Nume: Bolivar Royal Coronas
Marca: Bolivar
Tara de origine: Cuba
Vitola: Robusto
Mod de fabricare: manual
Apreciere globala:
- (4,13)
Robusto este una dintre marimile pe care le prefer, nici prea mare, nici prea mica, o marime potrivita pentru o ora de relaxare, Bolivar fiind totodata una dintre marcile mele preferate datorita caracterului complex si robus al acestor trabucuri.
Prima impresie:
![]()
Varianta incercata a fost cea la tub, care vine cu nota de eleganta in plus fata de varianta in cutie de cedru de 25. Tubul este de tipul celor noi, cu capac fara filet, pe fond rosu avand noua codificare cu cod de bare. Trabucul miroase excelent inainte de aprindere, a tutun bine fermentat, cu nuante pronuntate de miere, cafea si cedru. Invelisul este maro natural, cu nervuri fine, usor incretite. Trabucul este elastic la palpare, cu o umplere medie.
Constructie:
![]()
Am facut taierea cu un cutter cu doua lame iar aprinderea cu o bricheta cu o singura falacara-jet, fara probleme. Trabucul a avut o ardere buna cu tiraj mediu, cu un scrum tare, gri deschis, de aproximativ 2cm.
Aroma:
![]()
Royal Coronas este un trabuc mediu spre tare avand un buchet bine legat, cu nuante de cedru si cafea si un usor gust piperat. Caracterul tare nu-l recomanda pe stomacul gol. Poate fi acompaniat de un gognac bun ca digestiv dupa un gratar. Se recomanda a fi fumat intr-o incapere bine aerisita mobilata corespunzator sau afara. Mirosul ramas in camera va fi destul de pronuntat si nu neaparat foarte placut.
Valoare:
![]()
Trabucul costa in jur de 40-50 lei (in magazinele romanesti). Dupa parerea mea, nu este un trabuc de zi cu zi si nici recomandat incepatorilor dar in ansamblu, o investitie buna.
Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!
Adaugă un comentariu
| < Anterior | Următor > |
|---|