Index Forum humidor.ro

HUMIDOR.RO

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Humidor nou - tips and tricks
(1 viewing) (1) Guest

TOPIC: Humidor nou - tips and tricks

Humidor nou - tips and tricks 18 Mai 2009 19:56 #236

Salut tuturor si bine v-am gasit,
Tocmai mi-am comandat acest humidor : http://www.humidordiscount.com/Humidors_.../Torino__Deluxe.html.
Sunt incepator (adica pufai de 3-4 ani dar niciodata la un nivel "profi", ci doar prin restaurante sau la tub din benzinarii si fumate acasa) si nici cu banii nu-mi permit momentan sa ma intind mai mult. Am considerat ca este suficient acest model. Sper doar ca l-am ales bine.
Intrebari:
- cand o veni, o sa-i fac "rodajul" , ca sa zic asa, ca la carte (a lui - ca imi trimit si o carte, plus filmuletul de pe site). Problema mea este legata de temperatura: trebuie sa-i cumpar separat un termometru sau e deajuns sa tin umidificatorul in jur de 70% si sa-l feresc de soare si inghet?
- peste 2-3sapt probabil o sa incep sa-l aprovizionez. Este vreo problema daca tin la un loc traburi de "soiuri" diferite + cele in tub? (sa zicem cam 3-4luni pana sa ma apuc sa fumez vreunu din ele)
- cum trebuie intretinut humidorul? saptamanal/lunar? ce operatii trebuiesc facute si cate de mare este pericolul (pentru trabucuri) daca sar peste o "revizie"?
Cam atat momentan,
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre, eventual puteti sa-mi lasati si linkuri catre ghiduri electronice.
  • IronM
  • ( User )
  • Corona
Last Edit: 18 Mai 2009 19:56 by IronM.

Re:Humidor nou - tips and tricks 19 Mai 2009 00:48 #237

Salut si bine ai venit pe forum.
Arata bine humidorul desi nu cred ca-l vei putea umple ca in poza, in primul rand ca nu este recomandat sa fie plin ochi, si in al doilea rand nu cred ca se mai inchide capacul de la umidificator
Temperatura nu prea o sa o poti controla, dar pune-l intr-o camera mai racoroasa, exclus sa-l expui la soare. 70% e OK pentru o perioada de 6-12 luni, chiar daca temperatura nu este in marja.
Tot pentru o perioada scurta, 6-12 luni nu se intampla mare lucru daca le amesteci. Incearca totusi sa nu le pui in contact direct, daca ai separatoare din lemn de cedru, daca nu, poti folosi foitele din cedru din tuburi pentru separare. Trabucurile din tuburi trebuiesc scoase si puse in humidor.
Humidorul trebuie controlat o data pe saptamana, deschizi capacul, le mai invarti, controlezi sa ai 65-70% (in caz ca nu ai, alimentezi umidificatorul cu apa distilata). Daca sari o saptamana, nu e mare branza.

Mult succes si tine-ne la curent.
Bogdan
  • DonQuijote
  • ( Admin )
  • Site Admin
It is often said that those who smoke slowly, know how to enjoy the fine art of relaxation.
forum.humidor.ro

Re:Humidor nou - tips and tricks 19 Mai 2009 01:40 #238

Bun venit!
Interiorul umidificatorului este prevazut cu burete?Umidificatoarele cu burete trebuiesc controlate un pic mai des,de doua ori pe saptamana este mai indicat.
Ideal a-r fi sa ti humidorul in camera de zi cu zi fiindca exista o temperatura constanta,exceptie fiind vara cand i-l poti muta intr-o camera mai racoroasa.Si intr-o camera pot exista diferente de temperaturi care pentru noi sunt greu perceptibile ca si umiditatea.
La fiecare saptamana a-r fi bine sa rotesti trabucurile in asa fel in cat cele care sunt ultimile sa fie primele si tot asa,fiindca si in interiorul humidorului pot exista diferente de umiditate.
S-al stapanesti sanatos!
  • g_tr
  • ( User )
  • Corona

Re:Humidor nou - tips and tricks 23 Mai 2009 02:23 #239

Salut,
A sosit
Impresii (as pune si poze da nu ma descurc deloc cu tipu asta de forum):
- este micut si finut
- are umidificatorul pe baza de polimeri acrilici
- humidorul a sosit impreuna cu humidor_guide, o sticluta cu apa distilata, umidificatorul, higrometrul si 2 separatoare din lemn de cedru.
- interiorul (atat fundul cat si peretii) sunt din lemn de cedru striat.
- este micut (cam cat un laptop de 13" - ceva mai inalt) - ei zic ca incap 30buc iar eu sper sa-l pot umple candva
Sa va zic ce-am facut (luati-ma usor ca-s la inceput):
- in carte precum si pe site ei sustin sus si tare ca higrometrul este presetat din fabrica (sper sa fie asa ca nu l-am mai setat eu)
- am varsat sticluta de apa distilata intr-un vas, am inmuiat o carpa si am sters tot ce era lemn de cedru (si avea legatura cu humidorul:P )
- apoi am pus umidificatorul la supt...apa distilata (5min)
- dupa 5minute am pus totul in humidor iar apa ramasa a incaput fix intr-o cescuta mica mica pe care am bagat-o in cutie (si intentionez s-o tin acolo 3 zile!)
- am depozitat humidorul intr-o camera care sta mai tot timpul cu jaluzelele trase dar in care e la fel de cald ca peste tot in casa. Singurul loc unde este mai racoare e garajul...dar nu prea-mi vine sa-l tin acolo (e praf, dezordine si se umbla mereu p-acolo)
Intrebari:
- am procedat corect? Mai trebuie facut ceva ca sa fie "rodajul" complet si sa-l pot alimenta?
- daca peste 3 zile constat ca umiditatea a scazut sub 65% mai picur cu sticluta in umidificator sau il cufund iar in apa distilata 5min?
- daca peste 3 zile constat ca umiditatea a crescut peste 70% ce fac? storc umidifactorul?
- am citit pe siteuri cu reviewuri la trabucuri cum ca unele (printre cele ce intentionez sa le achizitionez - cohiba, montecristo, romeo y julieta) au un timp optim de stat in humidor de 2-3 ani. Chiar este o diferenta asa mare daca-l fumez dupa 2 ani fata de 6luni?? (ideea e ca nu cred ca o sa ma pot abtine sa am trabucuri in cutie si sa ma uit la ele cum...stau:) )
- ce inseamna ca o data pe saptamana sa-l aerisesc? Trebuie lasat mul timp deschis sau este deajuns sa-l las cat timp mai umblu pe la trabucuri si verific umiditatea?
P.S.: imediat cum imi dau seama cum functioneaza forumu asta am sa pun si niste poze cu "unboxing"-ul.
Weekend placut.
P5228384.jpg

Later edit: am reusit sa pun poze, da doar cate una per post.
  • IronM
  • ( User )
  • Corona
Last Edit: 23 Mai 2009 02:29 by IronM.

Re:Humidor nou - tips and tricks 23 Mai 2009 02:26 #240

The unboxing...
P5228386.jpg
  • IronM
  • ( User )
  • Corona
Last Edit: 23 Mai 2009 02:28 by IronM.

Re:Humidor nou - tips and tricks 23 Mai 2009 02:28 #241

.
P5228389.jpg
  • IronM
  • ( User )
  • Corona
Moderators: AndreiJ
Time to create page: 0.34 seconds
Copyright © 2012 Humidor. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.
Conditii de utilizare | RSS & Newsletter | Contact