Index Forum humidor.ro

HUMIDOR.RO

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Trabucul si sanatatea
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Trabucul si sanatatea

Trabucul si sanatatea 28 Iun 2010 05:10 #432

am o intrebare .. ma pasioneaza trabucurile, prin asta vreau sa spun ca am citit despre ele si imi place istoria, si faptul ca emana eleganta si stil, si as dori si eu sa incerc unele trabucuri. Am inteles ca trabucurile in general se pufaie in gura, nu se trag in piept, se fumeaza pt. aroma nu pt. a tine ceva in mana. 1. Poti deveni dependent de trabucuri ca si de tigari ?
2. Avand in vedere ca sunt facute altfel decat tigaretele si nu sunt trase in piept, reprezinta un risc pt. sanatate ? Sau este inofensiv ?
3. Cu care trabucuri ar fi bine sa incepi ?
Multumesc si va apreciez munca.
  • sawyer
  • ( User )
  • Puritos

Re:Trabucul si sanatatea 28 Iun 2010 16:16 #433

Intraddevar, trabucul se pufaie, spre deosebire de tigarete. Asta inseamna ca practic, afectiunile pulmonare sunt reduse catre 0. Totusi, exista riscuri la nivel de cavitate bucala: buze, limba, gat unde datorita iritatiilor provocate de fum, pot fi produse mutatii ireversibile. Trebuie remarcat totusi ca nu nicotina este responsabila de producerea cancerului ci gudronul, precum si alte substante toxice care apar prin arderea hartiei la tigarete. Iti recomand sa citesti: forum.humidor.ro/component/content/artic...-sarpele-cosmic.html

In afara de aceste riscuri mai exista si riscul de aparitie in timp a unor afectiuni la inima. Riscul in acest caz il reprezinta fumatul pasiv, adica fumul inspirat din camera unde se fumeaza trabucul, care contine monoxid de carbon. Acesta se fixeaza pe hemoglobina datorita afinitatii lui mai mare de 200 de ori fata afinitatea oxigenului. In aceste conditii, monoxidul de carbon ramane fixat de hemoglobina, ducand la o slaba oxigenare a singelui cu toate consecintele: pulsul creste, inima oboseste, creierul se celelalte organe se oxigeneaza mai putin etc.

Desigur, un trabuc pe saptamana, probabil ca nu produce mai mult monoxid de carbon care sa se fixeze pe hemoglobina decat un gratar la iarba verde sau un foc de tabara in jurul caruia ne asezam in vacanta. Practic, probabil ca grasimea din fripturile servite la gratar sau zaharul din cafea, produc mai multe pagube organismului decat un trabuc. Asta nu inseamna ca nu trebuiesc constientizate riscurile.

Sfatul medicului: un trabuc pe saptamana este practic inofensiv. Bineinteles, nu trebuie inhalat fumul si trebuie savurat intr-o incapere adecvata (cu o aerisire buna).

Mai poti citi:
In Dense of Smokers
Tutunul - Consideratii generale si istorice
Pacatul fumatului

Sa-ti raspund totusi la celelalte intrebari:
1. Nu
3. De gustibus non disputandum ) O sa trebuieasca sa te hotarasti singur ce-ti place.
  • DonQuijote
  • ( Admin )
  • Site Admin
It is often said that those who smoke slowly, know how to enjoy the fine art of relaxation.
forum.humidor.ro
Last Edit: 28 Iun 2010 16:23 by DonQuijote.

Re:Trabucul si sanatatea 14 Nov 2010 19:23 #488

Buna sper sa ma lamuriti si pe mine,daca trabucurile nu pot fi inhalate atunci tigarile acelea mici din foi pot fi inhalate deoarece foarte multa lume am vazut fumand tigarile din foi acelea mici ca pe o tigara normala.Multumesc astept raspuns
  • Vlad
  • ( User )
  • Puritos

Re:Trabucul si sanatatea 15 Nov 2010 00:19 #489

Vlade, fumul de tutun in orice forma ar fi el (tigareta, trabuc, tigari de foi, tutun de pipa) inhalat, prezinta riscuri mari pentru sanatate. Mai mult, fumul de trabuc inhalat este chiar mai periculos decat fumul de tigarete deoarece un trabuc produce tot atat de mult fum cat un pachet de tigari. Intre compusii periculosi se afla monoxidul de carbon care se fixeaza pe globulele rosii (permanent) scotandu-le din uz, scazand capacitatea de oxigenare a sangelui si de aici bolile derivate (tahicardie, inima oboseste etc.)

Parerea mea este sa nu te mai amagesti ca daca inhalezi fumul de trabuc sau tigari de foi e mai bine....

Orice exces dauneaza. Parerea mea este ca daca savurezi un trabuc pe saptamana, fara sa inhalezi fumul, in camere bine aerisite (special amenajate) sau in aer liber, efectele sunt nesemnificative. Daca te apuci sa fumezi un trabuc pe zi si mai si inhalezi fumul, ai o mare problema.
  • DonQuijote
  • ( Admin )
  • Site Admin
It is often said that those who smoke slowly, know how to enjoy the fine art of relaxation.
forum.humidor.ro

Re:Trabucul si sanatatea 15 Nov 2010 15:53 #490

Multumesc domnule Bogdan
  • Vlad
  • ( User )
  • Puritos
  • Page:
  • 1
Moderators: AndreiJ
Time to create page: 0.39 seconds
Copyright © 2012 Humidor. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.
Conditii de utilizare | RSS & Newsletter | Contact