă, 01 Noiembrie 2008 19:59
Sunt cateva deosebiri intre mucegai si praful nobil. Mucegailu este "paros" si apre in pete de obicei, formandu-se culturi in jurul unor puncte. Praful prin maturare apare mai uniform si are aspect de sare cristalizata, ca un fel de pudra.
De obicei, praful aparut prin maturare apare foarte greu, dupa ani de zile.

Referitor la "praful" vazut pe trabucurile de la Wine & Comp. sunt 2 posibilitati, ori trabucurile au fost tinute inainte in alta locatie si apoi aduse la magazin, ori este mucegai.

O proba ar fi sa dai cu degetul peste acel praf, daca se ia atunci este mucegai, daca se ia mai greu si are aspect de sare atunci este veritabil.

Ce am vazut eu la magazin, neavand voie sa-l pipai, a fost un praf uniform cam cum arata cel din poza urmatoare:
http://i6.tinypic.com/2dw6vfb.jpg

Mucegaiul arata cam asa:
http://i10.tinypic.com/2a0179v.jpg
3Vineri, 28 Noiembrie 2008 10:23
Felicitari pt review-uri. Ieri am primit un Siglo IV si mai am un Siglo VI de la SUbsonyque pe care il pastrez pt un eveniment special. Cauaba de la tine e inca in humidor, are acelasi aspect uleios si isi asteapta si ea randul, nu le voi fuma pana nu voi avea o scrumiera adecvata, am ceva acum, una de bronz dar care oxideaza si nu ma prea incanta sa ii incredintez scrumul nobil de Cohiba. Foarte buna ideea cu fotografierea treptelor de ardere a trabucului. Inca odata felicitarile mele.

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Comentarii Facebook ()

Forum Pipa Club Bucureşti 
Pipa Club Romania
Pipa Club Constanta
CERCUL FUMĂTORILOR DE PIPĂ & TRABUC - SIBIU
Maduro Cigar Club Arad
El Unico
Cristian Boerean on Food & Wine
Atelier Rolando Negoita
Gabos pipes
Marian Neagu Pipes
Magazin online de ceaiuri chinezesti de calitate.

HUMIDOR.RO