Index Forum humidor.ro

HUMIDOR.RO

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Accesorii pentru vacanta
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Accesorii pentru vacanta

Accesorii pentru vacanta 21 Mar 2009 21:11 #107

Pana la vacanta de vara mai sunt 3~4 luni. Mi-ar placea sa iau cu mine in concediu cateva trabucuri pe care sa le savurez seara, pe o terasa la malul marii sau in linistea din varful muntelui. In consecinta, am inceput sa caut un Travel Humidor. Deoarece cel mai ieftin m-ar duce la aprox 200 RON, ceea ce e cam mult, m-am gandit sa imi confectionez singur unul dintr-o cutie de trabucuri pe care sa o imbrac in piele.
Am cumparat materialul de la un atelier de mobila si, ca sa imi fac mana, am croit un toc pentru cutter. Se pare ca a iesit bine, deoarece imediat sotia mi-a "comandat" un toc pentru telefonul mobil. Va urma sa imbrac in piele doua tuburi goale (pe care sa le captusesc in prealabil cu folii de cedru ramase de la trabucuri (si astfel, sa economisesc aprox. $20 )
In final, voi trece la "piesa de rezistenta" - travel humidor.
Intrebarea mea ar fi: cat de fezabil este proiectul in ce priveste calitatea lemnului folosit la cutiile de trabucuri? Conteaza foarte mult captuseala pentru un concediu de 10~15 zile? daca o imbrac bine in piele si o umidific bine s-ar putea obtine rezultate cat de cat satisfacatoare? (in fond, comenzile pe Internet calatoresc tot cam 10~14 zile).
  • bogdanb
  • ( User )
  • Petit Corona

Re:Accesorii pentru vacanta 21 Mar 2009 22:25 #108

Pentru vacanta poti sa folosesti si cutie din plastic sau punga, important este sa mentii umiditatea.
Celelalte humidoruri pentru invechiere trabucuri trebuiesc alese cu grija, altfel, daca fumezi trabucul in 2-3 saptamani poti sa cumperi si pungi de la El Unico, special facute pentru stocare trabucuri, si ei sustin ca tin 1 luna fara probleme.

Asteptam si poze cu realizarile tale.
  • DonQuijote
  • ( Admin )
  • Site Admin
It is often said that those who smoke slowly, know how to enjoy the fine art of relaxation.
forum.humidor.ro

Re:Accesorii pentru vacanta 28 Mar 2009 18:31 #165

Pentru mine savurarea unui trabuc este un ritual care incepe cu deschiderea cutiei in care sunt pastrate si se incheie cu curatarea scrumierei.
La mancare gustul este esential, insa conteaza si cum este aranjata pe farfurie. Cand vine vorba de trabucuri am o bucurie mai mare a simturilor sa le tin intr-o cutie frumoasa (mai ales daca e facuta de mana mea), aliniate, sa aleg dintre cele 3~5 marci sau dimensiuni trabucul potrivit cu momentul si dispozitia, etc...
Sigur, pentru transportul trabucurilor se pot folosi pungi de plastic sigilabile, tuburi ramase de la alte trabucuri sau in ultima instanta, acele plicuri cartonate de la JPB, eventual captusite cu foite de cedru. Totusi, macar ca activitate de timp liber, voi incerca sa-mi confectionez un [fel de] mini-humidor pentru transport in vacanta.
Apropo de care, va rog sa-mi spuneti si mie, lemnul din care sunt facute cutiile de RyJ este cedru? poate fi folosita sau adaptata o astfel de cutie (sau care) scopului meu? Nu de alta, dar parca imi e cam peste mana sa comand pe Internet sipci de lemn...
Aici sunt primele mele incercari de lucru in piele: www.flickr.com/photos/35947391@N03/3391542795/in/photostream/
Momentan sunt in negocieri cu cineva (soacra ) sa ma ajute cu tras la masina, pe tiparul meu. Pana atunci mai am de stabilit detalii tehnologice mai importante cum ar fi gasirea unei metode de indoire (probabil la abur) fara deteriorarea pielii, lipirea la interior, prelucrarea si lipirea marginilor in interior, fixarea balamalelor si a zavorului fara afectarea etanseitatii, etc...
In final ar trebui sa iasa ceva de genul: www.supercadouri.ro/index.php?p=products...70&sName=VG-704A
Attachments:
  • bogdanb
  • ( User )
  • Petit Corona
Last Edit: 28 Mar 2009 18:49 by bogdanb.

