Pentru mine savurarea unui trabuc este un ritual care incepe cu deschiderea cutiei in care sunt pastrate si se incheie cu curatarea scrumierei.
La mancare gustul este esential, insa conteaza si cum este aranjata pe farfurie. Cand vine vorba de trabucuri am o bucurie mai mare a simturilor sa le tin intr-o cutie frumoasa (mai ales daca e facuta de mana mea), aliniate, sa aleg dintre cele 3~5 marci sau dimensiuni trabucul potrivit cu momentul si dispozitia, etc...

Sigur, pentru transportul trabucurilor se pot folosi pungi de plastic sigilabile, tuburi ramase de la alte trabucuri sau in ultima instanta, acele plicuri cartonate de la JPB, eventual captusite cu foite de cedru. Totusi, macar ca activitate de timp liber, voi incerca sa-mi confectionez un [fel de] mini-humidor pentru transport in vacanta.
Apropo de care, va rog sa-mi spuneti si mie, lemnul din care sunt facute cutiile de RyJ este cedru? poate fi folosita sau adaptata o astfel de cutie (sau care) scopului meu? Nu de alta, dar parca imi e cam peste mana sa comand pe Internet sipci de lemn...
Aici sunt primele mele incercari de lucru in piele:
www.flickr.com/photos/35947391@N03/3391542795/in/photostream/
Momentan sunt in negocieri cu cineva (soacra ) sa ma ajute cu tras la masina, pe tiparul meu. Pana atunci mai am de stabilit detalii tehnologice mai importante cum ar fi gasirea unei metode de indoire (probabil la abur) fara deteriorarea pielii, lipirea la interior, prelucrarea si lipirea marginilor in interior, fixarea balamalelor si a zavorului fara afectarea etanseitatii, etc...
In final ar trebui sa iasa ceva de genul:
www.supercadouri.ro/index.php?p=products...70&sName=VG-704A