Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Maria Mancini - Corona Classico

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Maria Mancini Corona Classico

Maria ManciniNume: Maria Mancini Corona Classico
Marca: Maria Mancini
Tara de origine: Honduras
Vitola: Corona
Mod de fabricare: manual
Pret de achizitie: 17 Lei
Apreciere globala:    - (4,5)

Saptamana trecuta am aflat ca s-a facut in sfarsit, importul trabucurilor Maria Mancini, trabucuri despre care am mai pomenit si in reviewul trabucului Magic Mountain din toamna anului trecut. Trabucurile pot fi gasite de la in urmatoarele marimi: Magic Mountain (26 lei), De Gaulle (18 lei) si Corona Classico (17 lei). Aceste trabucuri sunt similare ca aroma astfel incat, poate fi ales unul in functie de marimea preferata, desi dupa parerea mea, cel mai reusit este Magic Mountain.

Prima impresie:   
Trabucul arata bine, invelisul H2000 shade, subtire, fin, cu nervuri subtiri, deosebit de aromat ca si in cazul Magic Mountain facand deliciul oricarui impatimit.

Constructie:   
Trabucurile Maria Mancini Edition Classico (Churchill, Corona Classico, DeGaulle, Grandees, Magic Mountain, Robusto Larga) sunt bine realizate, Corona Classico nefacand exceptie de la aceasta regula. Cu toate ca acest trabuc pare indesat, umputura este moale, elastica oferind un tiraj bun si o ardere simetrica fara probleme. Taierea se face usor desi trebuie putina atentie iar capatul umezit inainte pentru a preintampina fisurarea invelisului deosebit de subtire. Scrumul este gri deschis cu mici pete mai inchise pe alocuri, ajungand la o lungime de 2-3cm.

Aroma:   
Cafea, lemn, vegetal la iceput, cu atingeri de cacao cu lapte catre mijloc si final, ceva mai picant decat in cazul Magic Mountain dar cam aceleasi arome. Trabucul ofera o aroma complexa si in acelasi timp tare (in special daca este forjat, nerecomandat totusi datorita iutelii)

Valoare:   
Trabucul Maria Mancini Corona Classico isi merita fara dubii toti banii. Incercati-l alaturi de un vin porto alb (preferatul meu fiind Porto Cruz, pe care il puteti achiziona de la Selgros).

Ti-a placut aceast review? Aboneaza-te la Newsletter!

Comentarii (13)
1Miercuri, 05 Mai 2010 10:52
F interesant review-ul si ma bucur ca exista un astfel de site in Romania care sa educe consumatorul. Experienta mea e limitata in acest domeniu, deci voi urmari postarile cu interes. Mult succes !
2Miercuri, 05 Mai 2010 11:56
Cosmin, interesant si situl tau . Ar fi interesant de facut asocieri intre trabucuri si vinuri. De obicei somelierii se cam feresc sa faca propuneri in domeniul asta, mai mult se recomanda un vin la o reteta culinara.
3Miercuri, 05 Mai 2010 14:02
Ms pt apreciere. E destul de dificil de asociat cred un trabuc cu alt vin decat dulce. Cred ca ar merge cu un vin mai concentrat. Eu de ex am fumat un Romeo y Julieta nu stiu exact care din pacate (sunt neofit la capitolul trabucuri), oricum era mild cu un vin dulce, o Tamaioasa Romaneasca 2007 de la Stirbey am si scris de ea un articol azi despre el, si a mers f bine. Mai tin minte ca am mai fumat o Cohiba Churchill cu un Vinsanto din Santorini. Ambele f bune potriviri. Poate putem combina informatiile tale cu ale mele si sa reusim perechi fericite.
4Miercuri, 05 Mai 2010 14:23
Intradevar, din cauza taninului din vin si al gustului amar-aspru al anumitor trabucuri, este destul de greu de asociat cu vinul. Vinurile dulci albe sunt cele mai apreciate ca asocieri la un trabuc, dar exista si trabucuri destul de aromate si cu gust de cacao/caramel/matasos care merg la un vin mai sec.

Trabucul de fata este cate putin din amar si piperat, de obicei hondurienele au acest gust, facandu-le potrivite alaturi de un vin porto sau o cafea dar merg si la bere sau sampanie.
5Duminică, 09 Mai 2010 10:09
Ar putea fi un trabuc pentru un incepator ? Ma gandesc sa incerc, dupa ce am citit aici mai multe review-uri, dar nu prea stiu cu ce sa incep.
6Duminică, 09 Mai 2010 11:15
Cred ca da desi daca esti antrenat cu pipa, nu se pune problema ca nu esti obisnuit cu efectele unui tutun mai tare, adica nu se pune problema tariei. Ar fi bun pentru un incepator deoarece nu are probleme de ardere, are tirajul bun, nu este tare, este o marime mica (se termina relativ repede) este destul de aromat ca sa faca o impresie buna de la inceput, merge la o cafea.
7Marţi, 11 Mai 2010 21:53
good looking site...unfortunately I can't understand anything! :)
8Duminică, 23 Mai 2010 07:45
FELICITARI Humidor! Ma bucur pentru reusita ta. Acum vom putea cumpara si noi cu usurinta aceste bunatati.
9Duminică, 06 Iunie 2010 07:19
Ieri am cumparat 2 bucati din magazinul Victoria (la acelasi pret, 17 lei). Recunosc ca m-a impins curiozitatea, citind acest review. Tigarile arata impecabil si abia astept sa fumez una.
10Duminică, 06 Iunie 2010 09:31
Sper ca te-ai uitat bine la ele inainte. Eu am mai cumparat dupa si am nimerit unele cu nervuri mai groase la intaritura care ard ceva mai prost.
Daca sunt uscate, asteapta cateva zile sa ajunga la parametri.

Varianta cea mai buna ramane totusi Magic Mountain.

Neaparat o bautura dulce la honduriene (sau o cafea)!
11Duminică, 06 Iunie 2010 13:50
Cele pe care le-am cumparat arata chiar mai bine decat cea din review ;). Nu sunt uscate deloc, chiar elastice as putea spune. Am ramas uimit de calitatea constructiei. Daca imi place, voi incerca si MM (nu prea am fumat honduriene - sunt destul de greu de procurat pe la noi).
Multumesc pentru recomandarea bauturii.
Oricum le mai las vreo 3-5 saptamani. Stau la coada o olandeza (nu stiu cum se numeste, am primit-o), o MC Open Junior (asta sa vad daca il concureaza pe No. 5), o Partagas Corona Junior, o Bolivar Petit Corona, o Cohiba Esplendido si o RyJ Churchill.
12Duminică, 27 Iunie 2010 08:53
O tigara de nota 10. In afara constructiei, care m-a uimit de la prima privire, am descoperit o ardere perfecta si o multitudine de arome; pe langa cele mentionate mai sus (mai mult sau mai putin - dupa mine), in a doua treime am regasit miere (acel gust ce iti ramane dupa ce mesteci o bucatica de fagure) si o usoara tenta de cafea arabica proaspat prajita - catre final. Trebuie sa incerc si MM!
13Luni, 28 Iunie 2010 12:51
MM este mai catifelat. Corona Classico tinde sa devina mai aspru daca este forjat.

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Comentarii Facebook ()

Forum Pipa Club Bucureşti 
Pipa Club Romania
Pipa Club Constanta
CERCUL FUMĂTORILOR DE PIPĂ & TRABUC - SIBIU
El Unico
Cristian Boerean on Food & Wine
Atelier Rolando Negoita
Gabos pipes
Magazin online de ceaiuri chinezesti de calitate.

HUMIDOR.RO