Salut,
A sosit
Impresii (as pune si poze da nu ma descurc deloc cu tipu asta de forum):
- este micut si finut
- are umidificatorul pe baza de polimeri acrilici
- humidorul a sosit impreuna cu humidor_guide, o sticluta cu apa distilata, umidificatorul, higrometrul si 2 separatoare din lemn de cedru.
- interiorul (atat fundul cat si peretii) sunt din lemn de cedru striat.
- este micut (cam cat un laptop de 13" - ceva mai inalt) - ei zic ca incap 30buc iar eu sper sa-l pot umple candva

Sa va zic ce-am facut (luati-ma usor ca-s la inceput):
- in carte precum si pe site ei sustin sus si tare ca higrometrul este presetat din fabrica (sper sa fie asa ca nu l-am mai setat eu)
- am varsat sticluta de apa distilata intr-un vas, am inmuiat o carpa si am sters tot ce era lemn de cedru (si avea legatura cu humidorul:P )
- apoi am pus umidificatorul la supt...apa distilata (5min)
- dupa 5minute am pus totul in humidor iar apa ramasa a incaput fix intr-o cescuta mica mica pe care am bagat-o in cutie (si intentionez s-o tin acolo 3 zile!)
- am depozitat humidorul intr-o camera care sta mai tot timpul cu jaluzelele trase dar in care e la fel de cald ca peste tot in casa. Singurul loc unde este mai racoare e garajul...dar nu prea-mi vine sa-l tin acolo (e praf, dezordine si se umbla mereu p-acolo)
Intrebari:
- am procedat corect? Mai trebuie facut ceva ca sa fie "rodajul" complet si sa-l pot alimenta?
- daca peste 3 zile constat ca umiditatea a scazut sub 65% mai picur cu sticluta in umidificator sau il cufund iar in apa distilata 5min?
- daca peste 3 zile constat ca umiditatea a crescut peste 70% ce fac? storc umidifactorul?

- am citit pe siteuri cu reviewuri la trabucuri cum ca unele (printre cele ce intentionez sa le achizitionez - cohiba, montecristo, romeo y julieta) au un timp optim de stat in humidor de 2-3 ani. Chiar este o diferenta asa mare daca-l fumez dupa 2 ani fata de 6luni?? (ideea e ca nu cred ca o sa ma pot abtine sa am trabucuri in cutie si sa ma uit la ele cum...stau:) )
- ce inseamna ca o data pe saptamana sa-l aerisesc? Trebuie lasat mul timp deschis sau este deajuns sa-l las cat timp mai umblu pe la trabucuri si verific umiditatea?
P.S.: imediat cum imi dau seama cum functioneaza forumu asta am sa pun si niste poze cu "unboxing"-ul.
Weekend placut.
Later edit: am reusit sa pun poze, da doar cate una per post.