Dupa etansarea peretilor a urmat capturirea acestora cu lemn de cedru. Pentru aceasta am folosit o cutie de trabucuri Balmoral si o cutie de trabucuri Candlelight.
Din prima cutie am folosit baza fara capac - capacul fiind din carton - care potrivindu-se ca dimensiune am lipit-o fara a o mai dezmembra. Capacul l-am luat de la cutia de trabucuri Candlelight. Acesta fiind mai mic permite patrunderea umezelii de la umidificator prin fantele laterale ramase. Am folosit si balamalele.
Restul cutiei Candlelight, l-am dezmembrat si decupat si apoi l-am folosti pentru a capturii peretii laterali. Despartitorul original, l-am lipit pe peretele lateral.

| Următor > |
|---|

1. capacul si fundul cum le/ai "reparat"?
2. la peretii lateralii ai pus lac inodor pe ambele suprafete si pe corpul humidorului si pe bucatile de pfl furniruite cu cedru?
3. de ce ai indepartat fetru de pe baza humidorului?
4. de unde fac si eu rost de un higrometru, JBL Terra Control e bun de ceva - aici orice sugestie e binevenita.
5.de unde fac rost de cutii de cedru spaniol. (ok am inteles de la trabucuri, dar ce magazin iti da asa ceva).
Multumesc anticipat
2. Lacul se pune intre ele pentru a le lipi se vede si din poza cum am procedat. Trebuie ales un lac sau adeziv inodor.
3. Fetru l-am indepartat doar la colt pentru a-i face poza ca sa se vada ca fundul nu este din lemn de cedru
4. Higrometre se gasesc la magazinele de profil sau pe internet. In Bucuresti am vazut la mai multe magazine higrometre Adorini sau alte tipuri
5. Daca te pui bine cu vanzatoarea iti da, ca ele nu stiu ce este ala si unele le pastreaza, altele le arunca, etc. Eu nu am fumat niciodata Candelelight, cutia o am de la Tobaco Shop din Auchan Titan. Mi-a dat-o vanzatoarea... vezi si tu cum te descurci. Dar o cutie de Candelelight nu-ti ajunge, am mai folosit si o alta cutie de la alte trabucuri cubaneze ca sa captusesc si partea de fund ramasa si ceilalti pereti interiori...
In alta ordine de idei, prin simplul fapt ca-l etansezi deja obtii un humidor mai bun. Daca il folosesti pentru stocare pana la un an nu este problema. Daca vrei sa invechesti trabucuri cativa ani ia-ti un humidor bun. Gandeste-te la urmatorul aspect: intr-un humidor intra cam 50 de trabucuri de calitate care merita invechite pe care cheltuiesti 2000 4500 lei, la suma asta nu crezi ca merita sa cumperi un humidor de 600-900 lei ca sa nu ai dubii ca ti se mucegaiesc?
Astea de la Metro - pot fi imbunatatite, dar parca nu merge sa bagi cubaneze intr-un humidor astfel tunat si sa le tii 4 ani in el... nu te lasa inima :)