Nume: Maria Mancini Corona Classico
Marca: Maria Mancini
Tara de origine: Honduras
Vitola: Corona
Mod de fabricare: manual
Pret de achizitie: 17 Lei
Apreciere globala:
- (4,5)
Saptamana trecuta am aflat ca s-a facut in sfarsit, importul trabucurilor Maria Mancini, trabucuri despre care am mai pomenit si in reviewul trabucului Magic Mountain din toamna anului trecut. Trabucurile pot fi gasite de la in urmatoarele marimi: Magic Mountain (26 lei), De Gaulle (18 lei) si Corona Classico (17 lei). Aceste trabucuri sunt similare ca aroma astfel incat, poate fi ales unul in functie de marimea preferata, desi dupa parerea mea, cel mai reusit este Magic Mountain.
Prima impresie:
![]()
Trabucul arata bine, invelisul H2000 shade, subtire, fin, cu nervuri subtiri, deosebit de aromat ca si in cazul Magic Mountain facand deliciul oricarui impatimit.
Constructie:
![]()
Trabucurile Maria Mancini Edition Classico (Churchill, Corona Classico, DeGaulle, Grandees, Magic Mountain, Robusto Larga) sunt bine realizate, Corona Classico nefacand exceptie de la aceasta regula. Cu toate ca acest trabuc pare indesat, umputura este moale, elastica oferind un tiraj bun si o ardere simetrica fara probleme. Taierea se face usor desi trebuie putina atentie iar capatul umezit inainte pentru a preintampina fisurarea invelisului deosebit de subtire. Scrumul este gri deschis cu mici pete mai inchise pe alocuri, ajungand la o lungime de 2-3cm.
Aroma:
![]()
Cafea, lemn, vegetal la iceput, cu atingeri de cacao cu lapte catre mijloc si final, ceva mai picant decat in cazul Magic Mountain dar cam aceleasi arome. Trabucul ofera o aroma complexa si in acelasi timp tare (in special daca este forjat, nerecomandat totusi datorita iutelii)
Valoare:
![]()
Trabucul Maria Mancini Corona Classico isi merita fara dubii toti banii. Incercati-l alaturi de un vin porto alb (preferatul meu fiind Porto Cruz, pe care il puteti achiziona de la Selgros).
Ti-a placut aceast review? Aboneaza-te la Newsletter!
| < Anterior | Următor > |
|---|

Trabucul de fata este cate putin din amar si piperat, de obicei hondurienele au acest gust, facandu-le potrivite alaturi de un vin porto sau o cafea dar merg si la bere sau sampanie.
Daca sunt uscate, asteapta cateva zile sa ajunga la parametri.
Varianta cea mai buna ramane totusi Magic Mountain.
Neaparat o bautura dulce la honduriene (sau o cafea)!
Multumesc pentru recomandarea bauturii.
Oricum le mai las vreo 3-5 saptamani. Stau la coada o olandeza (nu stiu cum se numeste, am primit-o), o MC Open Junior (asta sa vad daca il concureaza pe No. 5), o Partagas Corona Junior, o Bolivar Petit Corona, o Cohiba Esplendido si o RyJ Churchill.