Humidor

• Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele

Cohiba - Siglo III

Email Imprimare
Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Cohiba Siglo III

CohibaNume: Siglo III
Marca: Cohiba
Tara de origine: Cuba
Vitola: Corona Grande
Mod de fabricare: manual
Pret de achizitie: 70 LEI (cutie cu 3 tuburi), 53 LEI cutie 25 sau 5 bucati

Apreciere globala:    - (4,5)
Siglo III au fost produse incepand cu anul 1992 si lansate pe piata internationala in 1994 cu ocazia comemorarii a 500 de ani de la descoperirea Lumii Noi de catre Cristofor Columb. Seria Siglo sunt considerate a fi trabucuri cu o aroma medie, Siglo III nefacand expetie.

Prima impresie:  
Trabucul are o culoare maro natural ceva mai inchisa, nervuri subtiri, aspect usor lucios-uleios. Mirosul este intens, de tutun fermentat. In fundal se percep note de branza cedar, cedru si cacao. La atingere, suprafata este elastica si se simte ca umplutura este destul de bine stransa. Tinut in palma, trabucul este destul de greu, anticipand un tiraj ingreunat.

Constructie:  
Am facut taierea cu un cutter ghilotina. Toastarea si aprinderea au fost fara probleme. Conform anticiparii, trabucul a avut un tiraj ingreunat, nederanjand. Arderea a decurs perfect, fara devieri, incetiniri sau alte efecte nenorite. Scrumul de culoare gri deschis a ajuns pana la 3-4cm, cand am hotarat sa-l scutur.

Aroma:  
In prima parte, imediat dupa aprindere, predomina aroma de cafea si un gust usor sarat. Cu note mai slabe isi fac aparitia si nuante de cacao, caramel, alune si cocos intr-un buchet bogat dar catifelat, taria aromei fiind undeva catre medie. Gustul usor sarat, in combinatie cu celelalte arome m-au dus cu gandul la un baton de Snickers cu alune si caramel. Catre partea a doua, aroma de cafea evolueaza spre cedru, fumul avand inca o nota usor salina. Gustul devine mai piperat, iuteala accentuandu-se pana catre final. Pe tot parcursul fumatei, intensitatea aromei nu trece de medie. La final, postgustul este placut. La fel si aroma lasata in camera.

Valoare:  
Desi varianta la tub este destul de scumpa, ramane varianta la cutie de 25 sau 5 de bucati la un pret rezonabil de 53 lei/bucta. Se pare ca cei de la trabucshop si-au dat seama ca numai prin scaderea preturilor vor avea succes, ramanad totusi problema ca trebuie sa cumparati toata cutia (o alta problema ar fi si calitatea depozitarii). De la El Unico, puteti cumpara si la bucata insa la un pret ceva mai mare dar veti avea garantia unei depozitari mai bune. Una peste alta, chiar si in varianta cea mai scumpa, daca trabcul a fost achizitionat dintr-un magazin unde a fost bine stocat, isi merita toti banii.

Desigur, va ramane si varianta sa cumparati de la 1001cubancigars si veti ajunge la un pret final (cu tot cu accize si TVA) de ~ 40 lei/bucata.

Cohiba Siglo III
Cohiba Siglo III
Cohiba Siglo III
Cohiba Siglo III
Cohiba Siglo III

Ti-a placut acest review? Aboneaza-te la Newsletter!

Comentarii (9)
1Luni, 15 Februarie 2010 14:06
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Buna ziua. Sa inteleg ca site-ul aparut nou pe piata nu ofera trabucuri de calitate? De ce spuneti la urma ''Atentie totusi la calitate!'' ?
Va multumesc. Cu stima.
2Luni, 15 Februarie 2010 15:37
De noul site aparut pe piata nu stiu mare lucru, nu am cumparat de la tobaccoshop.ro De la trabucshop.ro s-au plans mai multi ca trabucurile au venit mucegaite sau la o calitate indoielnica.

Atentia trebuie avuta la ambele magazine online romanesti. De afara multe magazine trimit trabucurile in pungi vidate, ceea ce la noi nu am vazut inca dar trebuie tinut cont ca cei de afara vand trabucuri de mult timp si au o experiena bogata in domeniu. nu-mi inchipui nici ce spatii de stocare au.

Dupa parerea mea, este de salutat ca avem doua magazine online cu preturi bune, sper ca si calitatea sa fie la standardele de afara. Pana vor fi eliminate astfel de incidente trebuie sa fim precauti.

Din cate stiu, trabucshop.ro accepta trabucurile inapoi daca nu corespund calitativ.

