Index Forum humidor.ro

HUMIDOR.RO

Welcome, Guest
Username Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: O problema

O problema 26 Mar 2009 12:41 #151

Salut,
Am cumparat ieri 2 trabucuri J.L. Piedra (Brevas si Conservas, au aparut si la noi in Iasi), dar unul din ele este foarte moale la capatul la care se aprinde. Nu este ud, nu are pete, umplutura e intacta, fapt pt care l-am si luat. Acum l-am pus la uscat.
Am 2 intrebari:
1. Stiti o solutie mai buna pt a-l aduce cat de cat la normal?
2. Dupa ce isi revine, daca il pun in humidor, e posibil sa am probleme de genul ciuperci, mucegai sau alte chestii neplacute?

Va doresc o zi buna.

P.S. Am fumat ieri un J.L. Piedra Conservas si a fost o experienta foarte interesanta si placuta (probabil si pt ca l-am tinut in humidor cam 5 luni). Il recomand celor ce vor sa il incerce.
  • stefan_iasi
  • ( User )
  • Puritos

Re:O problema 26 Mar 2009 22:31 #152

JL Piedra este un trabuc fabricat cu tutun maruntit ( ceva semanator ca cel de tigara ) nu este un trabuc " hand made with long filler ).
De obicei acest gen de problema se intalnesc la trabucurile " hand made with short filler " tutun maruntit.

Toate cele bune, Goran
  • Goran
  • ( Moderator )
  • Moderator
Last Edit: 26 Mar 2009 22:35 by Goran.

Re:O problema 26 Mar 2009 23:05 #153

In legatura cu inmuierea la capat, nu-mi dau seama cu se putea inmuia la un capat, doar daca a fost udat sau a stat cu capatul in vitrina si vitrina facea condens.
Nu cred sa ai probleme daca-l bagi in humidor. Depinde pe ce lungime este inmuiat, nu ar fi mai bine sa-i tai capatul inmuiat si sa fumezi restul?

Nu cred ca este bine nici sa-l pui la uscat...

S-a ma discutat la un review in legatura cu modul de fabricare. Pe majoritatea siturilor scrie ca este facut la masina.
Cu toate astea pe situl oficial se afirma ca sunt facute in totalitate de mana.

Nu stiu ce sa cred.

• DonQuijote
  • ( Admin )
  • Site Admin
It is often said that those who smoke slowly, know how to enjoy the fine art of relaxation.
forum.humidor.ro

Re:O problema 27 Mar 2009 02:26 #154

Nu cred ca a-r fi recomandat sa-l usuci si dupa sa-l introduci in humidor,in primul rand dupa o sa fie o parte a trabucului mai uscata de cat cealalta asta afectand calitatea fumatului si implicit aroma.O ideie care o cred ideala a-r fi aceia sa astepti pana nu mai este atat de umed si dupa sa-l fumezi (pufai) sau sa tai partea afectata asa cum ti-a fost deja recomandat.In legatura cu JSP cu Bogdan deja am avut o dezbatere pe aceasta tema.Toate cele bune.
  • g_tr
  • ( User )
  • Corona

Re:O problema 28 Mar 2009 03:49 #160

Eu am in general incredere in www.cigars-review.org, iar acolo scrie ca sunt machine-made... Nu cunosc Conservas, totusi, despre Brevas as crede ca cel putin wrapperul e rulat manual - si anume dintr-o foita destul de grosiera si cam "noduroasa", nu fina ca la trabucurile premium.
Ca si Stefan_iasi, si mie primul, pe care l-am aprins a doua zi mi s-a parut umed. Insa acum, la 2 luni de stat in humidorul "de acasa" sunt de total schimbate (doar gustul aspru de pamant din Vuelta Arriba a ramas).
  • bogdanb
  • ( User )
  • Petit Corona
Last Edit: 28 Mar 2009 11:38 by DonQuijote.

Re:O problema 28 Mar 2009 10:18 #163

Recunosc, si eu am inceput sa pufai trabucuri cubaneze cu JL Piedra.
La inceput a fost OK, dar acest trabuc nu ofera o consistenta si o continuitate in calitate. De foarte multe ori era nevoie de o reaprindere si alte corectii pe parcursul fumatului.
Acest forum are ca scop informarea si educarea fumatorului de trabuc. Prin aceasta informare noi incercam sa ridicam putin stacheta , este exact ca si evolutia umana, cu cat este mai bine informat cu atat pretentiile tale cresc.
Ar fi pacat sa umplem pagini intregi facand apologia unui trabuc considerat muncitoresc in Cuba, gen tigarile ( Carpati ).
Istoria si productia trabucurilor Cubaneze este atat de vasta incat sincer va spun ca merita sa incercam si altceva.
Principiul meu legat de trabucurile Cubaneze este urmatorul: decat sa fumez un trabuc short filler ( cu alte cuvinte o tigara mai mare ), prefer sa adun bani si sa-mi cumpar un trabuc long filler, unde pot savura cu o placere de nedescris savoarea si gustul unui trabuc adevarat.
  • Goran
  • ( Moderator )
  • Moderator
Last Edit: 28 Mar 2009 17:58 by Goran.
  • Page:
  • 1
  • 2
Moderators: AndreiJ
Time to create page: 0.33 seconds
Copyright © 2012 Humidor. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.
Conditii de utilizare | RSS & Newsletter | Contact