Don Alejandro, numit dupa "ambasadorul trabucurilor", cel mai cunoscut cultivator de tutun, Alejandro Robaina, este un Double Corona masiv, si care cu suguranta impune respect. Umplerea este buna, fara discontinuitati sau diferente de densitate, mirosul este pregnant, de "branza invechita" iar invelisul este putin prea fragil pentru preferintele mele. Aprinderea a decurs normal, dar arderea este destul de inegala, avand nevoie de cateva corecturi pe parcursul fumatului. Cenusa este un alb murdar cu striatii negre - ardere incompleta.
Si acum partea cea mai interesanta: fumatul in sine. Debuteaza delicat dar totusi puternic, fumul este matasos, catifelat, dar in acelasi timp, se simte clar pe fundal taria care te indeamna la moderatie. Spre final insa, calmul puternic de la inceput se transforma intr-o agresivitate controlata aroma evoluand medium - medim/full - full. Cu toate astea l-am fumat pana era sa ma frig la degete. Este un fumat care mi-a luat o ora si patruzeci de minute si pe care l-as recomanda oricui.