Re:Accesorii pentru vacanta 28 Mar 2009 19:46 #167

Cred ca toate cutiile Habanos sunt din lemn de cedru. O sa ai de lucru sa scoti hartia de pe cutie, e lipita zdravan!
Oricum, trebuie sa cumperi balamale, iar cutia oricum o faci din alt lemn si o captusesti doar cu lemn de cedru, altfel, cutiile de la trabucuri sunt destul de fragile iar pentru calatorie iti trebuie ceva mai zdravan, daca ai vazut prin poze unele sunt in cutie de aluminiu ca sa reziste la busiturile luate prin aeroporturi.
Lemnul de cedru, are un defect, se dilata si este destul de fragil. Din cauza asta nu se fac humidorurile integral din lemn de cedru. De obicei se fac dintr-o esenta nobila la exterior si se captusesc cu lemn de cedru spaniol de max 5mm la interior.

Nu vad nimic interesant sau de mare finete la tocul ala din piele pe care l-ai facut si banuiesc ca nu respecta o regula elementara: sa fie rigid. Uita-le pe la magazine si o sa constati ca toate tocurile pentru trabucuri sunt rigide.

Succes!
  • DonQuijote
  • ( Admin )
  • Site Admin
It is often said that those who smoke slowly, know how to enjoy the fine art of relaxation.
forum.humidor.ro
Last Edit: 28 Mar 2009 19:55 by DonQuijote.

Re:Accesorii pentru vacanta 28 Mar 2009 20:12 #168

Pentru ce iti trebuie tie, este perfecta o cutie de Partagas Serie P NO 2 de 10 bucati ( Torpedo ). Cutia este de cedru fara stick-ere pe ea ( cedru 100% )

Te salut
  • Goran
  • ( Moderator )
  • Moderator

Re:Accesorii pentru vacanta 28 Mar 2009 20:43 #170

Cred ca trebuie sa-mi cer scuze, deoarece am creat fara sa vreau o confuzie: scopul meu nu este sa ma laud cu lucrarile mele (ar fi hilar sa faca asta unul ca mine, care nu stie sa coasa nici un nasture la camasa), ci sa solicit sfaturi si ajutor in incercarea de a construi ceva - bun sau prost, dar in orice caz perfectibil. Nu mi-am propus sa iasa ceva deosebit de interesant sau de mare finete, ci doar am incercat sa vad cum ar arata acel material cand este prelucrat. Si, facand abstractie de lipsa de calitate a lucraturii (datorata lipsei mele de experienta in astfel de lucrari), mie mi s-a parut promitator aspectul general rezultat.
Intr-adevar, acel toc pentru cutter/telefon pe care l-am facut este flexibil, dar asa am intentionat sa fie, pentru ca mi se pare mai usor de folosit asa. Desigur ca, in ce priveste confectionarea unui recipient pentru trabucuri imi dau seama ca lucrurile stau cu totul altfel, fapt pentru care si pun intrebari (poate puerile) celor pe care ii consider mai experimentati decat mine si recunosc necesitatea unui ajutor calificat.

Acestea fiind zise, va multumesc pentru sfaturi si ponturi in ce priveste alegerea lemnului pentru interior si a materialului de piele pentru invelitoarea exterioara.
Legat de cutiile Habanos, daca nu pot face rost de o cutie de Serie P nr.2 rezonabil de repede, credeti ca are vreun rost sa incerc sa dezlipesc hartia de pe o cutie Habanos obisnuita folosind aburi, apa, alcool, etc...? Sau mai bine sa jupoi cat pot hartia si apoi sa curat lemnul cu smirghel?
  • bogdanb
  • ( User )
  • Petit Corona
  • Page:
  • 1
  • 2
Moderators: AndreiJ
Time to create page: 0.52 seconds
Copyright © 2012 Humidor. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.
Conditii de utilizare | RSS & Newsletter | Contact