Am inceput sa lucrez la aceasta pipa in noiembrie 2008. Dupa ce am schitat forma finala cu creionul, am taiat blocul si am trecut la prelucrare, folosind un set de pile.
Forma grosiera, am obtinut-o in aproximativ 2 ore dupa care am abandonat operatia deoarece avem nevoie sa confectionez un dispozitiv pentru a da cele doua gauri si ca acestea sa se potriveasca perfect - gaura din stem sa intre perfect centrat si tangent pe fundul gaurii din bol.
Pe la sfarsitul lunii ianuarie 2009 am avut dispozitivul si am dat cele doua gauri. Gaura din bol am dat-o liber folosind un burghiu de 22.
Am reglat apoi dispozitivul din aproape in aproape dupa care am rigidizat ansamblul prin strangerea piulitei si fixarea burghiului cu banda adeziva. Ansamblul rezultat l-am atasat la pipa prin introducerea varfului burghiului de 22 pana in fundul gaurii dupa care am dat o gaura de 4,5 prin ghidajul dispositivului. La final am rotunjit fundul bolului folosind o piatra abraziva cu diametrul de ~20mm.
Dupa ce am fumat pipa folosind un mustiuc de la o alta pipa, am confectionat si mustiucul. Mustiucul cumparat a venit cu gaura de fum data, necesitand doar gaurirea cu un burghiu de 10,5 pentru fixarea adaptorului din teflon pentru filtru de 9mm.
La final am aplicat un inel din lemn de cedru spaniol si un inel metalic. Pipa fumeaza excelent.
Adaugă un comentariu
| < Anterior | Următor > |
|---|