Index Forum humidor.ro

HUMIDOR.RO

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Arderea neuniforma
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Arderea neuniforma

Arderea neuniforma 24 Mar 2009 15:51 #138

Un trabuc ar putea sa inceapa sa arda neuniform din mai multe motive ca de exemplu o aprindere incorecta sau defecte de fabricatie. O ardere neuniforma poate produce desprinderea anumitor parti din partea care a ramas in urma, existand pericolul de a produce arsuri ale pielii, hainelor, sau alte obiecte pe care cade bucata aprinsa.

In acest caz exista doua metode de corectare:
- se asteapta pana trabucul se stinge, se scutura scrumul si o parte din tutunul partial ars din capat, se reaprinde cat mai uniform dupa care se continua fumatul.
- in cazul in care aveti o bricheta cu jet, se poate aplica o corectie la partea care a ramas in urma, pozitionand flacara tangential la suprafata trabucului si tinand trabucul deasupra scrumierei
  • DonQuijote
  • ( Admin )
  • Site Admin
It is often said that those who smoke slowly, know how to enjoy the fine art of relaxation.
forum.humidor.ro
Last Edit: 24 Mar 2009 22:58 by DonQuijote.

Re:Arderea neuniforma 24 Mar 2009 21:43 #142

Precum spune si Bogdan, principalele doua cauze pentru o ardere neuniforma a trabucului sunt cele mentionate mai sus ( defect de fabricatie & aprindere incorecta ), dar mai exista o cauza mai putin cunoscuta ( umiditatea )
In general in comert pentru ca marfa sa fie in permanenta proaspata, este nevoie de o rotaie a stocurilor.
Acest lucru se face si in humidor. Exista doua feluri de humidoare cu sursa de umiditate: superioara si inferioara.
Daca ai humidor cu sursa de umiditate sub trabucuri ( inferioara ) in general aceasta sursa se gaseste la humidoara mai maricele si cu sertar, este nevoie ca cel putin odata la doua saptamani sa rotesti trabucurile din humidor, in asa fel incat acestea sa aiba contact uniform pe toata lungimea trabucului cu sursa de umiditate.

Va salut, Goran
  • Goran
  • ( Moderator )
  • Moderator

Culori diferite... 09 Sep 2009 19:37 #346

Ca sa nu mai deschid un topic nou:
Am cumparat zilele trecute, de la El Unico, 2 cutii de cate 3 Montecristo no. 4 (am ajuns sa indragesc acest trabuc si intentionez sa tin cateva bucati 1an la pastrat. Dupa numai 3luni deja aveau un gust cu totul si cu totul diferit decat atunci cand le-am luat) si am constatat ca sunt diferente de culoare intre cele doua seturi. Unul din ele era mai deschis celalalt mai inchis la culoare. Aveti idee de ce? Si care-i cauza culorii mai deschise? (ca mi se par mai normale cele mai inchise la culoare)
Aseara am fumat cu un amic cate una din fiecare sortiment. El trabucu mai inchis io pe cel mai deschis si mi s-au parut ca au arderile foarte diferit. Cel negru a ars mai repede si producea mai mult fum, al meu abea scoteam fumu din el si a durat si ceva mai mult sa-l fumez... Eu ma gandesc ca cel deschis la culoare este mai umed si din aceasta cauza s-a comportat asa... . Ceva pareri?
Pe viitor, este de recomandat sa iau la cutii sau sa iau 5 bucati dintr-o cutie deschisa de 25??
Am atasat si o poza:

...iar nu pot sa atasez poze:(
  • IronM
  • ( User )
  • Corona
Last Edit: 09 Sep 2009 19:43 by IronM.

