Nume: Bolivar Gold Medal
Marca: Bolivar
Tara de origine: Cuba
Vitola: Cervantes
Mod de fabricare: manual
Apreciere globala:
- (3,75)
Trabucurile Bolivar Gold Medal sunt aduse de curand in Romania. Acestea fost produse pana in anul 1992 si apoi productia a fost intrerupta. La vremea respectiva, trabucurile erau considerate ca fiind printre cele mai tari. Productia a fost reluata de cativa ani.
Prima impresie:
![]()
Trabucul vine impachetat in hartie poleita auriu cu inelul peste si in plus cu inca un inel "La Casa del Habano". Hartia poleita este lipita cu banda adeziva transparenta, destul de ciudat dar cu certitudine, operatia este facuta manual. Invelisul are culoarea maro inchis, trabucul fiind elastic cu suprafata mata si nervuri subtiri, avand o aroma de tutun fermentat si miere.
Constructie:
![]()
Taierea am facut-o folosind un cutter cu doua lame, desi la acest diametru se poate folosi si un perforator. La aprindere am folosit o bricheta cu un singur jet. Tirajul a fost bun pe tot parcursul fara variatii. Arderea a decurs perfect, cu un scrum moale de aproximativ 1cm, gri deschis.
Aroma:
![]()
Acest trabuc are un buchet de arome mediu spre tare, cremos, cu nuante de cacao, caramel si lemn. Nu am incercat versiunea veche dar din auzite, ar fi fost mult mai reusita dar nici in aceasta varianta nu este un trabuc rau. Recomand savurarea acestui trabuc alaturi de un cognac bun.
Valoare:
![]()
Pretul a fost undeva in jur de 40 lei, nu foarte piperat, iar dupa o invechire de cativa ani merita investitia.
Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!
Adaugă un comentariu
| < Anterior | Următor > |
|---|