Ca exemplu, cititi acest articol si la comentarii veti vedea trabucuri mucegaite cumparate de pe trabucshop.ro: http://forum.humidor.ro/pastrare.html

Astept si opinia altor vizitatori care au mai cumparat de pe piata romaneasca.
3Luni, 15 Februarie 2010 16:31
Eu am luat de la trabucshop si am luat tzapa...erau mucegaite. Cand i-am sunat mi-au zis ca nu le primesc inpoi. Am facut si sesizare la protectia consumatorilor dar nu stiu sa se fi luat o masura sau ceva. Acum iau doar de la El Unico, trabucuri pe lare pot sa le vad, sa le ating, etc.

Oricum in Aprilie plec in Cuba si o sa-mi iau un stoc de acolo, salvand ceva banutzi...

P.S. Excelent site si super reviewurile. Cum se poate inregistra la voi pe forum?
4Luni, 15 Februarie 2010 16:50
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Pot sa mai recomand un site pentru trabucuri, si anume www.lizar.ro, de unde am luat si foarte rar au fost necalitative, sa stiti! Eu, fiind din provincie, mi-e foarte la indemana prin ei. Cu stima.
5Luni, 15 Februarie 2010 16:55
@Cubanito, inscrierea pe site si pe forum se face prin linkul din stanga de sub reclama Metropolitan, iconita cu creion. Linkul de inregistrare apare doar in pagina de start. (http://forum.humidor.ro/component/comprofiler/registers.html)

Ai dreptate, si eu prefer sa le vad inainte de a le cumpara desi, pe siturile de afara am incredere si unde nu se pune problema ca nu le-ar primi inapoi daca nu sunt OK desi nu mi s-a intamplat sa refuz ceva cumparat de afara.

@Cornel am amintit doar de cele doua magazine deoarece Lizar are (sau avea) preturi mai mari.
6Luni, 15 Februarie 2010 16:59
@Cubanito: multumersc pentru aprecieri, nu este vorba de "voi" aici, e vorba de un site personal asa ca poti vorbi linistit la singular cu mine :)
7Miercuri, 17 Februarie 2010 15:38
Am inteles. Am vazut ca si @Gabi a mai scris niste articole si am banuit ca suteti cel putin 2.
8Miercuri, 17 Februarie 2010 16:08
Da, poti sa spui si asa :)
9Miercuri, 03 Noiembrie 2010 14:09
Domnule Cubanito, sunt Alina si lucrez la www.trabucshop.ro. As fi vrut sa stiu cine sunteti dvs si ce comanda ati facut dvs la noi mai mult as fi vrut sa stiu cine v-a raspuns la telefon si v-a zis ca nu va schimbam cutia de trabucuri in cazul in care produsul era alterat. Este dificil pentru mine sa cred ca cineva de la noi a refuzat sa schimbe un astfel de produs.
Politica firmei noastre este ca orice produs ce nu este conform standardelor de calitate este inlocuit cu altul nou. De asemenea dupa cum se poate vedea si pe prima pagina a site-ului nostru, cutiile cu trabucuri nu sunt deschise pentru ca vrem sa asiguram clientii nostrii ca trabucurile pe care noi le comercializam sunt originare din Cuba si autentice, o politica ce noi vrem sa o pastram.
Este adevarat ca sunt magazine ce va ofera trabucuri pe care dvs le puteti atinge si mirosi insa de unde stiti dvs ca sunt cele autentice? Si apoi cumpararea unui trabuc ce a trecut prin mai multe maini nu mi se pare tocmai un demers de pastrare a calitatii. In plus unele magazine inlocuiesc in cutii trabucurile originale cu altele false, luate la preturi foarte mici si vandute ca fiind autentice SAU pot sterge cu o pensula mucegaiul sau praful alb si le comercializeaza asa.
Asteptam cu mult drag un telefon din partea dvs sau sa ne faceti un forward la e-mail-ul de confirmare a comenzii pe care ati facut-o la noi pentru ca va zic sincer ca suntem foarte suparati ca se scriu asemenea lucruri despre noi atata timp cat noi facem totul pentru a satisface clientii nostrii si va pot zice din punct de vedere al calitatii, timp de livrare si timp de raspuns, ca 99% din clientii nostri sunt extrem de satisfacuti.

Adaugă un comentariu

Numele dumneavoastră:
Email-ul dumneavoastră:
Site-ul dumneavoastră web:
Comentariu:
  Cuvântul pentru verificare. Cuvinte cu litere mici numai fără spaţii.
Verificare cuvânt:

Comentarii Facebook ()

Forum Pipa Club Bucureşti 
Pipa Club Romania
Pipa Club Constanta
CERCUL FUMĂTORILOR DE PIPĂ & TRABUC - SIBIU
Maduro Cigar Club Arad
El Unico
Cristian Boerean on Food & Wine
Atelier Rolando Negoita
Gabos pipes
Marian Neagu Pipes
Magazin online de ceaiuri chinezesti de calitate.

HUMIDOR.RO