Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Cafe Cubano

Email Imprimare

Cafe Cubano

Exista doua metode de preparare a cafelei cubaneze: metoda traditionala care foloseste un ibric espressor sau folosind o masina electrica de espresso. Desi cu ibricul espressor iti ia mai mult timp, acesta este cu siguranta modul autentic de preparare.

La preparare se foloseste cafea fin macinata. Obisnuitele branduri de cafea cubaneza sunt Bustelo, Pilon si La LLave. O alegere buna este Cafe Bustelo. Puteti opta si pentru pentru cafeua boabe proaspata de la magazin cu mentiunea ca aceasta sa fie foarte bine prajita. Marcile columbiene de cafea sunt deasemenea excelente pentru prepararea cafelei cubaneze. Nu tineti cafeaua in frigider, dar pastrati-o intr-un loc racoros si intunecos.

Cafea cubaneza Cafe cubano con leche  Zahar brun

Pentru fiecare ceasca de espresso (jumatate de ceasca obisnuita) folositi o lingurita de zahar brun. Secretul cafelei cubaneze este ca aceasta este foarte dulce. Zaharul necesar se pune intr-un recipient din sticla inainte de a fierbe cafeaua.

Ibric espressor Cafe cubano - metoda punerii zaharului in filtrul espressorului Prepararea spumei prin frecarea zaharului

Fierbeti cata cafea doriti in espressor. Turnati cafeaua peste zahar si amestecati energic pana ramane doar o cantitate mica de zahar nedizolvata. Turnati cafeaua in cesti si savurati-o. Puteti adauga in ceasca un strop de rom sau brandy.
O alta metoda de preparare este sa puneti o cantitate din zaharul folosit direct in filtrul espressorului peste cafea. In cazul in care folositi un espressor electric, zaharul se pune direct in vasul in care curge cafeaua.

Pentru cafe cubano spumata procedati in urmatorul fel. Atunci cand cafeaua incepe sa fiarba, prima care iese in ibric sau din espressor turnati-o peste zahar si frecati cu o lingurita pana amestecul devine cremos. Turnati apoi restul de cafea peste, amestecati putin, turnati cafeaua in cesti si savurati-o.

Pentru cafe cubano con leche (cafea cu lapte) folositi doua parti de cafe cubano la o parte de spuma de lapte.

Cafeaua cubaneza poate fi savurata alaturi de un trabuc bun. Daca nu ai timp sa savurezi o ceasca de cafea cubaneza, nu te vei putea bucura pe deplin de aceasta experienta.

Cafeau a fost adusa in Cuba la mijlocul secolului XVIII, dar a durat 40 de ani inainte de a deveni o buna parte a economiei cubaneze. Dupa anul 1800 Cuba ajunsese sa exporte mai multa cafea decat zahar. Aroma cafelei cubaneze ca si in cazul tutunului cubanez, este rezultatul calitatii solului, climei si sortarii prudente. Bine prajita isi capata personalitatea: robusta, neagra si tare.

Foto: stgermh, flickr

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la Newsletter

Comentarii (4)
1Miercuri, 08 Septembrie 2010 20:27
Mda suna tentant dar unde putem gasi la noi in tara sau in Timisoara cafea cubaneza?
2Miercuri, 08 Septembrie 2010 21:24
Conteaza mult metoda de preparare si sa fie cafea bine prajita (arabica, merge). Se poate cumpara de pe internet, cred ca gasesti si pe ebay.co.uk cafea a din Columbia se gasea si la magazine.
3Joi, 09 Septembrie 2010 05:26
Intradevar am gasit pe www.ebay.co.uk cafea Bustelo iar pretul era undeva in jur la 90 de LEI/Kg iar in acest pret era inclusa cafeaua si transportul doar restul de taxe nu stiu cat ar mai fi dar pe mine mar interesa sa o incerc prima data ca sar putea sa nu imi placa si at ce fac cu ea? Daca ai putea sa imi zici Humidor unde as gasi pe la ce magazine as gasi te rog sa imi spui
4Joi, 09 Septembrie 2010 10:03
Asta este pretul cafelei cubaneze... ce pot sa zic, nici eu nu sunt agent comercial :)) . Poti incerca la un restaurant de profil. In Timisoara nu stiu unde poti gasi. In Bucuresti era Habana Cafe dar au inchis.

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Comentarii Facebook ()

Forum Pipa Club Bucureşti 
Pipa Club Romania
Pipa Club Constanta
CERCUL FUMĂTORILOR DE PIPĂ & TRABUC - SIBIU
El Unico
Cristian Boerean on Food & Wine
Atelier Rolando Negoita
Gabos pipes
Magazin online de ceaiuri chinezesti de calitate.

HUMIDOR.RO