Re: Culori diferite... 10 Sep 2009 00:06 #349

Este normal ca in pachete diferite sa ai nuante diferite. De obicei trabucurile sunt sortate la aceeasi culoare pentru aceeasi cutie.
Nu exista "ca mai normale sunt cele mai inchise sau cele mai deschise la culoare", ca idee, cu aceeasi stampila pot iesi pe usa fabricii trabucuri din acelasi lot si totusi fabricate din loturi diferite de tutun deci nu este relevant.
Nici la intrebarea a II-a nu vei gasi un raspuns, deoarece nu vad nici o logica, de ce cele din cutie de 25 ar fi mai bune sau mai proaste decat cele la cutie de 3. Posibil ca o data sa fie mai bune cele la 25 si altadata cele la 3.

Diferenta intre culoarea de care amintesti, poate avea multiple cauze, dar nu putem sa elaboram acum o teorie si sa o batem in cuie aici mai ales ca la mijloc ar putea fi cauze care tin de conditiile in care le pastrezi.
Ar fi o oarecare explicatie cu umezeala, dar aici vorbim deja de fermentare, invelisul se poate schimba la culoare si datorita modului in care a fost fermentata frunza dar si cum a fost crescuta - la umbra - la soare etc.

Din cate-mi amintesc, ai avut probleme si cu alte trabucuri care au format puncte de mucegai... nu stiu ce sa zic deoarece, eu de cand tin trabucuri in humidor, nu am patit astfel de lucruri. Avand in vedere ca este al doi-lea incident pe care-l expui aici, ma gandesc ca ar fi bine sa-ti pui serios problema asupra modului de stocare. Banuiesc ca tu le-ai tinut pe toate in acelasi humidor, si implicit la aceeasi umiditate, nu inteleg de unele ar fi mai umede decat celelalte, poate doar daca au fost diferente de culoare inca de la inceput..
  • DonQuijote
  • ( Admin )
  • Site Admin
It is often said that those who smoke slowly, know how to enjoy the fine art of relaxation.
forum.humidor.ro

Re: Culori diferite... 10 Sep 2009 23:16 #350

Humidor a scris:

Din cate-mi amintesc, ai avut probleme si cu alte trabucuri care au format puncte de mucegai... nu stiu ce sa zic deoarece, eu de cand tin trabucuri in humidor, nu am patit astfel de lucruri. Avand in vedere ca este al doi-lea incident pe care-l expui aici, ma gandesc ca ar fi bine sa-ti pui serios problema asupra modului de stocare. Banuiesc ca tu le-ai tinut pe toate in acelasi humidor, si implicit la aceeasi umiditate, nu inteleg de unele ar fi mai umede decat celelalte, poate doar daca au fost diferente de culoare inca de la inceput..

Ok, m-am dumirit, deci nu este nici o problema cu ele. Posibil ca mi s-a parut mie.
Legat de humidor, nu are nici o problema:) De data aceasta, am inspectat mai bine trabucurile imediat ce am venit de la El Unico. Le-am desfacut si atunci am constatat diferenta de culoare (chiar inainte sa le pun in humidor). Legat de petele de mucegai...acum nu mai sunt asa sigur ca era mucegai . Cert e ca si pe unul din trabucurile loate acum, am gasit aceeasi pata...dar am insistat asupra ei cu degetul si s-a luat. Deci clar nu e de la humidorul meu, iar in ceea ce priveste primul set de trabucuri, dupa numai 3 luni de stocare la aprox. 72%umiditate s-au dovedit a fi delicioase fapt ce m-a determinat sa merg in continuare pe Montecristo no 4.
Multumesc inca o data pentru lamurire, legat de culoare.
  • IronM
  • ( User )
  • Corona

Re:Arderea neuniforma 10 Sep 2009 23:25 #351

Dealtfel, parerea mea este ca Adorini, in special cele clasa luxm sunt foarte bune. Ma bate si pe mine gandul sa-mi iau unul peste cateva luni.
  • DonQuijote
  • ( Admin )
  • Site Admin
forum.humidor.ro
Last Edit: 10 Sep 2009 23:26 by DonQuijote.
  • Page:
  • 1
  • 2
Moderators: AndreiJ
Time to create page: 0.36 seconds
Copyright © 2012 Humidor. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.
Conditii de utilizare | RSS & Newsletter | Contact