Index Forum humidor.ro

HUMIDOR.RO

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Mucegai - totul despre
(1 viewing) (1) Guest

TOPIC: Mucegai - totul despre

Mucegai - totul despre 07 Iul 2009 23:12 #312

Salut,

Acum 2-3saptamani am cuparat din El Unico un pack de 5 Montecristo no.5.
Le-am pus frumos in noul meu humidor, a carui umiditate era undeva pe la 72%. Dupa cateva zile a scazut la 70 si asa a ramas pana astazi. Din prima zi (cred ca chiar de cand le-am scos din cutiuta lor) aveau un praf fin, alb pe toata lungimea lor...cu timpu a inceput sa dispara iar de ieri au aparut niste pete mici care mie-mi par a mucegai...atasez niste poze mai jos.
As dori sa stiu si io urmatoarele:
- de ce apare mucegaiul?
- ce-i de facut cand apare?
- mai sunt bune trabucurile si cat timp?
- se mai trateaza, isi mai revin?
- si alte chestii utile - eventual prevenirea

Attachments:
  • IronM
  • ( User )
  • Corona
Last Edit: 07 Iul 2009 23:17 by IronM.

Re: Mucegai - totul despre 07 Iul 2009 23:57 #313

Dupa parerea mea hidrometrul tau nu cred ca indica valoarea corecta.
Pe ce ma bazez cand sustin acest lucru, la trabucuri petele de mucegai apar in general la o umiditate de 75-80%.
Datorita temperaturilor destul de ridicate din ultima perioada, temperatur si umiditate din umidor cresc, cand aceste valori depasesc valoarea mentionata mai sus, apare o umezeala exagerata.
Se poate evita acest fenomen in perioada calduroasa, prin ventilarea umidorului ( se deschide umidorul o data pe saptamana si se lasa 1-2 minute deschis )
Din pacate petele de mucegai nu dispar, dar daca aceste pete se vor extinde, trabucul va pierde mult din savoare.

OBS. Fa un efort si cumpara un hidrometru digital ( in umidorul meu am doua hidrometre digitale instalate in diagonala, pentru a evita astfel de erori )
  • Goran
  • ( Moderator )
  • Moderator

Re:Mucegai - totul despre 08 Iul 2009 00:14 #314

Greu de crezut, dar se intampla. E vorba de humidorul tau Adiorini de luxe, din cate vad, si din cate stiu este dotat cu aparatura in toata regula.
La El Unico, am observat si eu in ultima vreme tot felul de anomalii, am gasit paienjeni (minusculi) intr-un tub de Partagas, trabucurile expuse in raft, au ceva alb pe el. Am intrebat vanzatoarea despre ce este vorba si mi-a spus ca cei de la etaj au zugravit si a cazut praf. Tavanul humidorului in care sunt tinute este din rigips cred, per ansmblu, cred ca sunt conditii optime in humidorul lor, dar inclin sa cred ca a fost infestat, deoarece de mai bine de o luna, observ prin geam acest praf alb pe trabucuri. Se poate observa de jur imprejur prin geam, toate trabucurile prezinta ceva alb pe ele.
Eu m-am abtinut sa mai cumpar in ultima vreme de la ei.

Bun... dupa cum spuneam se intampla, in primul rand, scoate trabucurile din humidor, daca este intradevar mucegai. Foloseste un timp in loc de apa distilata, solutie pe baza de propilen glicol.

Un indiciu, mucegaiul se formeaza in mici pete, grupate in jurul unor puncte, daca este ceva uniform, poate este altceva, pur si simplu praf din humidorul lor, avand in vedere ca la etaj se circula si cade constant.
De evitat pe viitor acest magazin.
Sterge suprafata trabucurilor si daca revine insemana ca este mucegai.

Mai ar fi si tratamentul "de soc" pe care l-ai aplicat dupa cumpararea humidorului.

Oricum, din poza nu reiese ca petele mici sunt de mucegai, sunt pete de apa din cate stiu, care decoloreaza suprafata. Nu cumva asa le-ai cumparat?

Asta, de exemplu este praf nobil:
http://i6.tinypic.com/2dw6vfb.jpg%20Mucegaiul%20arata%20cam%20asa:%20http://i10.tinypic.com/2a0179v.

si asta este mucegai:

• DonQuijote
  • ( Admin )
  • Site Admin
It is often said that those who smoke slowly, know how to enjoy the fine art of relaxation.
forum.humidor.ro
Last Edit: 08 Iul 2009 00:25 by DonQuijote.

Re:Mucegai - totul despre 08 Iul 2009 01:01 #315

Mai este si un alt element care iti pune in pericol humidorul, prin deschiderea capacului sporii de mucegai pot ajunge in umidificator unde creste rapid riscul extinderii. Sa nu uitam ca-n interiorul humidorului exista o clima propice mucegaiului si poate afecta si alte trabucuri.
Sfatul meu este sa scoti trabucurile si sa stergi interiorul cu apa distilata si lasa humidorul la aerisit peste noapte cu capacul deschis intr-un loc bine aerisit.Urmareste cu atentie evolutia din urmatoarele zile.
  • g_tr
  • ( User )
  • Corona

Re:Mucegai - totul despre 08 Iul 2009 01:02 #316

Si eu am gasit pe 2 trabucuri de la EL Unico Baneasa praf alb.Eu inclin sa cred ca nu este mucegai,deoarece se sterge si nu reapare.In niciun caz nu e praf nobil.De asemenea am gasit un paianjen mic intr-o cutie de un trabuc de Trinidad Coloniales.Ce e de facut daca gasim asa ceva?Se fumeaza trabucul?

Unde se poate gasi solutie de propilen glicol?
  • raresdec
  • ( User )
  • Puritos
Last Edit: 08 Iul 2009 01:06 by raresdec.

Re:Mucegai - totul despre 08 Iul 2009 01:14 #317

Da, erau pline de "praf nobil" cand le-am luat...dar treptat a disparut si au aparut aceste pete mici. Eu aerisesc humidorul (adica il deschid si ma mai uit pe acolo...cam 10-20sec) la cel mult o saptamana (chiar si de doua ori pe saptamana). Si abea la sf saptamanii trecute am observat petele astea...care sunt un pic verzui, d-aia cred ca ar fi mucegai...

LE:
doar 2 din 5 au probleme, si astea 2 au cate 2-3 pete fiecare, de ceva verzui si care nu se ia nici cu unghia. Parca ar avea niste bube trabucu...ca ies asa din el si-s ascutite. Ca niste cosuri verzi:) Le-am pus separat in humidor de restu 3...ce sa fac totusi?
  • IronM
  • ( User )
  • Corona
Last Edit: 08 Iul 2009 01:21 by IronM.
Moderators: AndreiJ
Time to create page: 0.40 seconds
Copyright © 2012 Humidor. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.
Conditii de utilizare | RSS & Newsletter | Contact