Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Cohiba - Siglo V

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Cohiba Siglo V

CohibaNume: Siglo V
Marca: Cohiba
Tara de origine: Cuba
Vitola: Dalia
Mod de fabricare: manual
Pret de achizitie: 59-85 Lei  

Apreciere globala:    - (4,25)
Siglo V au fost produse incepand cu anul 1992 si lansate pe piata internationala in 1994 cu ocazia comemorarii a 500 de ani de la descoperirea Lumii Noi de catre Cristofor Columb. Seria Siglo sunt considerate a fi trabucuri cu o aroma medie, la fel fiind si Siglo V.

Prima impresie:  
Este un trabuc suplu, si destul de greu de realizat avand in vedere ca este destul de subtire si la lungimea de 170mm, trebuie obtinuta aceeasi umplere. Culoarea este maro natural, usor mata, cu nervuri subtiri, usor incretite pe alocuri. Aroma inainte de aprindere este de tutun bine fermentat - acel iz de branza veche cu note de miere.

Constructie:
Taierea si aprinderea au fost fara probleme. Tirajul - usor ingreunat. In ultima parte s-a stins o data necesitand o reaprindere. Scrumul poate sa ajunga la 2-3cm, avand o culoare gri deschisa cu pete mai inchise pe alocuri - care denota o ardere incompleta.

Aroma:
Gustul pe tot parcursul este cremos cu arome de cacao, cocos, caramel, un pic de vanilie, note de lemn, catre final aparand si o interesanta aroma de caise, in ansamblu avand un buchet complex cu o intensitate a aromelor slaba spre medie.

Valoare:
Siglo V este un trabuc scump, care ofera o ora de buna relaxare la un pret totusi mare pe piata romaneasca si o diferenta semnificativa intre magazine atat de pret cat si de calitate. Nu este un trabuc de zi cu zi si nici un trabuc care sa fie cumparat de la un magazin oarecare, ca sa nu va para rau de banii cheltuiti la final.

Cohiba Siglo V
Cohiba Siglo V
Cohiba Siglo V
Cohiba Siglo V
Cohiba Siglo V

Ti-a placut aceast review? Aboneaza-te la Newsletter!

Comentarii (9)
1Miercuri, 24 Februarie 2010 17:18
Mda... Buna descriere a trabucului. Totusi la 85 lei e cam mult. O sa iau cred din Cuba cateva bucati ca mi-ai facut pofta...... ;)
2Miercuri, 24 Februarie 2010 17:34
OK, numai vezi ca cele cumparate din Cuba sunt facute pentru piata cubaneza.... Iti recomand sa le cumperi din Shop unde au acces doar turistii straini. Sunt ceva mai scumpe dar au calitatea celor pentru export.
Cele cumparate de pe strada pot fi fakeuri, e adevarat, tot tutun cubanez, dar mai sunt torcedores care-si iau "de lucru" acasa si le vand dupa aia la turisiti fara ca produsul final sa treaca prin testele de calitate.
3Miercuri, 24 Februarie 2010 17:47
Pai normal ca din magazin. De la Casa del Tabaco y Ron. Eu de acolo cumpar mereu. Acum e a 4-a oara cand ma duc ;) . In iulie anul trecut am luat Siglo6 la 360 $ sau cam asa ceva. Oricum mult mai bine decat la noi :)
4Miercuri, 24 Februarie 2010 20:47
OK, pai asteptam concluziile finale :)
5Joi, 03 Iunie 2010 15:56
Hola amigos! Am revenit din Cuba, si cum mi-am promis... am incercat Cohiba Siglo 5. Un trabuc f bun. Insa din multitudinea de trabucuri fumate acolo m-au impresionat alte 2.. Tot cohiba... Siglo 6 si Genios Maduro 5. Diferentele de pret erau destul de mari fata de Siglo 5 dar... MERITA! Va recomand Cuba... daca vreti sa savurati un trabuc la mama lui. Cel mai frumos pe tereasa la Hotel Nacional si vedere la Malecon... mmmm. Respect si ... "scrum intins"
6Joi, 03 Iunie 2010 21:15
Salut, salut si Felicitari! Asta cu "scrum intins" nu am mai auzit-o. Este vreo urare de acolo? Ai facut si vizite la fabricile de havane, poze inedite etc.? Merita o vacanta in Cuba, sa vedem cand o facem :))
7Vineri, 04 Iunie 2010 10:59
Am fost la Partagas, la Laguito si pe plantatii. Poze din fabrici nu pot sa va dau pt ca nu te lasa sa intrii cu aparate foto acolo. Dar caut ceva dragut din cuba si de pe plantatii. Daca aveti de gand sa mergeti in cuba la anul sa ma anuntati si pe mine. Eu merg anual cu elevii mei si va puteti alipii noua. E adevarat ca noi mergem pentru muzica si dans.... dar nu neglijam si micile placeri ale vietii... :))
8Vineri, 04 Iunie 2010 11:32
Multumesc! Tinem legatura ;)
9Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012 16:08
Acum fumez un Siglo V ...... combinat cu Remy Martin XO....nu e un trabuc de zi cu zi dar din cand in cand merita :)

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Comentarii Facebook ()

Forum Pipa Club Bucureşti 
Pipa Club Romania
Pipa Club Constanta
CERCUL FUMĂTORILOR DE PIPĂ & TRABUC - SIBIU
El Unico
Cristian Boerean on Food & Wine
Atelier Rolando Negoita
Gabos pipes
Magazin online de ceaiuri chinezesti de calitate.

HUMIDOR.RO