Index Forum humidor.ro

HUMIDOR.RO

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

incepator cu umidor nou
(1 viewing) (1) Guest

TOPIC: incepator cu umidor nou

incepator cu umidor nou 01 Iun 2010 22:29 #400

in primul rand va salut pe toti si imi face placere sa fiu aici.

mi-am luat un humidor din state si astazi a ajuns acasa. problema e ca nu stiu cum sa reglez higrometru din el. arata ceva si l-am dat la zero cu o cheita de plastic de la ei.

cum pot sa il fac sa mearga?

cata apa distilata trebuie sa pun in umidor? cum fac?

va rog frumos ca am si mai multe trabucuri pe care nu vreau sa le stric
  • Cohiba
  • ( User )
  • Puritos

Re: incepator cu umidor nou 02 Iun 2010 00:00 #401

Bine ai venit!

In principiu, daca ai cheita de reglaj, oparatia este simpla:
Metoda 1:
1. Pui higrometrul intr-o punga in care bagi si un burete sau servetel imbibat cu apa (atentie, higrometrul nu trebuie sa se ude, cele doua obiecte le pui la o distanta una de cealalta)
2. lasi punga inchisa etans cateva ore (2-3 ore)
3. Dupa 3 ore, acul ar trebui sa arate 100%. Daca nu arata 100% il reglezi sa arate 100%. Operatia trebuie facuta rapid deoarece odata scos din punga umiditatea va scadea repede.

Metoda 2:
1. In loc de burete imbibat cu apa, pui intr-o ceasca sare (cam jumatate) si torni apa peste ea pana la saturare (sarea nu trebuie sa se dizolve, doar sa arate ca nisipul umed)
2. Bagi ceasca si higrometrul in punga si inchizi etans
3. Dupa aproximativ 8 ore higrometrul trebuie sa arate 75%. Daca arata altfel, il reglezi cu cheia sa arate 75%
Un tutorial gasesti aici: exoticpets.about.com/od/herpresources/ss/hygrometer.htm
  • DonQuijote
  • ( Admin )
  • Site Admin
It is often said that those who smoke slowly, know how to enjoy the fine art of relaxation.
forum.humidor.ro

Re:incepator cu umidor nou 02 Iun 2010 00:48 #402

multe multumiri pentru raspuns. gata am facut varianta a doua cum ati spus dumneavoastra. maine dimineata vad exact cum este.

va tin la curent o seara placuta va doresc.

edit: pe urma il bag in humidor dupa ce il reglez? am fost la farmacie si am gasit apa distilata in fiole de 10ml. pot gasi in cantitati mai mari pe undeva?

am un humidor de 100 de bucati rosewood.
  • Cohiba
  • ( User )
  • Puritos
Last Edit: 02 Iun 2010 00:51 by Cohiba.

Re:incepator cu umidor nou 02 Iun 2010 01:56 #403

Dupa ce il reglezi, il montezi in humidor. In humior o sa trebuiasca sa pastrezi o umiditate de 70%. Este bine sa aduci mai intai humidorul in parametri (sa ai constant 70%). Asta dureaza cateva zile dupa ce alimentezi umidificatorul cu apa si lemnul de cedru absoarbe suficienta apa. Dupa ce il aduci la parametri, il incarci progresiv cu trabucuri. Intre timp, ai putea sa pastrezi trabucurile intr-o punga inchisa etans.
Daca i umidificatorul reglabil, ii poti ajusta fantele astfel incat sa obtii 70% in interiorul humidorului. Daca nu este reglabil, in timp vei afla cate pompite de apa sa-i pui spatamanal astfel incat, in interiorul humidorului sa ai aproximativ 70%.

Apa distilata o gasesti la farmacie. Te poti orienta de la vre-un laborator pentru cantitati mai mari. Apa demineralizata nu este buna deoarece poate sa contina spori de ciuperci (nu este sterilizata) si ti-ar putea mucegai buretele de la umidificator. Cea la fiole este cam scumpa. Ca improvizatie, ai putea sa folosesti apa demineralizata (o gaseti la orice mall sau la benzinarii) pe care o fierbi si o racesti...

Pentru asezonarea umidificatorului:

www.humidordiscount.com/download/humidorguide-en.pdf

Alte tutoriale video gasesti aici:

forum.humidor.ro/component/content/artic...tutoriale-video.html
  • DonQuijote
  • ( Admin )
  • Site Admin
It is often said that those who smoke slowly, know how to enjoy the fine art of relaxation.
forum.humidor.ro
Last Edit: 02 Iun 2010 02:06 by DonQuijote.

Re:incepator cu umidor nou 02 Iun 2010 13:41 #404

acum de dimineata m-am dus si am gasit higrometru la 10 sau pe acolo si l-am reglat la 75%.

am pus 2 fiole de apa distilata in umidificator parca asa arata ca e bine nu stiu daca mai intra.

am bagat trabucurile intr-o punga inchisa etans si acum astept sa reglez humidoru. trebuie sa mai fac ceva?

va multumesc pentru raspunsuri domnule bogdan
  • Cohiba
  • ( User )
  • Puritos

Re:incepator cu umidor nou 02 Iun 2010 14:36 #405

Pai cam atat. Il verifici zilnic. Daca mai este nevoie mai pui apa, numai vezi ca daca ii pui prea multa este posibil sa curga daca umidificatorul este montat pe capac.

Lemnul de cedru cu care este captusit humidorul apre proprietatea de a absorbi excesul de umiditate din aer si mentine un echilibru in jurul valorii de 70%. Dupa cateva zile se va stabiliza. Daca ai udat prea mult lemnul e posibil ca in primele zile sa sara de 70% deoarece lemnul fiind deja saturat nu mai poate sa absoarba excesul de umezeala. In timp se usuca.

Lasa-l o zi, daca sare de 70% il mai aerisesti cate 10-15 minute si te uiti in urmatoarea zi. Daca nu ajunge la 70% poti sa reiei operatia de stergere cu o carpa uda. In cateva zile ar trebui sa se stabilizeze.

Ca regula, cand cumperi trabucuri, daca nu ai humidor, le pui imediat intr-o punga etansa. Daca le-ai lasat o zi, probabil ca deja s-au uscat dar depinde de noroc, avand in vedere ca zilele astea au fost precipitatii, umiditatea relativa este mai mare in atmosfera.
  • DonQuijote
  • ( Admin )
  • Site Admin
forum.humidor.ro
Moderators: AndreiJ
Time to create page: 0.42 seconds
Copyright © 2012 Humidor. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.
Conditii de utilizare | RSS & Newsletter | Contact