Nume: Serie P No 2
Marca: Partagas
Tara de origine: Cuba
Vitola: Piramide
Apreciere globala: 4,6 din 5 puncte
Un trabuc plin de elganta, intotdeauna am asociat aceasta forma cu o nota de eleganta. Culoarea este maro natural, cu o suprafata moale/elastica la atingere. Mirosul trabucului este unul foarte bogat inca de la inceput cu nuante de lemn, usor floral.
Taierea si aprinderea se fac fara greutate.
Pe parcursul fumatei, aroma evolueaza de la nuante de cedru - florale la inceput, pana la lemn, cafea si ceva mai piperat catre final, in ansambul un trabuc tare.
Bineinteles, ca am fumat trabucul pana dincolo de eticheta.
Serie P No 2 este o alegere foarte buna pentru gusturile cele mai rafinate dar nu este pentru incepatori datorita tariei.
| < Anterior | Următor > |
|---|

Numai bine. Mircea F.
La dimensiunea trabucului, ii trebuie cel putin o saptamana ca sa se uniformizeze umiditatea in frunze. 72% nu e mare problema. Daca iese din +/-5% fata de 70 atunci este mai rau, altfel, e OK. In principiu, un humidor bun, captusit cu lemn de cedru spaniol de 3-4mm la interior ar trebui sa pastreze umiditatea in limite. Problemele de variatii mai mari apar la un humidor care este doar furniruit cu lemn de cedru, furnirul avand sub 1mm si neavand capacitatea sa absoarba excesul de umezeala (si sa-l degaje cand umiditatea scade). De curand am aflat ca un magazin din Bucuresti va aduce niste umidificatoare cu "dublu sens" constand in niste pungi care au capacitatea sa absoarba/degaje apa, pastrand umiditatea constanta. Costa ~ 10 lei si asigura conditiile optime 2 luni....